Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del
De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, at man skal huske ansvarsforsikringen, når man skal på skiferie i Italien? Hvad man skal være opmærksom på, hvis det bliver hård frost? Og om forsikringen dækker, hvis man forvolder en skade med et lejet køretøj i udlandet?
Unsplash: Marteen Duineveld
Unsplash: Marteen Duineveld

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen en lang række danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. Landets redaktioner er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

Ønsker du at modtage den månedlige brevkasse direkte i din mailindbakke, kan du skrive en mail med besked herom til Anne Garde Slothuus, ags@fogp.dk.

Fakta om Forsikringsoplysningen:

Forsikringsoplysningen har i 90 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på mail fo@fogp.dk, telefon 41 91 91 91 tirsdag til torsdag mellem 9-13 eller på vores hjemmeside https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/.

Brevkasse for januar:

Spørgsmål - Vi skal på skiferie til Italien og har hørt, at der er krav om ansvarsforsikring på pisterne. Er det rigtigt?

Hej Forsikringsoplysningen

Vi skal på skiferie til Italien i vinterferien og ser nu, at italienerne har indført krav om ansvarsforsikring på pisterne.

Ved I, hvor vi får den, og hvad vi skal medbringe? Hvad sker der, hvis vi ikke har den med?

Hilsen

De forsigtige

Svar:

Hej Forsigtige

Det er rigtigt, at Italien indførte krav om ansvarsforsikring på pisterne d. 1. januar 2022.

Privatansvarsforsikringen er en del af jeres indboforsikring. Kontakt jeres forsikringsselskab for at få udstedt et certifikat på engelsk, der beviser, at I har en ansvarsforsikring. Hvis I ikke har dokumentation for ansvarsforsikringen, kan I risikere at få en bøde, eller bliver pålagt at købe en forsikring på stedet, inden I kan få lov til at benytte lift og pister.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål: Hvad skal vi være opmærksomme på, hvis vejret ændrer sig og der kommer masser af sne og frost?

Hej

Nu har vi jo været igennem en periode med meget vådt vejr, men hvad hvis vejret pludselig slår om, og vi får en længere periode med sne og hård frost?

Hvordan sikrer vi bedst vores hus, hvis det er koldt i længere tid? Er der noget, vi skal være særligt opmærksomme på?

Hilsen

Den bekymrede

Svar:

Hej Bekymrede

For at undgå fx frostsprængning af vandrørene skal alle rum være opvarmet til min. 14 grader. Være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker, hvis frostsprængningen skyldes manglende opvarmning. Det er også en god idé at lukke for vandet til udendørshaner og tømme dem for vand – alternativt kan man skifte til en, der kan tåle frost.

Derudover skal man sørge for, at ens fortov og indkørsel/gangareal er ryddet for sne, og at der er saltet eller gruset, så man undgår faldskader. Hvis der hænger istapper ned fra tag eller lignende, skal man sørge for at fjerne dem eller afspærre området.

Hvis nogen falder på dit fortov eller din grund, så anmeld det til dit forsikringsselskab. Lad selskabet tage stilling til, om du er erstatningsansvarlig eller ej.

Du kan få flere gode råd om vejrskader på vores hjemmeside.

Frostskader - Få gode råd til at forebygge frostskader - Se her (forsikringsguiden.dk)

Sneskader - Snerydningspligt og råd til at forebygge - Se her (forsikringsguiden.dk)

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Vi har lige været på ferie i Thailand. Ville vores forsikring have dækket, hvis vi var skyld i en skade, mens vi kørte på en lejet scooter?

Kære Brevkasse

Vi er netop kommet hjem fra en skøn familieferie i Thailand. Vi kan godt lide at udforske lidt på egen hånd. Derfor lejede vi et par scootere. Det var uklart for os, om de var ansvarsforsikrede i Thailand. Bagefter fandt vi ud af, at det var de ikke. Vi fik heller ikke mulighed for at købe en forsikring.

Nu gik det jo godt, og der skete ingen skader. Men her bagefter er vi alligevel blevet noget betænkelige. Hvad nu hvis uheldet havde været ude, og vi fx havde påkørt en bil? Eller værre endnu, hvis vi havde kørt nogen ned? Ville vores egen forsikring så dække det?

Hilsen

De betænkelige

Svar:

Kære Betænkelige

Nej, jeres egen ansvarsforsikring dækker ikke, hvis skaden sker ved brug af et motordrevet køretøj, som normalt skal have sin egen ansvarsforsikring. Hvis uheldet havde været ude, kunne I derfor blive mødt med et erstatningskrav fra skadelidte.

Derfor er det altid en god idé lige at sikre sig, at der følger en ansvarsforsikring med, når man lejer et motorkøretøj i udlandet. Specielt i lande - hvor man ikke har samme lovgivning omkring motorkøretøjer som i Danmark og resten af Europa - er det vigtigt, at man sikrer sig, at ansvarsforsikringen på køretøjet er i orden, inden man begiver sig ud i trafikken.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Nøgleord

Billeder

Unsplash: Marteen Duineveld
Unsplash: Marteen Duineveld
Download
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Forsikrings- og pensionsbranchen: Regering giver et godt afsæt for nyt og stærkt sundhedsvæsen28.3.2023 11:26:40 CEST | Pressemeddelelse

Danskernes kernevelfærd i sundhed skal sikres – og fremtidssikres. Samtidig skal vi sikre samspillet mellem offentlige og private aktører i sundhedsvæsnet. Derfor er det godt, at en kommission skal se fordomsfrit på en fremtidig organisering, som også indtænker en større inddragelse af private aktører. Forsikrings- og pensionsbranchen spiller allerede en central rolle for danskernes sundhed, og branchen glæder sig til at bidrage aktivt i arbejdet.

F&P glæder sig over akut hjælp til presset sundhedsvæsen23.2.2023 09:56:59 CET | Pressemeddelelse

Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om en akutplan for sundhedsvæsenet, som blandt andet sikrer bedre adgang til sundhedsfaglige medarbejdere fra udlandet og giver en økonomisk gulerod til sundhedsfaglige efterlønnere. Manglen på medarbejdere presser i alvorlig grad det danske sundhedsvæsen, så akutplanen er et vigtigt bidrag til at løse allermest presserende problemer, som det samlede danske sundhedsvæsen står med, vurderer F&P – brancheorganisation for forsikrings- og pensionsbranchen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum