Dansk Energi

Brug for større ambitioner i forhandlinger om elbiler

Del

Med regeringens udspil er starten på forhandlingerne om fremtidens bilafgifter gået. Dansk Elbil Alliance håber, at politikerne træder yderligere på den grønne speeder.

Regeringen har i dag fremlagt de overordnede principper for en ny beskatning af biler, som giver 500.000 grønne biler i 2030. Det betyder, at der om ti år er 100.000 flere benzin- og dieselbiler end i dag - svarende til at fire danskere i 2030 vælger en elbil, mens seks danskere vælger en benzinbil.

Det får Dansk Elbil Alliance til at efterspørge højere elbil-ambitioner.

- Det er godt, at forhandlingerne om grønnere bilafgifter endelig kommer i gang. Men der er brug for, at Folketinget skubber ambitionerne for salget af elbiler i vejret, hvis transporten reelt skal bidrage til at reducere CO2-udledningerne frem til 2030, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Hun håber, at politikerne hurtigt kan lande en langsigtet og ambitiøs aftale.

- Det er brug for, at Folketinget holder hånden under den positive udvikling i salget af elbiler ved at skabe ro om afgifterne på elbiler for de kommende år og sørge for afklaring for de danske bilejere, siger Lærke Flader.

Ro om elafgift og fart på ladestandere

Det er afgørende, at elafgiften til transport holdes i ro, hvis flere danskere skal vælge elbilen, næste gang de kører forbi bilforhandleren.

- Om lidt over et år stiger afgiften på el til transport massivt, hvis ikke politikerne træder på bremsen. Prisen på el til opladning har betydning for salget af elbiler, og derfor bør forhandlingerne sikre, at den nuværende elafgift holdes i ro, siger Lærke Flader.

Elbilbranchen står overfor store investeringer i ladestandere, og investeringerne skal gerne komme før elbilerne, så der ikke opstår kø ved standerne til irritation for bilejerne. Derfor er det vigtigt, at politikerne melder et ambitiøst mål ud for antallet af elbiler i 2030, så branchen har en politisk retning at investere efter.

- Indsatsen skal gå på flere ben. Afgiften på elbiler skal være attraktiv, og vi skal sikre, at ladeinfrastrukturen er på forkant med behovet. Hvis politikerne skaber rammerne, så er branchen klar til at investere i ladestandere, siger Lærke Flader.

Mange danske virksomheder arbejder med opstilling af ladeinfrastruktur til elbiler, og derfor er der også danske arbejdspladser i en hurtig udrulning af elbiler. 3-400 danske virksomheder er i dag underleverandører til bilindustrien, og flere virksomheder har styrkepositioner i forhold til at være underleverandører til industrien for ladestandere og som leverandører af ladeløsninger til fremtidens elbilejere.

Nøgleord

Kontakter

Information om Dansk Energi

Dansk Energi
Dansk Energi
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

3530 0400http://www.danskenergi.dk

Dansk Elbil Alliance er brancheorganisationen for danske virksomheder med direkte kommerciel interesse i elbilers introduktion i Danmark.

Alliancen består af medlemsvirksomheder fra hele værdikæden for elbiler, herunder energiselskaber, komponentleverandører, operatører af ladeinfrastruktur, elbilproducenter, vidensinstitutioner og virksomheder, der bruger elbiler.

Dansk Elbil Alliance afholdt stiftende generalforsamling 3. november 2009 og har siden arbejdet for at skabe gunstige rammer for elektrificering af vejtransporten i Danmark. På hjemmesiden kan du læse mere om vores arbejde.

 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Energi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Energi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum