Hjørring Kommune

Budgettet for 2020-2023 er vedtaget for Hjørring Kommune

Del

Socialdemokratiet, Lokallisten, SF og Enhedslisten har indgået budgetaftale.

Med budgetaftalen er kommunens økonomiske udfordringer i 2020 og i 2021 løst samtidig med, at de øgede udgifter til sundhed-, ældre og handicapområdet er finansieret.

Der findes yderligere midler til børn, fritid og undervisning, der blandt andet sikrer, at der ikke som planlagt skal gennemføres rammebesparelser på skoleområdet og nye penge til dagtilbudsområdet til øgede normeringer. Alt i alt tilføres der omkring 50 mio. kr. mere til borgernær velfærd end der var afsat i budget 2019.

Parterne forsøger med aftalen at levere det serviceniveau, som borgerne med rette kan forvente. Dog kan det kun lade sig gøre, hvis kommunens indtægter øges. Det betyder, at partierne bag aftalen har besluttet at udnytte den dispensation kommunen har fået til at hæve skatten. Indkomstskatten bliver derfor sat op med 0,2 % til i alt 26,1 %, og det vil give 20 millioner kroner årligt i indtægter.

Budgetaftalen er indgået i ånden fra kommunens planstrategi "Horisont & Handlekraft", hvor Byrådet fortsat har prioriteret at arbejde med et langsigtet perspektiv og bredt udsyn for at være rustet til fremtidens udfordringer på en positiv og proaktiv måde. Med "Horisont og Handlekraft" forpligter kommunens sig også til, at FN's 17 Verdensmål skal på dagsordenen for at opnå konkrete handlinger.

Derfor har det også været vigtigt for parterne bag budgetaftalen at have et stærkt og langsigtet fokus på at fastholde "Ungestrategien", som byrådet vedtog d. 29. maj. "Ungestrategien" har som mål, at alle unge i Hjørring Kommune skal have en positiv destination og en drøm om "det gode liv". Det betyder, at budgetaftalen fortsat sikrer, at der ved fuld indfasning bliver flyttet 15 millioner kroner fra investeringsstrategien på Arbejdsmarkedsområdet til særlige indsatser, der er rettet mod kommunens unge. På den måde ønsker parterne at sikre de unge den bedst mulige vej til deres positive destination - til gavn for de unge selv, kommunens virksomheder og Hjørring Kommune.

Aftalen løser desværre ikke fuldt ud udfordringerne i 2022 og 2023, hvor den manglende udligningsreform og den demografiske udvikling fortsat presser kommunens økonomi. Parterne er af den opfattelse at de kommende års udfordringer primært skal løses via øgede indtægter – helst via en ordentlig udligningsordning. Men i erkendelse af at dette ikke er en givet ting, så igangsættes et arbejde med at spare 15 mio. kr. i 2021, hvor det forventes, at hovedparten kan findes via øget teknologianvendelse, digitalisering og administrative effektiviseringer og besparelser, samtidigt med at der skal udarbejdes reduktionskataloger, der kan indgå i næste års budgetarbejde.

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Arne Boelt (A) på 41 22 30 69
Gruppeformænd:
Peter Duetoft (A) på 40 54 66 60
Dan Andersen (T) på 41 93 77 30
Jørgen Bing (F) på 41 22 30 54
Louise Hvelplund (Ø) på 41 93 77 33

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Udspillet til udligningsreform bekymrer6.2.2020 09:56:20 CETPressemeddelelse

Som gruppeformænd i Hjørring Kommunes byråd er vi blevet orienterede om konsekvenserne af regeringens udspil til en udligningsreform. Hvis udspillet bliver vedtaget, vil det have alvorlige konsekvenser for servicen i Hjørring Kommune. I værste fald står vi med en udfordring på 200 millioner kroner årligt fra 2023 og frem. Dette undrer, da vi er betegnet som en særligt udfordret kommune i udspillet. På samme tid er vi allerede i dag nødt til at bruge færre penge end landsgennemsnittet på langt de fleste serviceområder. Dette skyldes, at vi efter refusionsreformen langt fra får de penge til dækning af de overførselsudgifter, som vores borgere skal have. Det var netop denne udfordring, som reformen skulle løse. Vi appellerer derfor til, at Folketingets partier sikrer, at en udligningsreform får et væsentligt andet indhold, så alle kommuner får mulighed for at levere nogenlunde samme service til vores børn og ældre. Når engang en reform er faldet på plads, vil vi tage initiativ til at borg

Ny direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Hjørring Kommune30.10.2019 18:54:10 CETPressemeddelelse

Hjørring Byråd har på baggrund af en indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg besluttet at ansætte Bettina Hedeby Madsen i stillingen som direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Hjørring Kommune. Bettina Hedeby Madsen har været konstitueret direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen siden juni 2019 og fastansættes med virkning fra 1. november 2019. Hjørring Kommune modtog 20 ansøgninger til stillingen, hvoraf fire har mødt ansættelsesudvalget til samtale. Ansættelsesprocessen er gennemført med konsulentbistand fra Muusmann. - Jeg er glad for ansættelsen af Bettina Hedeby Madsen, der i ansættelsesforløbet stod som den stærkeste kandidat i et stort felt af stærke og kompetente kandidater. Jeg er overbevist om, at hun er den helt rigtige til stå i spidsen for drift og den fortsatte udvikling af dialog og samarbejde med borgere og erhvervsliv indenfor Teknik- og Miljøudvalgets område. Vores stærke fokus på Verdensmålene, og vores profil som Naturkommune er i sikre hænder, siger borg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum