Aabenraa Kommune

Brobygning skal hjælpe kontanthjælpsmodtagere fra Aabenraa Kommune i gang

Del

Et hold af uafklarede unge under 30 år skal fra næste uge i brobygning. Målet er at påbegynde og gennemføre en uddannelse.

Brobygningen består af forskellige praktikforløb på erhvervsuddannelser. Foto: Colourbox
Brobygningen består af forskellige praktikforløb på erhvervsuddannelser. Foto: Colourbox

Fra mandag 24. september til begyndelsen af det nye år får et hold unge under 30 år, som har afsluttet folkeskolen, og som er uafklarede i forhold til sin uddannelse, muligheden for at komme i brobygning på EUC Syd. På forløbet vil der både være praktisk og teoretisk undervisning.

Målgruppen er primært unge under 30 år, der er på kontanthjælp, og som via et brobygningsforløb vurderes til at kunne påbegynde og gennemføre en erhvervsuddannelse - eller blive tilknyttet arbejdsmarkedet.

Brobygningen er en del af Aabenraa Kommunes investeringsstrategi på beskæftigelsesområdet, KIK II.

- Jeg synes, det er meget vigtigt, at så mange som muligt kan komme ud på arbejdsmarkedet og få en varieret dagligdag. Derfor glæder jeg mig også til at se, hvordan de unge tager imod udfordringen, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, og fortsætter:

- Vi vil beskæftigelse i Aabenraa Kommune, og brobygningen er et af flere, nye tiltag i vores nye investeringsstrategi KIK II.

Målet med brobygningen er, at de unge bliver afklarede om deres uddannelsesvalg, og at de får udvidet deres netværk og bliver en del af et uddannelsesforløb. I løbet af brobygningen vil deltagerne komme i forskellige praktikker, hvor de får mulighed for at snuse til de forskellige erhvervsmæssige uddannelser, der tilbydes i Aabenraa Kommune.

De unge tildeles en uddannelsesmentor, der hjælper dem med at komme i gang med et grundforløb og få en praktikplads. Senere overgår denne mentor til en rolle som fastholdelsesmentor.

- Vekslingen mellem teori og praksis, tror jeg, kommer til at bære frugt for de deltagende unge. Samtidig sikrer vi også, at der hele tiden er mulighed for at få hjælp og vejledning, når der er tilknyttet mentorer både under og efter brobygningen, siger kontorleder i Job og Afklaring, Thomas Kjærgaard, og fortsætter:

- Deltagerne vil under hele forløbet være tilknyttet Jobcentret, og vi vil forsøge at hjælpe dem bedst muligt videre. Forhåbentlig giver brobygningen grobund for at påbegynde en uddannelse i begyndelsen af det nye år.

Fakta

  • Brobygningsforløbet på EUC Syd er en del af Aabenraa Kommunes investeringsstrategi på kontanthjælpsområdet, KIK II.
  • Konkret skal antallet af borgere på kontant- og uddannelseshjælp reduceres fra 1133 til under 800 inden maj 2022.
  • Aabenraa Kommune investerer samlet 60,5 millioner kroner i KIK II-strategien, der løber fra 1. juni 2018 til 1. maj 2022.

Kontakter

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, tlf.: 40 42 64 69;
e-mail: es@aabenraa.dk

Kontorleder Job og Afklaring, Thomas Kjærgaard, tlf.: 73 76 74 29; e-mail: tkjae@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Billeder

Brobygningen består af forskellige praktikforløb på erhvervsuddannelser. Foto: Colourbox
Brobygningen består af forskellige praktikforløb på erhvervsuddannelser. Foto: Colourbox
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

 

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum