Haderslev Kommune

Budget i balance med plads til udvikling

Del

Fællesgruppen og Slesvigsk Parti har vedtaget er budget for 2017, der skaber balance i Haderslev Kommunes økonomi og samtidig giver råderum til investeringer i fremtiden.

Fællesgruppen bestående af Venstre, Konservative, Radikale, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance står sammen med Slesvigske Parti bag budgetvedtagelsen i byrådet den 10. oktober 2017.

-Det er et budget, hvor der er styr på kommunens finanser, men hvor vi også er enige om, at der skal være plads til udvikling og investering i fremtiden, siger borgmester H.P. Geil.

-Vi har fundet flere penge til serviceområderne samtidig med at vi hele tiden har fokus på, at der er balance mellem udgifter og indtægter, siger H.P. Geil.

- På skoleområdet tilførte vi allerede sidste år 5 mio. kr. til i 2017 for at kompensere for bortfaldet af det statslige tilskud. Med budgetvedtagelsen indarbejder vi yderligere 2,5 mio. kr. i 2017 og 10 mio. kr. i 2018 og frem. Dermed er 75% af det midlertidige tilskud fra staten altså også dækkket fremover, siger H.P. Geil.

Også ældreområdet får flere penge.

- Samlet set er ældreområdet blevet styrket med 25 mio. kr. årligt og herudover er der tilført midler svarende 2,3 mio. kr. årligt fra 2017, siger H.P. Geil.

- På kulturområdet afsættes 2 mio. kr. i driftsudvidelse i 2017. Derudover styrker vi udvalgets ramme med 1 mio. årligt i 2018 og frem.

På anlægssiden af budgettet er der bl.a afsat følgende beløb:

 • Der skabes anlægspuljer på 2 mio. kr. i 2017 til henholdsvis Udvalget for Børn og familie og Udvalget for Plan og Miljø, mens Voksenudvalget får 1 mio.
 • Udvalget for Kultur og Fritid får en1 mio. kr. mere til renovering.
 • Der afsættes 1 mio. kr. årligt til udvikling af landdistrikter fra 2017
 • Der afsættes midler i 2017 og 2018 til etablering af Børnecenter i Øsby
 • Der indarbejdes en pulje til landsbyfornyelse

Desuden er der sat penge af til følgende aktiviteter

 • 92 mio. kr. til skole i sydbyen i 2017-2020
 • 22,5 mio. kr. til ny børnehave i Gram
 • Motorikcenter i Gram
 • Renovering af svømmehal på kløvermarken
 • Indeklimaløsning på Sct. Severin skole (de gamle bygninger)
 • Sundhedscenter Haderslev
 • Renovering af tag på svømmehal i Vojens
 • Cykelsti til Viggo Carstensvej
 • Investering i LED gadebelysning 3x9 mio. kr.
 • Byfornyelse i Haderslev omkring banestien og jomfrustien
 • Haderslev Havn

-Desuden sætter vi 20 mio. kr. af til at vedligeholde kommunens bygningsmasse, og hertil kommer, en kunstgræsbane i Vojens, stadiontribuner i 2018-2019, Rundkørsel på Chr. X's vej og Omfartsvejen i 2018

-Vi sætter samtidig gang i og fortsætter en række vækstinitiativer som byfornyelsesprojekt Jomfrustien i Haderslev, renovering af pakhuskajen, visionsudvalgene Gram og Vojens og generel landdistriktsudvikling, siger H.P. Geil.

Budgettet for 2017 overholder serviceramme og anlægsramme og bidrager dermed til at kommunerne samlet set kan overholde aftalen med Regeringen.Kontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil på hapg@haderslev.dk eller 21 69 64 71.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum