Deloitte

Britiske virksomheder har Brexit-nødplanerne klar

Del

Hver fjerde økonomichef er forberedt på at sige farvel til EU

Christian Jensby
Christian Jensby

København, 21. juni 2016

Hvis briterne stemmer for at forlade EU på torsdag, vil det få store konsekvenser for den europæiske økonomi. Det viser en ny undersøgelse fra Deloitte i London. Her siger 83 pct. af de britiske økonomichefer, at de lige nu arbejder under stor økonomisk usikkerhed, og mere end hver fjerde har en Brexit-nødplan liggende klar i skuffen. For nogle kan det blive nødvendigt at fyre medarbejdere.

- Der er ingen tvivl om, at både danske og engelske topchefer er bekymrede over udsigten til, at briterne måske skal forlade EU. Et muligt exit vil ikke blot medføre politisk uro, men potentielt have en negativ virkning på hele den europæiske økonomi, siger partner i Deloitte CFO Services, Christian Jensby.

Da økonomicheferne ikke kan kontrollere hverken folkeafstemningen eller de politiske vinde, er de nødt til at se indad og kaste et blik på deres egne omkostninger. Det er lige præcis det, der er formålet med nødplanerne, vurderer Christian Jensby:

- For de britiske virksomheder er det helt afgørende hurtigt at kunne tilpasse omkostningerne, hvis et EU-farvel gør, at man pludselig skal lave om i sin forretning. Det gælder ikke mindst lønomkostninger, der typisk fylder en stor del af budgettet. For nogle kan det ende med, at man er nødt til at fyre medarbejdere.

Ud over omkostninger kigger økonomicheferne også på investeringer som en del af deres nødplaner, vurderer Christian Jensby. Så længe resultatet af folkeafstemningen er ukendt, er der en udbredt tilbageholdenhed:

- Det er klart, at de usikkerheder, som EU-afstemningen har bragt med sig de seneste måneder, har givet topcheferne langt mindre lyst til at foretage investeringer end for bare et år siden. Derfor ser vi også, at der er en afventende stemning på hele det britiske marked. Det er, som om alle holder vejret og venter.

Når det gælder danske virksomheders forberedelse til Brexit, vurderer Christian Jensby, at få har en egentlig nødplan klar, men at danske topchefer holder et ekstra vågent øje med afstemningen.

- Mange danske virksomheder har tætte økonomiske bånd til det britiske marked. De bånd bliver ikke nødvendigvis brudt, blot fordi briterne forlader EU. Men der vil uden tvivl ske ændringer afhængigt af det fremtidige økonomiske setup. Det er en udvikling, som danske topchefer følger tæt.

Om undersøgelsen:

Tallene stammer fra Deloittes ”UK CFO Survey”, som bygger på svar fra 120 CFO’er fra store britiske virksomheder. Rapporten findes her: http://www2.deloitte.com/uk/en/pages/finance/articles/deloitte-cfo-survey.html

Nøgleord

Kontakter

Christian Jensby
Tlf. +45 30 93 59 28
cjensby@deloitte.dk

Billeder

Christian Jensby
Christian Jensby
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Christian Jensby er partner i Deloitte CFO Services.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum