Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om man kan få refusion, når man må afbestille sin rejse pga. coronavirus? Ved de, hvorfor man ikke kan få erstattet skader pga. oversvømmelse fra sin forsikring, eller om der er forskel på, hvad en forsikring ved kritisk sygdom dækker?

Foto: CDC/Unsplash
Foto: CDC/Unsplash

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen en lang række danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. Landets redaktioner er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

Ønsker du at modtage den månedlige brevkasse direkte i din mailindbakke, kan du skrive en mail med besked herom til Anna G. Bach, agb@forsikringogpension.dk.

Fakta om Forsikringsoplysningen:

Forsikringsoplysningen har i mere end 85 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 hverdage mellem 10-13, på vores hjemmeside www.forsikringsoplysningen.dk eller på vores Facebook-side https://www.facebook.com/Forsikringsnoerden/

Brevkasse for marts:

Spørgsmål: Hvilke rettigheder har vi, når vi må afbestille vores rejse pga. coronavirus??

Hej Forsikringsoplysning

Min kone og jeg har for længe siden bestilt en rejse til Rom med afrejse i slutningen af marts. I fredags frarådede Udenrigsministeriet al unødvendig rejse til hele verden indtil den 13. april – og dermed også til Rom.

Vi har to rejseforsikringer, en via vores MasterCard og en i det selskab, hvor vi har vores øvrige forsikringer i. Og det ser ud til, at de dækker forskelligt. Vi vil derfor gerne vide, hvordan er vi stillet, når vi nu ikke kan komme afsted?

Venlige hilsner

Pensionisterne

Svar:

Hej pensionister

Du har helt ret i, at der er forskel på, hvordan de enkelte forsikringsselskaber dækker, når det kommer til coronavirus.

Nogle dækker, hvis man er nødt til at afbestille sin rejse, fordi der er fare for smitte pga. epidemi, når Udenrigsministeriet fraråder indrejse - og andre gør ikke.

Hvis du vil aflyse en rejse, som du har bestilt, skal du dog altid først kontakte rejse- eller flyselskabet.

Dine rettigheder overfor rejse- eller flyselskab

Hvis du har købt en pakkerejse, er rejseselskabet forpligtet til at refundere rejsen, når Udenrigsministeriet fraråder indrejse, efter du har købt din rejse. Hvis du kun har købt flybilletter til din destination, eller hvis Udenrigsministeriet ikke fraråder indrejse, har du ikke automatisk krav på at få alle dine penge retur. Men i nogle tilfælde kan du alligevel aflyse eller ombooke mod et gebyr. Du kan læse mere om dine rettigheder hos Forbrugerrådet Tænk: https://taenk.dk/raadgivning-og-rettigheder/ferierejse-hvis-du-ikke-vil-afsted-paa-grund-af-katastrofer.

Afbestillingsforsikring

Hvis ikke du kan få refunderet rejsen hos din rejseudbyder, kan du undersøge om din rejseforsikring dækker. Der er som nævnt forskel på, hvordan de enkelte forsikringsselskaber dækker.

For at du kan få hjælp, er der som minimum tre betingelser, som skal være opfyldt:

 1. Du skal have udvidet din rejseforsikring med en afbestillingsforsikring
 2. Din afbestillingsforsikring skal dække i forbindelse med smittefare pga. epidemi
 3. Udenrigsministeriet skal have frarådt indrejse til dit feriemål, efter du har købt din rejse.

Da nogle forsikringsselskaber dækker ekstraordinært, selvom det ikke fremgår af vilkårene, vil jeg råde jer til at kontakte de to forsikringsselskaber, hvor I har en rejseforsikring. Men vær opmærksom på, at forsikringsselskaberne ofte først kan tage stilling kort før afrejsedatoen. 

Jeg håber, at mit svar har hjulpet jer – og at I har mulighed for at få jeres penge tilbage for rejsen.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Hvorfor dækker forsikringen ikke skader efter oversvømmelse?

Hej Forsikringsoplysning


I forbindelse med de seneste måneders regn, har jeg gentagne gange hørt i medierne, at forsikringen ikke dækker vandskader fra oversvømmede søer og åer. Mit spørgsmål lyder nu, hvorfor gør den ikke det?

Når man har en forsikring og betaler i dyre domme i flere årtier, så regner de fleste jo med, at ens forsikring vil hjælpe, når uheldet er ude. Og hvad skal de stakkels beboere stille op.

Jeg håber, at I kan svare på og forklare, hvorfor nogle ting ikke er dækket - for det overrasker rigtig mange.

Venlig hilsen

Husejeren, som ikke bor tæt på vandet

Svar:

Hej husejer, som ikke bor tæt på vandet

Det er helt rigtigt, at der er en række situationer, hvor en hus- og indboforsikring ikke dækker, fx skader efter naturkatastrofer, herunder også efter oversvømmelse fra hav, fjord, sø og vandløb.

Årsagen er, at forsikringsselskaberne har meget svært ved at beregne sandsynligheden for, at der opstår en skade som følge af oversvømmelse eller stormflod. Det betyder også, at de har svært ved at fastsætte prisen for dækningen – og i givet fald at forsikringen blive meget dyr for alle danske forsikringskunder.

I stedet har Folketinget for år tilbage oprettet Stormrådet, hvorfra det kan være muligt at få erstatning for skader pga. oversvømmelse eller stormflod. Alle danske forsikringskunder betaler til denne ordning via deres brandforsikring i form af en stormflodsafgift på 60 kr. pr. brandforsikring.

Du kan læse mere på vores hjemmeside: https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/vaerd-at-vide-om-forsikring/bolig-og-familie/naar-skaden-er-sket/oversvoemmelse/ eller hos Stormrådet: https://www.stormraadet.dk/.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Er der forskel på, hvordan en forsikring ved kritisk sygdom dækker?

Hej

Jeg vil gerne købe en forsikring til kritisk sygdom og er i tvivl om, hvilket firma jeg skal købe forsikringen hos.

Jeg vil derfor gerne vide, om der er væsentlige forskelle på dækningen mellem de forskellige selskabers forsikringer ved kritisk sygdom?

Med venlig hilsen

Forsikrings-jægeren

Svar:

Hej forsikrings-jæger

En forsikring ved kritisk sygdom dækker visse alvorlige og i nogen tilfælde livstruende sygdomme. Særligt de mest udbredte livstruende sygdomme som kræft og sygdomme i hjerte og hjerne er omfattet.

Forsikringsselskaberne lytter til fagkundskaben, som kommer med anbefalinger til, hvad forsikringerne bør dække. Derfor er forsikringsbetingelserne også grundlæggende ret ens.Men der alligevel enkelte områder, hvor der kan være væsentlige forskelle.

Forsikringerne kan bl.a. variere i forhold til, hvilke sygdomme, der er dækket, hvilket også afhænger af efterspørgslen hos kunderne. Men der kan også være forskel på, hvilke krav der er til diagnosen for de forskellige kritiske sygdomme. Du kan se en oversigt over kritiske sygdomme, der KAN give ret til udbetaling her: https://info.faktaompension.dk/gode-raad-om-pension/hvis-du-bliver-syg/visse-kritiske-sygdomme/hvad-er-kritisk-sygdom/liste-med-sygdomme/.

Endelig kan det være forskelligt, hvor høj en forsikringssum, du kan få udbetalt, hvis du bliver syg, hvornår forsikringen ophører aldersmæssigt, og hvor længe efter, du kan anmelde en sygdom, hvis du fx skifter forsikringsselskab.

Jeg håber, at det har givet lidt inspiration til at træffe dit valg.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

 

Nøgleord

Billeder

Foto: CDC/Unsplash
Foto: CDC/Unsplash
Download
Foto: Konsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen                  
               Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring
Foto: Konsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring21.2.2020 11:08:48 CETPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvordan man er dækket, hvis man ved et uheld kører over for rødt? Ved de, om man kan nøjes med én indboforsikring i et bofællesskab, eller hvordan ens barn er dækket i forbindelse med en tandskade, hvis man efterfølgende skifter forsikringsselskab?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum