home a/s

Brexit får lejlighedskøberne til at trampe på trapperne

Del

home Fremvisningsindeks: Lejlighederne trækker fra husene

Til redaktionen!

Hermed bringer vi det aktuelle fremvisningsindeks fra Home og Danske Bank. homes Fremvisningsindeks for huse og ejerlejligheder er gode ledende indikatorer for den fremtidige udvikling i handelsaktiviteten, idet der er en vis forsinkelse, fra folk begynder deres boligjagt, til de rent faktisk køber en bolig.

Homes kommentarer herunder – se graf og tabel i vedhæftede
Yderligere kommentarer
:

Mads Ellegaard, relationschef i Home - telefon 50 40 50 40.
Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank - telefon 45 12 85 31.

------------

Mads Ellegaard, relationschef Home:
”Lejlighederne har vist fornyet styrke henover sommeren, og det kan meget vel være det seneste rentedyk efter Brexit, der skaber flere fremvisninger og flere salg af lejligheder.

Vi så det samme billede i 2015, hvor et rentefald – sammen med et opsparet boligbehov – udløste et boom i fremvisninger og handler i starten af året.

Kort sagt i tal, så viser home Fremvisningsindeks, at lejlighederne har rykket fra husene de seneste måneder. I juli var der 1,6 procent flere ude at se på lejligheder end måneden før, for husene var der 2,4 procent færre på fremvisning. Set over tre måneder er forskellen endnu større med 7,5 procent flere fremvisninger af lejligheder og 2 procent færre fremviste huse.

Det tyder altså på, at den lave rente har størst betydning for lejlighedsmarkedet.

Vi forventer derfor også, at vi vil se et godt salg af lejligheder de kommende måneder, da der typisk er en sammenhæng mellem flere fremvisninger og flere salg. Salget af lejligheder i juni var eksempelvis det bedste i ni år.

Travlheden rammer lige ind midt i højsæsonen for forældrekøb, og der er altså udsigt ekstra køber-fodtrin på trapperne i august og september.

Fremvisningerne af husene holder sig nogenlunde konstant trods de seneste måneders lille tilbagegang. Men både for lejligheder og huse er der tale om færre fremvisninger end for et år siden.”


Fremvisningsindeks kort:

  • homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse faldt med 2,4 procent, mens antallet af fremvisninger af ejerlejligheder steg med 1,6 procent fra juni til juli (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder gået i hver sin retning. Mens der var 7,5 procent flere fremvisninger af lejligheder, er antallet af fremvisninger af huse faldet med 2 procent. Det peger på stigende salgsaktivitet på lejlighedsmarkedet i sensommeren.
  • Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder var i juni henholdsvis 9,2 procent og 8,0 procent lavere end samme måned sidste år. Selvom der er kommet flere fremvisninger af lejligheder de seneste måneder, er antallet faldet kraftigt det seneste år fra et meget højt niveau sidste forår.
  • På villamarkedet har fremvisningerne været mere eller mindre konstante siden sidste sommer.

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum