Dansk Byggeri

Brosten af ”guld” vinder eftertragtet pris

Del

Brosten – det er ikke bare noget, man går på. De karakteristiske sten kan emme af historie og sættes, så de bliver til værker på jorden. Det er belægningen foran Tingbergs nye kulturhus og bibliotek et fantastisk eksempel på. Belægningen hædres med årets Brolæggerpris, der bliver uddelt for 33. gang.

Kragh & Berglund Landskabsarkitekter A/S vinder årets Brolæggerpris i et tæt opløb mod fire stærke kandidater fra hele landet. Arkitekterne modtager prisen på grund af deres arbejde med at nytænke og projektere belægningen foran det nye kulturhus og bibliotek i Tingberg.

Men helt ny er belægning ikke. For at bevare en del af pladsens historie har Kragh & Berglund Landskabsarkitekter A/S valgt at genbruge de gamle brosten, der også er lidt ud over det sædvanlige.  

- Brostene, der er blevet genanvendt, er engelske brosten. Og det er nærmest det samme som at have guld mellem hænderne, når man er brolægger. Den engelske brosten er af høj kvalitet og er meget skarpt tilhugget. Det betyder, at de er fantastiske til at lave helt plant og utrolig nøjagtigt brolæggerarbejde, siger sektionskonsulent for Brolæggerlauget i Dansk Byggeri, Mikael Mortensen.

Ros til brolæggerne
Mikael Mortensen roser også brolæggerne fra C.C Bruun Enterprise A/S, der har sat stenene med stor præcision og respekt for de gamle brolæggertraditioner.

Belægningen er udført i brosten, chaussésten og vådstøbte betonfliser. Tilsammen skaber det et stort, åbent rum foran kulturhuset, som kan bruges til kulturdage, markedsdage og større events. Trappen til hoveddøren er samtidig pladsens store møbel og mellem belægningen er der lavet plantebede med fyrretræer og stauder.

- Kragh & Berglund Landskabsarkitekter A/S vinder Brolæggerprisen, fordi de har skabt et flot område med tanke på stedets historie og funktion som samlingspunkt. Og så har de været en meget lydhør samarbejdspartner, der har vist stor interesse for brolæggerarbejdet. Blandt andet deltog de på eget initiativ på et af vores kurser for tilsynsførende for at lære endnu mere om brolægning, siger Mikael Mortensen.

Nytænkning
Brolæggerprisen uddeles til en bygherrer, rådgiver eller arkitekt, der har vist nytænkning og iderigdom i forbindelse med et eller belægningsprojekter. Komiteen lægger vægt på kreativitet, valg af materiale og den håndværksmæssige kvalitet, og derudover skal bygherren have udført et kvalificeret tilsyn. 

Ud over pladsen i Tingberg var gågaden i Esbjerg, det nye torv i Grenå, Vallensbæks promenadesti og klimasikringen af Ringsted Torv indstillet til prisen.

Brolæggerprisen bliver overrakt den 25. oktober klokken 11.00 ved Tingberg Bibliotek og Kulturhus. Med prisen følger 25.000 kroner, der skal bruges til at finde ny inspiration og viden indenfor brolægning. 

Kontakter

Sektionskonsulent Mikael Mortensen, 30 16 37 99, mmo@danskbyggeri.dk
Journalistpraktikant Caroline Schrøder, 29 74 94 44, csc@danskbyggeri.dk

Billeder

Foto: Mikael Mortensen
Foto: Mikael Mortensen
Download

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum