Erhvervsministeriet

Brian Mikkelsen vil fremtidssikre stormflodsordning

Del

Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne har i dag afleveret sin rapport til erhvervsminister Brian Mikkelsen. Rapporten indeholder en række anbefalinger til ordningernes dækningsomfang, organisering og finansiering.

Udvalget anbefaler en række tiltag, så dækningen i ordningerne i højere grad nærmer sig private forsikringsselskabers almindelige dækning. De skadelidte borgere og virksomheder, kan således forholde sig til erstatningsspørgsmålet på samme måde, som var det deres almindelige forsikring, der dækkede.

Endvidere anbefaler udvalget en række tiltag, der sigter mod at optimere og effektivisere ordningerne fremover.

For at sikre, at stormflods- og oversvømmelsesordningerne er økonomisk robuste og selvbærende, anbefaler udvalget desuden, at den årlige afgift per police per år fastholdes på de nuværende 50 kroner, som har været midlertidigt gældende siden starten af 2014. Det gælder indtil en egenkapital på 500 millioner kroner er bygget op.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Jeg vil gerne takke udvalget for arbejdet. Det er vigtigt, at vi fremtidssikrer ordningerne, så de borgere og virksomheder, der i fremtiden måtte opleve at stå i en katastrofesituation, får den hjælp, som de har brug for. Jeg vil nu indkalde partierne til drøftelser om udvalgets anbefalinger.”

Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfalds-ordningerne blev nedsat som led i ”Aftale om udvidelse af stormflodsordningen af marts 2014” med henblik på at evaluere stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne.

De tre ordninger er erstatningsordninger, der finansieres solidarisk af alle, som har en lovpligtig brandforsikring af deres bolig.

Læs pressemeddelelse og rapport på em.dk

Pressekontakt: Lars Erik Skovgaard, telefon 91 33 70 17, mail: las@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum