Coop Danmark A/S

Brugsforeningen Virklund og Brugsforeningen Tryg ønsker fusion

Del

To østjyske brugsforeninger går sammen, bl.a. for at etablere ny SuperBrugs i Virklund

Tendensen er tydelig. Flere og flere brugsforeninger fusionerer for at imødekomme de udfordringer, der kan skimtes i horisonten med øget pres på indtjeningen og den tiltagende konkurrence fra andre kæder og onlinehandel.

Som konsekvens heraf og med udsigten til en god fælles forretning, søger Brugsforeningen i Virklund og Brugsforeningen Tryg i Ry en fusion, hvor hovedformålet er at etablere af en ny SuperBrugs på Mørksøvej 1, Virklund. 

”Vi ser det som et perfekt match. 2 selvstændige brugsforeninger, der med succes har drevet forretning i mere end 100 år i det midtjyske, griber nu chancen for at sikre brugsbevægelsen et fortsat ståsted i det sydlige Silkeborg,” siger formanden for Virklund Brugsforening, Henrik Ørtenblad.

”Dagli´Brugsen i Virklund er en succes blandt de mindre butikker, men den planlagte urbanisering i Virklund kræver en større dagligvarebutik med et bredere sortiment for at fastholde kunderne i lokalområdet. Egen slagter, friskbagt brød og kager, en delikatesse, en større frugt og grønt-afdeling. Det er det, som borgerne i Virklund bl.a. kan se frem til, når der står en helt ny SuperBrugs klar,” siger Henrik Ørtenblad.

”For medlemmerne af Brugsforeningen Tryg er fordelene af en mere indirekte karakter,” siger formanden for Brugsforeningen Tryg, Carsten Bank-Mikkelsen.

”I en tid, hvor brugsbevægelsen er under pres, er det gældeligt, at vi sammen med Brugsforeningen i Virklund forsøger at realisere et godt projekt, der i fremtiden vil bidrage positivt til foreningens forretningsmæssige fundament. Derfor håber vi på en fusion. Vi hjælper hinanden med at realisere en SuperBrugs i Virklund, der med en attraktiv butik og uddeling af midler til lokale projekter kan øge glæden og engagementet ved at bo i Virklund. Hertil styrker vi Brugsforeningen Trygs forretningsmæssige fundament” siger, Carsten Bank-Mikkelsen.

På en ekstraordinær generelforsamling skal medlemmerne af Virklund Brugsforeningen tage stilling til, om de vil fusionere med Brugsforeningen Tryg for at kunne realisere SuperBrugsprojektet på Mørksøvej 1. Falder det positivt ud, fremlægges et udkast til lokalplansændringer overfor Silkeborg Kommune. Herefter vil der gå 1 til 2 år, før butikken er klar til indvielse. 

Brugsforeningen Tryg er en af Danmarks største selvstændige brugsforeninger og driver Kvickly Ry, SuperBrugsen i Kolt og Ry, ejer online-butikken Osuma og driver OK tankanlæg.

Brugsforeningen Tryg har en lang tradition for at støtte lokalområdet med økonomiske bidrag. De seneste 6 år har Tryg uddelt 12.5 mio. til projekter i og omkring Ry og Kolt, hvor foreningen driver forretninger. Det er aftalt mellem Brugsforeningerne, at Virklund indtræder i den ordning ved en fusion. Hovedprincippet er, at den lokale Brugs kan uddele 10% af overskuddet før skat og afskrivninger til lokale formål. I erkendelse af, at der nok går lidt tid, før butikken er bygget og overskuddet er stort nok, uddeles der ved fusion 100.000 kr. pr. år i 5 år i Virklund. 100.000 kr. som det kommende butiksråd kan disponere over. Bliver overskuddet større end 1 mio. kr. i Virklund pr. år forhøjes beløbet, der kan uddeles proportionalt. 

Spørgsmål kan rettes til:

Carsten Bank-Mikkelsen, Formand, Brf. Tryg på tlf. 4011 9000

Henrik Ørtenblad, Formand, Brf. Virklund på tlf. 2325 0444

Torben Andreassen, Direktør, Brf. Tryg på tlf. 6169 8680

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

51594468

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Apoteker rykker ind i Kvickly23.5.2019 11:30:00 CESTPressemeddelelse

Nu åbner de første apoteker i et nyt samarbejde mellem kæden APOTEKEREN og Kvickly. Det første åbner i Kvickly i Slotscentret i Holbæk 12. juni. Det næste åbner i Kvickly Grindsted 1. november. Og flere andre er på vej. Det sker som led i en rammeaftale mellem APOTEKEREN og Coop, som blev indgået sidste år, som den første af sin art mellem en apotekskæde og en dagligvarekæde. Apoteket i Kvickly er en filial af Holbæk Løve Apotek. Det bliver bemandet med faguddannet personale, farmakonomer og farmaceuter og vil have fuldt sortiment. Apoteket har åbent alle hverdage fra 9.30-18 og lørdag 10-14. Kvickly og APOTEKEREN forventer, at der vil komme en række apoteker i løbet af det kommende år. I forvejen har Kvickly apotek i 15 andre varehuse. ”Det gør hverdagen lettere for vores kunder, når de kan de kan klare deres apoteksindkøb samtidig med, at de er ude at købe ind i Kvickly. Og dermed bidrager det til, at vi bliver et endnu mere attraktivt sted at komme,” siger kædedirektør Allan Kristof

Mød Coop på Naturmødet 23.-25. maj 201920.5.2019 05:30:00 CESTPressemeddelelse

Coop deltager med stærkt program for både store og små på Naturmødet i Hirtshals. De medlemsvalgte bestyrelser fra Kvickly Hjørring, SuperBrugsen Hirtshals, Dagli’Brugsen Bindslev og Dagli’Brugsen Tornby står som tidligere år bag aktiviteterne på stand nr. 49. Coop har udviklet en af verdens måske mest ambitiøse emballagestrategier, og netop ”bæredygtig emballage” er hovedtemaet i dette års debatter og oplæg. Der vil også være aktiviteter for de helt unge deltagere, når elever fra Hirtshals Skole sammen med folkene bag Coops skolekontakt og lokale bestyrelsesmedlemmer bygger Skrotrobotter ud af emballageaffald. Det er lokale kræfter, der står for det praktiske arrangement, men Naturmødet har høj prioritet i hovedkvarteret i Albertslund. Derfor kommer en række fagpersoner fra Coop og bidrager til spændende oplæg og debatter om bæredygtighed i dagligvarehandlen – både på Coops egen stand og på de store scener. Bestyrelsen for andelsfællesskabet Coop amba kommer også til Hirtshals, og for

Kvickly åbner nyt varehus i Vejle15.5.2019 16:00:00 CESTPressemeddelelse

Kvickly har indgået aftale med NPV A/S om etablering af et helt Kvickly varehus på Gammelhavn i Vejle. Der bliver tale om en flytning af det varehus, Kvickly har haft i Bryggen siden etableringen i 2008. ”Med aftalen om etablering på Gammelhavn får vi en optimal placering i Vejle, trafikalt nemt at komme til med parkeringspladser lige ved indgangen og muligheden for at præsentere det bedst og mest moderne inden for dansk dagligvarehandel,” siger kædedirektør Allan Kristoffersen, Kvickly. Medarbejderne i Kvickly Bryggen flytter med over i det nye varehus, og varehuset i Bryggen vil være åbent helt normalt frem til den dag den nye butik på Gammelhavn slår dørene op. I NPV A/S siger udlejningsdirektør Line Højvang Christiansen om aftalen med Kvickly: ”Vi er glade for, at få Kvickly ind på den meget markante og centrale placering i Vejle, hvor butikken får en fantastisk synlighed og tilgængelighed fra Fredericiavej med gode parkeringsforhold for kunderne. Kvickly vil med sin tilstedeværels

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum