sundhed.dk

Brugen af antibiotika i befolkningen skal sænkes

Del

Minister går forrest i kampen mod overforbrug af antibiotika

Brugen af antibiotika i befolkningen skal sænkes.

Sådan lyder det fra sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V), der i sommer lancerede regeringens nationale handlingsplan for antibiotika.

Nu bakkes handlingsplanen op med kampagnen Brug mig med omtanke, der bliver skudt i gang i dag. 

Muligheden for at nedbringe brugen af antibiotika, bekæmpe resistens og fortsætte behandling af syge og svækkede borgere afhænger af oplysning og viden, mener sundhedsministeren: 

”Danmark har i mange år været førende på antibiotikaområdet i kampen mod resistens. Det skal fortsætte! Derfor er jeg glad for, at årets antibiotikakampagne støtter op om regeringens nationale handlingsplan for antibiotika til mennesker. Den skal sikre en fremtid, hvor antibiotika fortsat spiller en nøglerolle i sygdomsbehandlingen. Vi skal hjælpe hinanden med at bruge mindre antibiotika, for det vil gavne alle. Både læger, patienter og politikere skal trække i samme retning,” siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Kampagnen Brug mig med omtanke er en fælles indsats blandt 11 parter herunder Sundheds- og Ældreministeriet.

På sundhed.dk kan man få viden om, hvornår det er nødvendigt at bruge antibiotika, og hvad det er, der gør, at man kan blive resistent overfor antibiotika. 

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/infektioner/sygdomme/diverse/antibiotika/

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Sæson for hvepse er gået ind16.8.2018 07:00pressemeddelelse

Sæsonen for hvepse er gået ind, og mange oplever, at blive stukket af en hveps. Insektstik giver smerte, rødme og hævelse hos alle. Utrolig generende, men for de fleste er fx et hvepsestik ikke farligt. Medmindre du bliver stukket, så hævelsen sidder i munden eller svælget. Som allergiker, er det selvfølgelig en anden sag. Et hvepsestik kan give alvorlige allergiske reaktioner på ganske kort tid. Dødsfald er heldigvis yderst sjældne og sker kun 1-2 gange om året. På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver stukket af en hveps: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/bid-og-stik/insektstik/

Hvad gør du, hvis du bliver brændt af en brandmand?13.8.2018 07:00pressemeddelelse

I den sidste del af badesæsonen kommer der ofte flere brandmænd i de danske farvande. Og det stikker og svier, når du er blevet brændt af brandmandens lange tråde, men det er heldigvis sjældent farligt. Her er tips til at lindre smerten, når du er blevet brændt af en dansk brandmand på din strandtur: • Skyl det brændte område med havvand og/eller eddike • Fjern trådene - fx med barberskraber, kreditkort eller lignende • Læg noget koldt på området - fx en iispakning. Lad det sidde i cirka 10 minutter • Efter trådene er fjernet kan varmt vand på 40°-45°C lindre • Virker skaden alvorlig eller opstår der en allergisk reaktion, tilkald da 112 På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver brændt af en brandmand: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/varme-og-kulde/brandmaend-foerstehjaelp/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum