BUPL

BUPL: Daginstitutioner skal have hjælp til at holde skansen

Del

Regeringen strammer restriktionerne flere steder i samfundet på grund af ny smitsom corona-variant. Daginstitutionerne skal fortsat holde åbent, så forældre kan komme på arbejde. Det kræver en hjælpepakke, som sikrer mere personale og mere rengøring, mener BUPL.

Regeringen har besluttet at skærpe beredskabet for at forhindre spredningen af den særlige smittefarlige britiske variant af covid-19. Store dele af samfundet lukker mere ned, men regeringen vil fortsat holde daginstitutionerne åbne for alle børn.

”Det er beslutningen, og pædagogerne løfter opgaven, præcis som vi har gjort fra dag ét i foråret. Men til gengæld forventer vi så også, at regeringen og kommunerne sørger for, at daginstitutionerne får al den støtte og opbakning, de har brug for – både for at sikre børnenes trivsel og for at beskytte børn og pædagoger,” siger Elisa Rimpler.

Ifølge BUPL-formanden handler det om at komme forsvarligt igennem de næste kritiske måneder.

”Pædagogerne har været der for børnene under hele corona-pandemien, og det vil vi fortsat være. Derfor råber vi også vagt i gevær, når vi oplever, at vores medlemmer ikke har tid til at sikre børnenes trivsel, fordi store dele af personalet selv er smittet med covid-19 eller venter på test eller svar,” siger Elisa Rimpler.

BUPL-formanden efterlyser mere pædagogisk personale, som kan sættes ind ved sygdom og løse de mange ekstra opgaver, der følger med corona-restriktionerne, fx opdelingen i mindre børnegrupper. Og så skal der bruges flere ressourcer på rengøring, så det ikke bliver pædagogernes opgave.

”Daginstitutioner er jo ikke en arbejdsmarkedsforanstaltning eller børneparkering, hvor børnene bare bliver afleveret og sat ud i sandkassen i otte timer, indtil de bliver hentet igen. Vi har ansvaret for børnenes trivsel og udvikling, og hvis daginstitutionerne kører på pumperne, kan vi ikke løfte den opgave. Så må konsekvensen være, at man reducerer i antallet af børn eller lukker ned,” siger Elisa Rimpler.

Hun understreger, at der er behov for at beskytte både pædagoger og børn i daginstitutionerne bedre mod smitten.

”Vi har allerede set den nye smitsomme mutation i en børnehave i Aalborg. Og man skal tænke på, at pædagoger arbejder uden værnemidler i modsætning til andet frontpersonale,” siger Elisa Rimpler.

Hun opfordrer ministeren til at indskærpe anbefalingen om mundbind til forældre i daginstitutionerne, og sikre hurtig adgang til test for personalet. Men det er ikke gjort med det.

”Hvis daginstitutionerne skal stå distancen, bliver regeringen også nødt til at se på, hvordan pædagoger som vigtigt frontpersonale kommer hurtigere til i vaccinekøen.”

Kontakter

Billeder

Information om BUPL

Følg pressemeddelelser fra BUPL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BUPL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum