sundhed.dk

Brugen af antibiotika i befolkningen skal sænkes

Del

Minister går forrest i kampen mod overforbrug af antibiotika

Brugen af antibiotika i befolkningen skal sænkes.

Sådan lyder det fra sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V), der i sommer lancerede regeringens nationale handlingsplan for antibiotika.

Nu bakkes handlingsplanen op med kampagnen Brug mig med omtanke, der bliver skudt i gang i dag. 

Muligheden for at nedbringe brugen af antibiotika, bekæmpe resistens og fortsætte behandling af syge og svækkede borgere afhænger af oplysning og viden, mener sundhedsministeren: 

”Danmark har i mange år været førende på antibiotikaområdet i kampen mod resistens. Det skal fortsætte! Derfor er jeg glad for, at årets antibiotikakampagne støtter op om regeringens nationale handlingsplan for antibiotika til mennesker. Den skal sikre en fremtid, hvor antibiotika fortsat spiller en nøglerolle i sygdomsbehandlingen. Vi skal hjælpe hinanden med at bruge mindre antibiotika, for det vil gavne alle. Både læger, patienter og politikere skal trække i samme retning,” siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Kampagnen Brug mig med omtanke er en fælles indsats blandt 11 parter herunder Sundheds- og Ældreministeriet.

På sundhed.dk kan man få viden om, hvornår det er nødvendigt at bruge antibiotika, og hvad det er, der gør, at man kan blive resistent overfor antibiotika. 

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/infektioner/sygdomme/diverse/antibiotika/

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum