Haderslev Kommune

Budgetforslag: Et budget i balance.

Del

Med udgangspunkt i en stram økonomisk politik, som blev tilrettelagt for fire år siden, blev rammen for budget 2018 i går forelagt for økonomiudvalget af flertalsgruppen.

Forslaget indebærer et overskud på budgettet på 9 mio. kr i 2018.

Som en del af budgetforslaget udskydes det moderniserings og effektiviseringsprogram, som tidligere var indregnet og som betød, at der skulle findes godt og vel 20 mio. kr. over de næste fire år.

I forslaget er det lagt op til serviceudvidelser på drift på 10 mio. kr. årligt, og der afsættes 10 mio.kr. yderligere til anlæg i 2018.

Forslaget indeholder bl.a. også:

• Ny skole i Sydbyen
• Motorikcenter og daginstitution i Gram
• Børnecenter i Øsby
• Sundhedshus i Haderslev,
• LED gadebelysning
• Rundkørsel på Chr. X Vej
• Udvidelse af stadiontribune på Sydbank Park
• Flere cykelstier

Der vil ved udgangen af 2017 være afviklet gæld på 200 mio. kr., og i budgetforslaget vil der blive afviklet yderligere ca. 2100 mio. kr. over de næste fire år, hvorefter den disponible kassebeholdning ifølge forslaget vil være på 169 mio. kr. ved udgangen af 2018.

Budgetforslaget er af et flertal i Økonomiudvalget indstillet til videre behandling og dialog.

Når budgettet har gennemgået 1. behandling i Haderslev Byråd den 19. september venter 2. behandling og dermed den endelige vedtagelse den 10. oktober 2017.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum