Esbjerg Kommune

Bulk markerer ny forbindelse i Esbjerg

Del

I begyndelsen af december inviterede Bulk borgmester Jesper Frost Rasmussen indenfor i virksomhedens nybyggede faciliteter i Esbjerg, Denmark Data Center Campus, DK01. Besøget blev brugt som en anledning til at markere opkoblingen til det undersøiske fiberkabel, Havfrue, så der nu er forbindelse mellem kablet og det nye energieffektive datacenter.

Venstre til højre: Rikke Vestergaard, Susanne Nordenbaek, Rune Bråten og Jesper Frost Rasmussen.
Venstre til højre: Rikke Vestergaard, Susanne Nordenbaek, Rune Bråten og Jesper Frost Rasmussen.

Havfrue er det første undersøiske kabelsystem i 20 år, der forbinder Danmark med Nordamerika. Den nye fiberforbindelse tilføjer ny kapacitet til et globalt netværk, der står over for stigende overbelastning og udfordringer på grund af aldrende systemer. Det er en vigtig del af Bulks voksende fibernetværk, der forbinder Norden med verdens største markeder via fiber med lav latenstid og høj kapacitet.

”Jeg ønsker Bulk tillykke med den vellykkede udvidelse her i Esbjerg og forhåbentlig er dette kun begyndelsen,” siger Jesper Frost Rasmussen. "Vi ser frem til at udvikle forholdet yderligere, og sammen vil vi skabe endnu større opmærksomhed omkring vores unikke geografiske placering, der forhåbentlig vil tiltrække flere investeringer fra den fremadstormende it-sektor."

I mødet deltog kommunaldirektør Rikke Vestergaard, administrerende direktør for Business Esbjerg, Susanne Nordenbaek og erhvervschef Karsten Rieder. Dette var første møde med Bulk siden 2018, hvor der blev taget første spadestik på det 50.000 kvadratmeter store areal, hvor virksomheden nu har bygget. De ansatte i Esbjerg viste stolt rundt og forklarede om datacentrets formåen.

På grund af rejserestriktioner og ud fra et forsigtighedsprincip blev der afviklet et digitalt møde med den Oslo-baserede ledelse, som også inkluderede grundlæggeren af Bulk, Peder Nærbø.

Der blev bl.a. talt om Bulks vision for regionen og fælles mål omkring bæredygtighed og tilslutningsmuligheder. Ambitionerne på disse områder deles af begge parter.

Besøget faldt sammen med at, det ca. er et år siden, DK01-campusset i Esbjerg stod færdigt. Faciliteterne tager højde for bæredygtige principper og satser på vedvarende energi i form af vind.

”Vores tilstedeværelse i Esbjerg med DK01, der nu er forbundet med Havfrue, er vigtig for at være med forrest i løbet om at bringe bæredygtig infrastruktur til et globalt publikum. Borgmester Jesper Frost Rasmussen, virksomhederne i Esbjerg og i hele verden anerkender vigtigheden af at reducere CO2 udledningen, og her ser vi, at det samtidigt kan gøres omkostningseffektivt,” siger Peder Nærbø.

Esbjerg er kendt som den danske EnergiMetropol, og det skyldes ikke mindst den vindenergi, som havvindmøller udskibet fra Esbjerg generer. Havvindmøllerne forsyner Bulk, og understøtter virksomhedens vision om at levere bæredygtig infrastruktur til et globalt publikum. Konkrete planer, der har til formål at reducere CO2-fodaftrykket yderligere, inkluderer tiltag som fx at genbruge varmen fra datacentret i Esbjergs kommende fjernvarmesystem.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, Esbjerg Kommune, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk

Billeder

Venstre til højre: Rikke Vestergaard, Susanne Nordenbaek, Rune Bråten og Jesper Frost Rasmussen.
Venstre til højre: Rikke Vestergaard, Susanne Nordenbaek, Rune Bråten og Jesper Frost Rasmussen.
Download
Jesper Frost Rasmussen og Peder Nærbø deltog i et virtuelt møde, hvor de talte om bæredygtig infrastruktur og globale opkoblingsmuligheder.
Jesper Frost Rasmussen og Peder Nærbø deltog i et virtuelt møde, hvor de talte om bæredygtig infrastruktur og globale opkoblingsmuligheder.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum