WFP - FN’s World Food Programme

BURKINA FASO ER EPICENTER FOR DRAMATISK HUMANITÆR KRISE I DET CENTRALE SAHEL

Del

EMBARGO TIRSDAG 19 NOVEMBER KL. 11:30 KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) advarede i dag om en eskalerende humanitær krise drevet af udbredt vold og de langvarige påvirkninger af klimaforandringer, som har ramt Burkina Faso og nabolandene i det Centrale Sahel i Vestafrika. WFP understregede, at der er behov for hurtigt at optrappe den humanitære indsats for at beskytte og redde liv i Burkina Faso og i hele regionen.

Foto: WFP/Marwa Awad
Foto: WFP/Marwa Awad

”En dramatisk humanitær krise udspiller sig i Burkina Faso, som påvirker millioner af liv. Næsten en halv million mennesker er blevet tvunget på flugt fra deres hjem, og en tredjedel af landet er nu en konfliktzone,” siger WFP’s Executive Director, David Beasley. ”Vores kolleger på stedet ser nu en grad af underernæring, der ligger langt over den kritiske grænse – det betyder, at små børn og nybagte mødre er tæt på afgrunden. Hvis omverden mener det alvorligt i forhold til at redde liv, så er det tid til at handle nu.”

Der har været en markant stigning i volden i Burkina Faso - antallet af angreb i første halvdel af 2019 oversteg det samlede antal angreb for hele 2018, mens antallet af rapporterede civile dødsfald var fire gange så stort som i 2018. Den voksende usikkerhed har ført til, at skoler er lukket, og landmænd har forladt deres jorde i søgen efter sikkerhed – det sker i et land, hvor 4 ud af 5 mennesker lever af landbrug.

Konsekvenserne er dramatiske for de nu 20 millioner mennesker, der bor i konfliktområder i regionen. Alene i Burkina Faso er mindst 486.000 mennesker blevet tvunget til at flygte fra deres hjem, hvilket bringer det samlede antal internt fordrevne mennesker i de tre Sahel-lande op på 860.000 mennesker.Samtidig har 2,4 millioner mennesker brug for fødevarehjælp i det Centrale Sahel - et tal, der kan stige som følge af fortsatte fordrivelser.

WFP og andre humanitære organisationer står over for en voksende krise på et tidspunkt, hvor pengene til nødhjælpsindsatsen er ved at løbe ud og hvor en omfattende indsprøjtning af nye ressourcer for at imødekomme de voksende behov er påkrævet.

I tillæg til usikkerheden og de konsekvenser, den har, er Sahel plaget af klimaforandringer, og mange samfund er allerede nødt til at tilpasse sig et uforudsigeligt klima.

WFP står over for den enorme udfordring, det er, både at skulle dække akutte humanitære behov og samtidig beskytte investeringer i samfundets modstandsdygtighed og selvforsyning, der allerede er foretaget for således at sikre, at alle de fremskridt, der er opnået i de senere år, ikke går tabt.

WFP har intensiveret indsatsen og har leveret fødevare- og ernæringshjælp til flere end 2,6 millioner mennesker i år i de tre lande i det Centrale Sahel. Indsatsen har været rettet mod områder, hvor de humanitære behov har været mest akutte, og hvor store befolkningsfordrivelser har fundet sted.

WFP har akut behov for godt DKK 1 milliard til indsatser i de tre Sahel-lande Mali, Niger og Burkina Faso, hvor eksisterende programmer inkluderer både nødhjælpsindsatser og programmer, der styrker befolkningernes modstandsdygtighed.

Nye videooptagelser vil blive gjort tilgængelige senere i dag.

Nye fotos er tilgængelige her, feature artikel her.

WFP’s Director of Emergencies samt landedirektørerne for Burkina Faso og Mali vil være til rådighed for yderligere interviews.

                                         #                           #                            # 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: WFP/Marwa Awad
Foto: WFP/Marwa Awad
Download
Foto: WFP/Marwa Awad
Foto: WFP/Marwa Awad
Download
Foto: WFP/Marwa Awad
Foto: WFP/Marwa Awad
Download

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeFN’s World Food Programme – redder liv under katastrofer og forandrer liv for millioner af mennesker gennem bæredygtig udvikling. WFP arbejder i mere end 80 lande i verden, giver fødevareassistance til mennesker fanget i konflikter og katastrofeområder og skaber grundlaget for en bedre fremtid. 

Danmark er blandt WFP’s vigtigste donorer af fleksible bidrag. Disse bidrag gør det muligt for WFP at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofer indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den. 

Følg os på Twitter WFP_DK & @WFP_Media 

For information om WFP på dansk, besøg vores hjemmeside: da.wfp.org 

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

FLEKSIBLE BIDRAG GJORDE DET MULIGT FOR WFP AT NÅ FREM TIL VERDENS FORDREVNE OG FORSØMTE I 201815.1.2019 14:29:25 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) modtog knap DKK 2,9 milliarder (US$ 440 millioner) i fleksible bidrag i 2018, hvilket svarer til en ti procents stigning i forhold til 2017. Fleksible bidrag gør det muligt for WFP at anvende pengene hvor og hvornår behovet er størst og giver mulighed for at reagere hurtigt på akutte katastrofer samt opretholde livreddende assistance under forsømte og langvarige kriser. I Sahel betød den umiddelbare adgang til fleksible midler, at WFP kunne kick-starte indsatsen i forhold til den værste høstsæson i fire år, nå ud til over 3 millioner mennesker med fødevareassistance samt afværge en enorm fødevarekrise. Fleksible bidrag hjalp WFP til at opretholde assistance til næsten 900,000 Rohingya flygtninge i Bangladesh, at optrappe støtten til fordrevne i Columbia og at levere nødhjælp til landmænd ramt af alvorlig tørke i Madagascar. ”Det er ret simpelt: fleksible midler gør det muligt for os at reagere mere resolut og effektivt og dermed levere den ma

ERNÆRING OG KVINDERS SELVBESTEMMELSE – FUNDAMENTET FOR UDVIKLING I SRI LANKA26.11.2018 15:52:12 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) og FN’s Befolkningsfond (UNFPA) i Sri Lanka indledte i dag et nyt fælles projekt for at forbedre kvinders ernæring og selvbestemmelse samt for at fremme ligestilling mellem kønnene i Sri Lanka. Projektet vil give adgang til vigtig information og ydelser relateret til seksuel og reproduktiv sundhed, ernæring og fødevaresikkerhed i løbet af det kommende år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum