sundhed.dk

Brugen af antibiotika i befolkningen skal sænkes

Del

Minister går forrest i kampen mod overforbrug af antibiotika

Brugen af antibiotika i befolkningen skal sænkes.

Sådan lyder det fra sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V), der i sommer lancerede regeringens nationale handlingsplan for antibiotika.

Nu bakkes handlingsplanen op med kampagnen Brug mig med omtanke, der bliver skudt i gang i dag. 

Muligheden for at nedbringe brugen af antibiotika, bekæmpe resistens og fortsætte behandling af syge og svækkede borgere afhænger af oplysning og viden, mener sundhedsministeren: 

”Danmark har i mange år været førende på antibiotikaområdet i kampen mod resistens. Det skal fortsætte! Derfor er jeg glad for, at årets antibiotikakampagne støtter op om regeringens nationale handlingsplan for antibiotika til mennesker. Den skal sikre en fremtid, hvor antibiotika fortsat spiller en nøglerolle i sygdomsbehandlingen. Vi skal hjælpe hinanden med at bruge mindre antibiotika, for det vil gavne alle. Både læger, patienter og politikere skal trække i samme retning,” siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Kampagnen Brug mig med omtanke er en fælles indsats blandt 11 parter herunder Sundheds- og Ældreministeriet.

På sundhed.dk kan man få viden om, hvornår det er nødvendigt at bruge antibiotika, og hvad det er, der gør, at man kan blive resistent overfor antibiotika. 

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/infektioner/sygdomme/diverse/antibiotika/

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Drikker du nok vand i varmen?12.7.2018 08:00pressemeddelelse

Motionerer du i morgensolen? Eller foretrækker du en løbetur, når sommersolen står højt på himlen? De varme sommertemperaturer kan nemlig være hårde ved motionister, der bevæger sig udenfor. Varmen bidrager til øget svedproduktion, og du kan risikere dehydrering, hvis du ikke husker at indtage nok væske. Ved let dehydrering vil du opleve nedsat ydeevne og træthed. Hvis dehydreringen er moderat til svær, bliver din krops funktioner nedsat, og du oplever at blive udmattet og forvirret. Læs på sundhed.dk hvad du selv kan gøre for at undgå dehydrering, og hvornår du bør tage kontakt til lægen: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/varme-og-kulde/dehydrering-indtoerring/

Er du dækket ind før rejsen?9.7.2018 07:00pressemeddelelse

Er du på vej på ferie, er det vigtigt, at du tjekker, om der er styr på både rejseforsikring og sygesikring. Uanset hvor i verden du rejser hen bør du sikre dig, at din rejseforsikring dækker eventuel sygdom og skade, så du ikke pludseligt står med udgifterne for fx hjemtransport pga. akut sygdom. Rejser du inden for EU bør du medbringe dit blå EU-sygesikringsbevis for at kunne dokumentere, at du har ret til behandling, i tilfælde af at du kommer til skade eller bliver syg. Læs mere om rejsesygeforsikring på sundhed.dk: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/forsikringsmedicin/forsikringsmedicin/rejsesygeforsikring-det-blaa-kort/

Blodpropper på flyrejsen - kan det ske for dig?6.7.2018 12:04pressemeddelelse

Personer der tidligere har haft en blodprop i benet, gravide, overvægtige samt personer, der har aktiv cancer eller tager p-piller, kan have en lille øget risiko for at få en blodprop i benet under en flyrejse. Heldigvis er risikoen meget lille, men det er vigtigt at være opmærksom på problemet. Og faktisk kan du selv være med til at mindske gener, der kan være forbundet med en flyrejse som fx at: - bevæge dig under flyveturen - drikke rigeligt med væske - undgå stramtsiddende tøj Andre gener forbundet med flyrejser kan være, propper i ørerne, dehydrering, tørre øjne og hud, transportsyge. På sundhed.dk kan du læse mere om blodpropper og andre gener forbundet med flyrejser. https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/rejsemedicin-og-vacciner/sygdomme/diverse/lange-flyrejser/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum