Lolland Kommune

Brug byen til dine arrangementer

Del

Lollands byer er til for at blive brugt, og hvis du har en god idé til et arrangement, kan du i mange tilfælde låne Lolland Kommunes pladser, veje eller parker til at afholde det på. Og nu bliver det endnu nemmere med kommunens nye Arrangørguide, som hjælper dig med at finde rundt i de nødvendige krav og tilladelser ved arrangementer.

Hvad enten det er de lokale folkedansere, der vil holde asfaltbal, Lolland Grand Prix for fjernstyrede biler, byfesten eller noget helt fjerde på kommunens arealer, så er der nu hjælp at hente i Lolland Kommunes nye Arrangørguide.

Guiden er et supplement til en ny, kort oversigt over de tilladelser, man som arrangør skal have på plads, inden man kan afholde et arrangement på et offentligt areal. For at gøre det så enkelt for brugerne som muligt, er der i oversigten links til de nødvendige ansøgningsblanketter. I Arrangørguiden finder man mere udførlig information om alt fra, hvordan man søger tilladelse hos kommune og politi, til information om adgang til strøm og vand - og en hel masse andet. 

"Vi vil invitere borgerne til at bruge byerne endnu mere, end det sker i dag, og vi vil gøre det så nemt som muligt at gøre gode idéer til arrangementer til virkelighed", fortæller udviklingskonsulent Lisbeth Urfe om baggrunden for guiden.

"Byerne i kommunen skal være levende og aktive til glæde for både fastboende, besøgende og erhvervsliv, og alle, både foreninger, private og institutioner er velkomne til at byde ind med arrangementer. Det kan være kommunens musikskoler, der vil afholde en koncert på torvet, eller idrætsforeninger, som vil vise, hvad de kan og tiltrække nye medlemmer. Private kan også afholde arrangementer som for eksempel markeder, og unge kan lave gadefodboldturneringer over en weekend", siger Lisbeth Urfe.

Der er vide rammer for, hvilket indhold arrangementerne kan have, men der er nogle krav fra myndighederne, som skal være opfyldt, for eksempel i forhold til sikkerhed, trafikken og udskænkning af alkohol.

"Guiden gør det nemmere at finde rundt i, hvilke krav der stilles, og hvilke tilladelser der skal til for at holde et arrangement. Vi fortæller også, hvor og hvordan tilladelserne skal søges. Borgernes gode idéer er omdrejningspunktet, og vi forsøger så at gøre det så nemt som muligt at få det praktiske på plads," siger Lisbeth Urfe. 

Som tommelfingerregel gælder, at det altid er en god idé at være ude i god tid. Dels på grund af sagsbehandlingstiden hos de forskellige myndigheder, men også fordi, nogle lokaliteter er efterspurgte og hurtigt reserveres. 

En anden regel er, at man kun kan søge om at låne kommunens veje, parker eller pladser til arrangementer, der er åbne for alle og af almen interesse. Områderne kan derfor ikke lånes til ren kommerciel brug eller private sammenkomster. 

Det, og meget andet, kan man læse om i Arrangørguiden, som skal være den nemme og praktiske hjælp, når kommende arrangementer skal planlægges.  

Du finder Arrangørguiden på www.lolland.dk/arrangementer

Nøgleord

Kontakter

Lisbeth Urfe
Udviklingskonsulent
T 20 37 46 33

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum