Brintbranchen

Brintbranchen repræsenterer Danmark i global brintalliance

Del

Brintbranchen er blandt initiativtagerne til stiftelsen af en global brintalliance, der har til formål at styrke det internationale samarbejde i overgangen til brintøkonomien. Som dansk repræsentant i den globale alliance, Global Hydrogen Industrial Association Alliance (GHIAA), er Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, i Seoul til den stiftende generalforsamling med kollegaer fra resten af verden.

Brint og Power-to-X (PtX) er nøgleelementer i både den grønne omstilling, energimæssig uafhængighed og et nyt, grønt industrieventyr. Flere og flere lande udarbejder dedikerede brintstrategier, og hvor brint tidligere kun har haft en begrænset rolle i industrielle processer, rejser sig nu en global brintindustri, med det formål at bidrage til både omstilling og økonomisk vækst. Brintøkonomien kan ikke alene sikre massive emissionsbesparelser, der kan også skabes nye arbejdspladser og ny, grøn vækst langs hele værdikæden. Overgangen til en brintøkonomi kræver internationalt samarbejde, og derfor har brintorganisationer fra 18 lande taget initiativ til at stifte Global Hydrogen Industrial Association Alliance (GHIAA), og der er netop afholdt stiftende generalforsamling i Seoul med deltagelse fra hele verden.

Over hele verden, med EU i spidsen, er brint og PtX blevet en afgørende del af det fundament, som det CO2-neutrale, bæredygtige energisystem skal stå på, og ifølge Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, er det med god grund:

”Der er ikke nogen tvivl om, at brint og PtX er afgørende elementer i både den grønne omstilling og den energimæssige uafhængighed, der især i Europa er blevet et akut sikkerhedsspørgsmål. Brint og PtX bidrager til både opnåelsen af klimamålsætninger og forsyningsmæssig uafhængighed af fossil energi fra bl.a. Rusland. Brint repræsenterer det led, der kan sikre vedvarende energi i de sektorer, der ikke kan elektrificeres direkte såsom dele af vejtransporten, luft- og søfarten, industrien og landbruget.”

Den danske brint- og PtX-industri har meget at byde på ikke kun i forhold til den danske omstilling, men også internationalt, siger Tejs Laustsen Jensen, og afslutter:

”Jeg er virkelig stolt af at kunne præsentere hele den danske brint- og PtX-værdikæde overfor både den koreanske regering og den internationale industri. Vi har absolut meget at bidrage med fra dansk side, for den danske brint- og PtX-industri er langt fremme i forhold til at udvikle de løsninger, der kun bliver mere og mere brug for. Det er meget vigtigt med internationalt samarbejde i udviklingen af den globale brintøkonomi, og jeg er glad for, at vi i Brintbranchen er medstifter af så vigtigt et globalt forum.”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Brintbranchen

Brintbranchen
Brintbranchen
Vesterbrogade 1C, 2. sal
1620 København

+4539202003https://brintbranchen.dk/

Brintbranchen er hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark, og varetager interesserne af over 30 medlemmer, som alle arbejder med brint, Power-to-X, brændselsceller, metanol, elektrolyse, electrofuels og andre brintløsninger.

Brintbranchen ser brint som nøglen til at gøre Danmark og verden uafhængig af fossilt brændstof. Vi er aktive i alle led af værdikæden – fra forskning og udvikling til industriprojekter i storskala.

Brintbranchen skaber de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af branchens teknologier og produkter, og arbejder for, at Danmark udmønter sit potentiale til at blive et forgængerland på brint og Power-to-X-teknologi til gavn for klima, beskæftigelse og eksport.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Ny EU-definition placerer danskproducerede grønne brændsler i førerfeltet i transportsektoren23.5.2022 14:08:43 CEST | Pressemeddelelse

Dansk brint er grøn brint – nu også ifølge en ny, europæisk definition, som EU-Kommissionen i fredags har sendt i høring i form af den længeventede delegerede retsakt om VE-oprindelse af de såkaldte RFNBOs. Definitionen sikrer, at langt de fleste danskproducerede Power-to-X-brændsler (PtX) til anvendelse i transport bliver stemplet som grønne med det samme. Forventningen om, at definitionen snart bliver udvidet til andre sektorer gør, at den danske brint- og PtX-industri er særdeles velpositioneret til at tage førertrøjen i etableringen af en europæisk brintøkonomi.

Brintbranchen: Stærk Esbjerg-aftale giver unik mulighed for Danmark18.5.2022 19:17:06 CEST | Pressemeddelelse

Brintbranchen roser dagens historiske aftale mellem Danmark, Belgien, Nederlandene og Tyskland om at opføre 150 GW havvind i Nordsøen, og at de fire lande bag deklarationen fra starten har indtænkt brint og etableringen af en grøn brintinfrastruktur At brint med et produktionsmål på 20GW i 2030 er en integreret i planerne for Nordsøen fra starten, giver muligheder for at udnytte energien bedst muligt, transportere den grønne energi billigt og effektivt rundt i Europa samt omstille industri og transport til grøn energi fra Nordsøen, lyder det i en kommentar til de fire statsministres erklæring fra Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, der også påpeger, at brintsatsningen giver unikke muligheder for dansk erhvervsliv.

REPowerEU kickstarter europæisk brintøkonomi18.5.2022 15:05:59 CEST | Pressemeddelelse

Brint og Power-to-X spiller en nøglerolle for at EU hurtigt kan blive uafhængig af russisk gas og olie. Det har EU-Kommissionen i dag annonceret med lanceringen af udspillet REPowerEU. Som en del af planen skal der investeres massivt i bl.a. infrastruktur, teknologi samt anvendelse af brint i industri og transport. Brintbranchen mener, at udspillet er ambitiøst og visionært men realistisk, og understreger, at Danmark har stærke forudsætninger – og en forpligtigelse – til at bidrage til at indfri de dagens målsætninger.

Brintbranchen: Danmark kan mere – især med brint og Power-to-X19.4.2022 10:09:33 CEST | Pressemeddelelse

En af den grønne omlægnings nye nøglespillere – den fremadstormende brint- og PtX industri, roser regeringens nye klima- og energiudspil ”Danmark kan mere II”. Særligt initiativerne til at mangedoble VE-produktionen og udnytte hele det danske havpotentiale, får roser med fra Brintbranchen. Brintbranchen understreger, at den hurtigste måde at få massive mængder vedvarende energi (VE) igennem energisystemet er ved at sikre konverteringen til grøn gas og grønne brændstoffer. Dermed kan vi potentielt spare store udgifter til udbygning af elnettet, og at brint kan være med til hurtigt at booste produktionen af grøn gas.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum