Dansk Retursystem

Britisk miljøminister lærer om det danske pantsystem

Del

Den britiske miljøminister, Thérèse Coffey, har netop været på besøg i Danmark for at blive klogere på Dansk Retursystems cirkulære økonomiske forretningsmodel – og prøve at aflevere en flaske i en flaskeautomat.

I sidste uge havde Dansk Retursystem besøg af den britiske miljøminister Thérèse Coffey, som var i Danmark for at få dybere indsigt i, hvordan det danske pantsystem fungerer. 

I Danmark bliver flasker og dåser med pant så vidt muligt genanvendt til nye. Systemet er helt unikt, for i flere lande går materialerne tabt eller bliver genanvendt til en lavere kvalitet. 

Som kronen på værket var Thérèse Coffey forbi et supermarked i København for at prøve en flaskeautomat. 

”Det har været en fantastisk mulighed for at lære mere om, hvordan pant- og retursystemet virker i Danmark, og for at møde de mennesker, som står for at føre denne form for genanvendelse ud i praksis,” sagde ministeren og understregede, at der også i England er fokus på klima og genanvendelse, og at de bl.a. har indført en afgift på plastikposer ligesom den, vi kender fra Danmark. 

”I England er vi fast besluttet på at finde en løsning på plastikaffald, og vi har gjort fremskridt i forhold til at rense vores have ved at reducere brugen af plastikposer med ni millioner ved at indføre en afgift på 5 pence (cirka 45 ører) på plastikposer - og ved hjælp af vores planer om at indføre et af verdens mest restriktive forbud på plastik mikroperler.” 

Dansk Retursystem tager ofte imod gæster fra udlandet, der ønsker at høre om det danske pantsystem, som sikrer, at 9 ud af 10 flasker og dåser bliver genanvendt til gavn for miljøet og klimaet. 

”Det har været en stor fornøjelse at mødes med Thérèse Coffey og tale om pantsystemet samt genanvendelse”, siger Heidi Schütt Larsen, der er vicedirektør i Dansk Retursystem – og tilføjer: 

”Vi oplever at få mange internationale henvendelser, fordi det danske pantsystem står som en frontløber indenfor cirkulær økonomi. Vi er naturligvis stolte af denne position, som ikke mindst skyldes et stærkt samarbejde mellem forbrugere, detailhandel og bryggerier.” 

 

Fakta: Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden, der er non-profit, driver det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Baldersbuen 1
2640 Hedehusene

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Solcelledrevet, mobil udstilling på tur i sommerlandet17.5.2018 10:18pressemeddelelse

Hvad sker der i flaskeautomaten, og hvor meget energi sparer man ved at genanvende dåser og flasker? Det, og andre klimaspørgsmål, får du svar på, når Dansk Retursystem sender deres solcelledrevne udstilling Learning Lab på tur rundt i landet som en del af projektet Gang i Danmark. Lemvig var den første af i alt ca. 20 byer, der fik besøg af udstillingen, hvor du også kan prøve interaktive spil og blive mast flad som en dåse, der skal smeltes om.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum