Hjørring Kommune

Budgettet for 2019-2022 er vedtaget i Hjørring Kommune

Del

Socialdemokratiet, Konservative og SF har indgået en aftale om næste års budget for Hjørring Kommune. Dermed står 18 ud af 31 byrådsmedlemmer bag aftalen.

- Den helt store udfordring har været spørgsmålet om lukning af Ældrecenter Havbakken i Tornby. Det er aldrig rart at stå overfor lukninger af kommunale institutioner. Men jeg og parterne bag denne aftale mener, at det er nødvendigt, at vi handler i forhold til vores snævre økonomiske rammer, og borgernes ønsker om at blive længere i eget hjem. Hensynet til kvalitet i forhold til de borgere, der bor på ældrecentre, er vigtigere end nærhed. Vi er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning på længere sigt, og derfor er vi nødt til at træffe beslutningen nu. Vi ønsker ikke at fastholde beboere, pårørende og medarbejdere i den urimelige uvished, som de har været i det seneste halve år, siger borgmester Arne Boelt (S).

For parterne bag forliget handler lukningen af Ældrecenter Havbakken også om at komme fremtiden på ældreområdet i møde.

- Det er helt afgørende, at vi kigger 10-15 år frem i forhold til pleje af vores ældre og dermed fremtidens plejestruktur. Det er et kendt faktum, at der bliver flere ældre demente borgere, som kræver en specialiseret form for pleje og særligt indrettede plejecentre. Dernæst vil sundhedsteknologi komme til at spille en langt større rolle i hverdagen på vores plejecentre end den gør i dag – både for borgerne og medarbejderne. Samtidig bliver der en meget stor gruppe af borgere, som lever længere og har det bedre. Og netop den gruppe vil have nogle helt andre behov og efterspørge nye og andre tilbud end dem vi kender i dag, siger Per Møller (K).

Budgettet har handlet om mere og andet end lukningen af Ældrecenter Havbakken. På grund af den snævre økonomi og det urimelige udligningssystem er der desværre endnu engang behov for at skære i servicen bredt i hele kommunen. Men det er heldigvis lykkedes at friholde blandt andet værestederne indenfor socialpsykiatri, rengøring til de ældre,dagtilbudsområdet samtidig med at en del af de foreslåede besparelser på skoleområdet er fjernet.

- Når vi taler om væresteder indenfor socialpsykiatrien er der tale om nogle af de svageste i vores samfund, som ofte ikke har det overskud i hverdagen, som mange andre har. Derfor har vi en særlig forpligtelse til at have møde- og væresteder, som for så mange mennesker, er så vigtige, siger Peter Duetoft (S)

Derudover er der fundet midler til at indgå en arbejdstidsaftale med lærerne.

- Det er vigtigt med et fortsat godt samarbejde med vores medarbejdere og i det lys er indgåelse af en arbejdstidsaftale med lærerne et fornuftigt skridt – også for vores skoler og især for vores børn, siger Jørgen Bing (SF).

Budgetaftalen indeholder også et fornuftigt anlægsbudget med rum til yderligere vedligeholdelse af kommunens bygninger og veje samtidig med at byggeriet af en ny skole i Vrå kræver mange midler. Derudover er der fundet penge til etablering af ny daginstitution i Hjørring Øst.

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Arne Boelt (S) på 41 22 30 69

Gruppeformand for Socialdemokratiet, Peter Duetoft på 40 54 66 60

Gruppeformand for Det Konservative Folkeparti, Per Møller på 40 81 65 31

Gruppeformand for Socialistisk Folkeparti, Jørgen Bing på 41 22 30 54

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Tag plads ved bordet sammen med os – og udvikl din kommune!13.5.2019 14:54:34 CESTPressemeddelelse

Sådan lyder opfordringen fra politikerne til borgerne i Hjørring Kommune. Fra i dag og fire uger frem har alle mulighed for at komme med i to arbejdsgrupper sammen med politikere fra Udvalget for strategisk by- og landsdistriktsudvikling. - Det er både vigtigt og afgørende, at vi som politikere ikke blot lytter, men også tager snakken og dialogen med borgerne. Vi glæder os til at sætte os ved bordet sammen med dem. Det bliver en ny og spændende måde at arbejde på, siger Tim Jensen (S), udvalgsformand for Strategisk by- og landdistriktsudvikling. De to arbejdsgrupper har hver sit emne og dermed fokus. Den ene, ”Boligliv”, skal arbejde med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. I den gruppe får seks borgere mulighed for at være med. I den anden gruppe, ”Kystliv”, er der fokus på kommunens kyststrækning, hvordan den skal udvikle sig og samtidig tage hensyn til kystbyernes forskelligheder. Der er plads til fire borgere i den gruppe. I hver gruppe er

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum