Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvordan man kan gøre sit hus og have klar til efteråret? Hvilken forsikring der dækker skolens Ipads? Og hvem der skal betale selvrisikoen på bygningsforsikring, når man bor i en andels- eller ejerlejlighed?

Colourbox - Coco Mette Cecilie
Colourbox - Coco Mette Cecilie

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen en lang række danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. Landets redaktioner er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

Ønsker du at modtage den månedlige brevkasse direkte i din mailindbakke, kan du skrive en mail med besked herom til Anne Garde Slothuus, ags@fogp.dk.

Fakta om Forsikringsoplysningen:

Forsikringsoplysningen har i 90 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på mail fo@fogp.dk, telefon 41 91 91 91 tirsdag til torsdag mellem 9-13 eller på vores hjemmeside https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/.

Brevkasse for september:

Spørgsmål - Hvordan forbereder vi bedst hus og have til efteråret? Kan man risikere, at forsikringen ikke dækker ved fx storm?

Hej Forsikringsoplysningen

Min nabo og jeg var i haven i weekenden, og over hækken kom vi til at snakke om, hvordan man bedst forbereder sig til efterårets storme.

Kan man risikere, at forsikringen ikke dækker, hvis man ikke har vedligeholdt sin have eller hus ordentligt?

Hilsen

Naboerne

Svar:

Hej Naboer

Det er altid en god idé, at man gennemgår sit hus og sin have, inden efteråret for alvor sætter ind. Det kan fx være at rense tagrenderne for blade og mos, tjekke, at eventuelle afløb ikke er dækket af blade og skidt, så vandet ikke kan trænge ned, og gennemgå taget for løse tagsten m.v. Det er nemmere at gøre det på forhånd, end hvis der pludselig varsles storm.

Hvis man har store træer i sin have, er det også en god idé at tjekke, at de ikke er rådne og måske skal fældes, eller man skal lave andre foranstaltninger, så de ikke pludselig vælter og forårsager skade.

Husforsikringen dækker skader efter storm, når det har blæst mere end 17,2 m/sek. Den dækker også skybrud, hvis det har regnet mere end 15 mm på 30 min eller mere end 40 mm på et døgn.

Man skal selvfølgelig altid forsøge at begrænse risikoen for skader, ligesom man også kan risikere et nedslag i erstatningen, hvis manglende vedligeholdelse har gjort skaden større.

I kan læse mere på vores hjemmeside om forebyggelse af vejrskader:

Skybrud - Forebyg skybrudsskader - Få gode råd her (forsikringsguiden.dk)

Få gode råd til at forebygge stormskader her - Forsikringsoplysningen (forsikringsguiden.dk)

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Min søns skole har udleveret ipads til alle børnene. Er det min forsikring, der skal dække, hvis der sker noget?

Kære Forsikringsoplysningen

Min søn er lige startet i 3. klasse, og skolen har udleveret en ipad til alle elever i klassen. Ipad’en skal selvfølgelig bruges i skolen, men også derhjemme til lektier m.v.

Hvad nu hvis der sker noget med den? Hvis den fx bliver stjålet, eller han taber den, og skærmen går i stykker? Er det min forsikring eller skolens forsikring, der skal dække den?

Hilsen

Moderen

Svar:

Kære Mor

Hvis skolen udleverer ipads eller computere til eleverne, fordi de skal bruge det som et led i undervisningen, så kan skolen ikke fraskrive sig erstatningsansvaret for hændelige uheld. Heller ikke, hvis de beder jer underskrive en kontrakt, hvor de beder jer tage ansvaret for eventuelle skader. Sådan en kontrakt vil ikke være juridisk bindende.

Hvis din søn ødelægger ipad’en med vilje, kan du dog risikere, at regningen sendes videre til jer. Hovedreglen er, at skaden altid skal anmeldes til skolen først, og hvis den ikke dækker, kan du kontakte dit forsikringsselskab og høre, om du er dækket. Nogle selskaber skriver direkte i deres vilkår, at de ikke dækker udstyr udleveret fra uddannelsesinstitutioner. Du skal også være opmærksom på, at skader lavet med vilje, aldrig er dækket af forsikringen.

Du kan læse mere om dækning af skolers it-udstyr her:

Skolens iPads er skolens ansvar (forsikringsguiden.dk)

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Skal vi betale den selvrisiko, som ejerforeningen har valgt på bygningsforsikringen?

Hej Brevkasse

Vi har haft en skjult rørskade i vores ejerlejlighed. Bygningsforsikringen har dækket skaden, men nu siger ejerforeningen, at vi skal betale selvrisikoen på 5.000 kr.

Det er jo ikke vores forsikring, og vi har ikke været med til at tage stilling til selvrisikoen eller er blevet orienteret om det ved købet. Kan det være rigtigt, at det er os, der skal betale den?

Hilsen

De tvivlende

Svar:

Hej Tvivlende

Hvis det er en ejerforening eller en andelsforening, der har tegnet forsikringen, og den er tegnet i foreningens navn, så er det foreningen, der har indgået aftale med forsikringsselskabet. Derfor er det som udgangspunkt også foreningen, der skal betale selvrisikoen.

Der kan dog stå noget i foreningens vedtægter omkring forsikringsskader og betaling af selvrisiko. Jeg vil derfor anbefale, at I tjekker vedtægterne. Alternativt kan I gå i dialog med bestyrelsen om betaling af selvrisikoen.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Nøgleord

Billeder

Colourbox - Coco Mette Cecilie
Colourbox - Coco Mette Cecilie
Download
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.11.2022 10:49:43 CET | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om forsikringen dækker, hvis man ikke holder huset tilstrækkeligt opvarmet? Hvad man skal tænke over, hvis man oplader fx telefon om natten? Og hvordan ejerskifteforsikringen dækker, hvis man opdager en skade, mens man er i gang med at renovere?

Ny fremskrivning: Brug for 32.000 flere plejeansatte i 203017.11.2022 08:17:17 CET | Pressemeddelelse

Mens partierne i regeringsforhandlingerne drøfter et muligt mål om at hæve arbejdsudbuddet med i alt 50.000 personer, så viser en ny fremskrivning fra Forsikrings- og pensionsbranchen, at der alene i plejesektoren bliver brug for 32.000 flere plejeansatte i 2030, hvis de plejekrævende ældre skal have samme hjælp som i dag, og hjælpen løses på samme måde som i dag. Det skyldes, at der bliver markant flere plejekrævende ældre i de kommende år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum