Brug for ekstra støtte det sidste stykke gennem krisen
På dagens pressemøde bebudede statsminister Mette Frederiksen, at de nuværende restriktioner forlænges til 28. februar. Samtidig betonede statsministeren, at genåbningen i år vil blive væsentlig langsomme end sidste forår. Dermed skal vi leve med restriktioner lang tid endnu. Det gør, at kompensationen og hjælpen skal følge med, mener Ledernes Hovedorganisation.
- Selvom det lige nu ser meget sort ud her i vintermørket, så kan vi se lyset for enden af tunnelen med vaccineudrulningen, som forhåbentlig er afsluttet til sommer. Det er en god grund til at gøre alt for at holde hånden under danske virksomheder og danske arbejdspladser. Derfor bør lønkompensationsordningen forbedres, og den maksimale støtte i ordningen hæves fra de nuværende 30.000 kr., siger cheføkonom hos Ledernes Hovedorganisation Niklas Praefke.
Han mener, at forlængelsen er en våd klud i hovedet for mange virksomheder, som på baggrund af de faldende smitte- og indlæggelsestal havde sat næsen op efter en gradvis genåbning allerede fra den 7. februar.
- Når det er sagt, så er det positivt, at regeringen denne gang melder ud i lidt bedre tid om forlængelse af restriktionerne, så virksomhederne ikke endnu en gang bliver tvunget til at ændre planer fra den ene dag til den anden. Forudsigelighed er altid godt, når man skal drive en virksomhed, og derfor er der brug for mest mulig gennemsigtighed om, hvilke overvejelser, der ligger til grund for de beslutninger, der bliver truffet. Det har regeringen ikke levet op til indtil videre. Forhåbentligt bliver det bedre nu, hvor vi alle sammen er blevet klogere på pandemien, lyder det fra Niklas Praefke.
Mange virksomheder og selvstændige kører på det yderste af kassekreditten og har mere brug for støtte nu end på noget tidspunkt tidligere under krisen. Især mange selvstændige er pressede, fordi de ikke har et finansielt beredskab at stå imod med.
- En stor del har benyttet sig af det tilbud om at få udskudt betalingsfrister for moms og a-skat, som de fik sidste år. Men i år er fristerne ikke blevet udskudt, og derfor ser det sort ud for mange små virksomheder med nye frister ventende om få uger. Derfor bør betalingsfristerne udskydes igen i år. Og så bør kompensationen til selvstændige hæves til samme niveau som kompensationen til lønmodtagere. I dag er det maksimale beløb til selvstændige 23.000 kroner om måneden, mens det for lønmodtagere er 30.000 kr. Den skævhed bør der rettes op på hurtigst muligt, siger Niklas Praefke.
Kontakter
Morten Bonde PedersenPressekonsulent
Tlf:2948 4086mpe@lederne.dkNiklas PraefkeCheføkonom
Tlf:2428 2452nip@lederne.dkInformation om Lederne
Følg pressemeddelelser fra Lederne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lederne
Lederne bakker op om ny ordning for international rekruttering30.6.2025 11:33:21 CEST | Pressemeddelelse
Det vil være en tiltrængt støtte til et presset arbejdsmarked, hvis regeringen får gjort det nemmere at rekruttere medarbejdere fra lande udenfor EU. Det mener Lederne, efter regeringen i dag offentliggjorde sit udspil til en ny erhvervsordning for rekruttering af international arbejdskraft.
Effektiviseringer i staten er nødvendige – men kræver mod og teknologi18.6.2025 13:11:06 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens planer om at afbureaukratisere, effektivisere og reducere antallet af statslige stillinger møder forståelse hos Lederne. ”Antallet af statslige ansatte er steget betydeligt de senere år. Det er fornuftigt, at regeringen nu stopper op og ser på, om ressourcerne kan anvendes bedre, siger Bodil Nordestgaard Ismiris,” adm. direktør i Lederne. Hun understreger, at presset på arbejdsmarkedet gør det nødvendigt, at både offentlige og private aktører gentænker, hvordan opgaver løses – og hvilke værktøjer, der tages i brug. ”I en tid med mangel på arbejdskraft er det afgørende, at alle sektorer ser på, hvor der kan arbejdes smartere og mere effektivt, herunder gennem kunstig intelligens. Digitalisering og kunstig intelligens er vigtige redskaber til at frigøre ressourcer fra medarbejdere, som så kan løse opgaver andre steder, og til at bidrage til at forebygge stress og begrænse nedslidning hos medarbejdere. Det gælder også i staten,” siger hun. Bodil Nordestgaard Ismiris hilser det
Danske virksomheder tager ESG i egen hånd – trods bøvl med data og uklare krav3.6.2025 13:27:53 CEST | Pressemeddelelse
Den hidtil største danske undersøgelse af ESG-indsatsen blandt danske ledere og virksomheder peger på, at virksomhederne, trods planlagte EU-lempelser, allerede har sat fart på ESG-arbejdet. Men samtidig viser undersøgelsen, at der fortsat er en række store udfordringer, når det gælder om at få sat arbejdet med bæredygtighed i system.
Seniorer får nyt job som aldrig før30.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I en tid, hvor færre får nyt job, skiller seniorerne sig ud, når de stadigt oftere får ny arbejdsplads.
Styrket partnerskab vil løfte danske virksomheders bæredygtighed7.5.2025 08:04:41 CEST | Pressemeddelelse
EY træder ind i partnerskabet bag det digitale værktøj ESG Profilen sammen med Lederne og Danske Bank. I en tid med en konstant strøm af nye kriser og forandringer er det afgørende, at danske virksomheder får de nødvendige redskaber, så indsatsen for ESG og bæredygtighed ikke drukner i administration og bureaukrati.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum