Hjørring Kommune

Budgettet for 2020-2023 er vedtaget for Hjørring Kommune

Del

Socialdemokratiet, Lokallisten, SF og Enhedslisten har indgået budgetaftale.

Med budgetaftalen er kommunens økonomiske udfordringer i 2020 og i 2021 løst samtidig med, at de øgede udgifter til sundhed-, ældre og handicapområdet er finansieret.

Der findes yderligere midler til børn, fritid og undervisning, der blandt andet sikrer, at der ikke som planlagt skal gennemføres rammebesparelser på skoleområdet og nye penge til dagtilbudsområdet til øgede normeringer. Alt i alt tilføres der omkring 50 mio. kr. mere til borgernær velfærd end der var afsat i budget 2019.

Parterne forsøger med aftalen at levere det serviceniveau, som borgerne med rette kan forvente. Dog kan det kun lade sig gøre, hvis kommunens indtægter øges. Det betyder, at partierne bag aftalen har besluttet at udnytte den dispensation kommunen har fået til at hæve skatten. Indkomstskatten bliver derfor sat op med 0,2 % til i alt 26,1 %, og det vil give 20 millioner kroner årligt i indtægter.

Budgetaftalen er indgået i ånden fra kommunens planstrategi "Horisont & Handlekraft", hvor Byrådet fortsat har prioriteret at arbejde med et langsigtet perspektiv og bredt udsyn for at være rustet til fremtidens udfordringer på en positiv og proaktiv måde. Med "Horisont og Handlekraft" forpligter kommunens sig også til, at FN's 17 Verdensmål skal på dagsordenen for at opnå konkrete handlinger.

Derfor har det også været vigtigt for parterne bag budgetaftalen at have et stærkt og langsigtet fokus på at fastholde "Ungestrategien", som byrådet vedtog d. 29. maj. "Ungestrategien" har som mål, at alle unge i Hjørring Kommune skal have en positiv destination og en drøm om "det gode liv". Det betyder, at budgetaftalen fortsat sikrer, at der ved fuld indfasning bliver flyttet 15 millioner kroner fra investeringsstrategien på Arbejdsmarkedsområdet til særlige indsatser, der er rettet mod kommunens unge. På den måde ønsker parterne at sikre de unge den bedst mulige vej til deres positive destination - til gavn for de unge selv, kommunens virksomheder og Hjørring Kommune.

Aftalen løser desværre ikke fuldt ud udfordringerne i 2022 og 2023, hvor den manglende udligningsreform og den demografiske udvikling fortsat presser kommunens økonomi. Parterne er af den opfattelse at de kommende års udfordringer primært skal løses via øgede indtægter – helst via en ordentlig udligningsordning. Men i erkendelse af at dette ikke er en givet ting, så igangsættes et arbejde med at spare 15 mio. kr. i 2021, hvor det forventes, at hovedparten kan findes via øget teknologianvendelse, digitalisering og administrative effektiviseringer og besparelser, samtidigt med at der skal udarbejdes reduktionskataloger, der kan indgå i næste års budgetarbejde.

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Arne Boelt (A) på 41 22 30 69
Gruppeformænd:
Peter Duetoft (A) på 40 54 66 60
Dan Andersen (T) på 41 93 77 30
Jørgen Bing (F) på 41 22 30 54
Louise Hvelplund (Ø) på 41 93 77 33

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Stærkt samarbejde bringer lægehus i Hirtshals tættere på at blive til virkelighed10.9.2019 08:27:07 CESTPressemeddelelse

- Det stærke og tætte samarbejde, vi har med de nuværende praktiserende læger i Hirthals, er helt afgørende i forhold til planlægge og bygge et nyt lægehus. Det er fantastisk, at vi arbejder frem mod et fælles mål og nu kan skimte et nyt lægehus i byen, siger formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Per Møller (C). De praktiserende læger i Hirtshals og Hjørring Kommune har igennem længere tid arbejdet for at sikre bedre lægedækning i Hirtshals. Da Sundheds- og Ældreministeriet opslog en pulje på 200 mio. kr. til moderne læge- og sundhedshuse, var der derfor et fælles ønske at søge om midler til etablering af et nyt lægehus i Hirtshals. I tæt samarbejde med de praktiserende læger fik Hjørring Kommune udarbejdet en puljeansøgning, hvilket resulterede i økonomisk støtte til projektet. Derudover har Hjørring Kommune valgt at finansiere den resterende del af projektet. - Det er så vigtigt, at vi prioriterer den helt nære sundhed og den tryghed, der ligger i at have en praktiserend

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum