Forsikring & Pension

Brevkasse: Giv dine læsere bedre styr på forsikringen med råd fra Forsikringsoplysningen

Del

Ved dine læsere for lidt om, hvilke forsikringer de har brug for, når de lejer bil i udlandet, hvordan reglerne er, når en stjålen cykel dukker op igen, eller hvordan forsikringen dækker ved genhusning, så kan de nu få gode råd af Forsikringsoplysningens faste brevkasse.

Jeff Greenberg/Ritzau Scanpix
Jeff Greenberg/Ritzau Scanpix

Er dine læsere i tvivl, om eller hvordan forsikringen dækker? Så kan de få råd og vejledning af Forsikringsoplysningens brevkasse, som udkommer hver måned. 

Landets redaktioner kan frit benytte brevkassen med angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen plus angivelse af fotograf og bureau billeder. Denne pressemeddelse indeholder den sjette brevkasse med tre breve, som omhandler blandt andet forsikring af lejebil og regler for genhusning.

Fakta om Forsikringoplysningen:

Forsikringsoplysningen har gennem mere end 85 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.

Du kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 hverdage mellem 10-13, på vores hjemmeside www.forsikringsoplysningen.dk eller på vores Facebook-side https://www.facebook.com/Forsikringsnoerden/

Brevkasse for maj:

Spørgsmål - Hvilke forsikringer har jeg brug for, når jeg lejer bil i udlandet?

Hej

Jeg og resten af familien skal to uger til Malaga til sommer. I den forbindelse skal vi leje en bil, da vi gerne vil kunne køre omkring.

Når jeg går ind på biludlejningsfirmaets hjemmeside, kan jeg se, at der automatisk hører en ansvars- og kaskoforsikring med i lejen, dog med en ret høj selvrisiko. Jeg kan så vælge at købe ekstra forsikringer, fx glasskader, lavere selvrisiko, ulykke m.m.

Jeg har hørt om andre, der er kommet i problemer, fordi de ikke har købt ekstra forsikring. Fx at de skal stille med et stort beløb i garanti, når de skal hente bilen. Jeg er derfor nu lidt i tvivl om, hvilke forsikringer jeg har brug for?

Jeg håber, at I kan gøre mig lidt klogere.

Venlig hilsen

Den kommende billejer

Svar:

Hej kommende billejer

Vi har også hørt om danskerne, der er blevet tvunget ud i at købe en form for forsikring, eller som har måtte betale ekstra, bl.a. fordi de har betalt med et Visa/Dankort.

Biludlejeren vil gerne have garanti for at få sine penge, hvis der skulle opstå problemer eller skader på bilen. Derfor er det meget almindeligt, at der reserveres et depositum, som udlejningsfirmaet kan trække af. Men man kan ikke reservere et beløb på den måde på et Visa/Dankort.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har tidligere slået fast, at man må acceptere den slags ekstra betaling, hvis man på forhånd er blevet gjort opmærksom på, at et Visa/Dankort ikke nødvendigvis er gyldigt. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du tjekker udlejerens betingelser og medbringer et ekstra kreditkort, fx et MasterCard.

Det er en god idé at nærlæse, hvad bilens forsikring dækker og ikke dækker. Når du skal beslutte, om du har brug for ekstra forsikringer, er der særligt to ting, du skal tænke over. 1) Hvor meget du selv har råd til at betale, hvis uheldet er ude? 2) Har du andre forsikringer, der i forvejen dækker?

Nogle rejseforsikringer dækker den selvrisiko, du kan blive opkrævet på lejebilens forsikring, hvis du får en skade på bilen. Der er forskel på, hvor stor en selvrisiko de enkelte forsikringer dækker. Du må derfor tjekke, hvordan din egen rejseforsikring dækker. Har I en ulykkesforsikring, dækker den normalt også i udlandet i mindst et år.

Jeg håber vores svar kan hjælpe dig videre. Rigtig god tur til Malaga.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Skal jeg betale forsikringspengene tilbage, når min cykel dukker op igen? 

Kære Forsikringsoplysning

Min kollega har tidligere fået hjælp hos jer og har anbefalet mig at skrive til jer.

Jeg havde i starten af året indbrud i mit hus og fik i den forbindelse bl.a. stjålet min dyre racercykel. Jeg havde kvitteringen, og mit forsikringsselskab erstattede også hurtigt cyklen.

Jeg har købt en ny cykel, men min gamle cykel er for nylig dukket op igen. Jeg står derfor med to cykler, hvilket jeg selvfølgelig ikke har brug for. Jeg er nu kommet i tvivl om, hvordan reglerne er i den situation. Skal jeg betale pengene tilbage til mit forsikringsselskab. Kan I hjælpe med et svar?

Bh.

Cyklisten 

Svar:

Kære cyklist

Når dit forsikringsselskab har erstattet din cykel, har de krav på at få udleveret din gamle cykel. Du kan altså ikke få både erstatning og cykel.

Ønsker du i stedet at beholde den gamle cykel, må du spørge dit selskab, om det er muligt at tilbagekøbe cyklen for et nærmere aftalt beløb. Herefter står det dig frit for, om du vil sælge den nye cykel brugt.

Havde dit forsikringsselskab ikke betalt erstatning, kunne du selvfølgelig beholde cyklen og få dækket eventuelle reparationsudgifter i stedet. Men så stod du heller ikke med to cykler.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Kan jeg få dækket ekstraudgifter til mad i stedet for at blive genhuset?

Hej brevkasse

Jeg skriver til jer, da jeg har nogle spørgsmål angående en gammel skade, som jeg har anmeldt til mit forsikringsselskab.

Tilbage i marts måned 2013 fik jeg en vandskade. To år senere måtte forsikringsselskabet ud og lave mit flisegulv, da fliserne begyndte at knirke, sandsynligvis fordi der ikke havde været helt tørt under gulvet. Nu er de igen løse. Kan jeg efter 5 år nu kontakte mit selskab og sige, at den er gal med gulvet igen?

I forbindelse med vandskaden havde vi ikke mulighed for at lave mad, hvorfor vi primært måtte købe mad udefra. Det var ikke helt billigt, da det stod på i en lang en periode. Jeg har netop hørt fra en ven, at de har fået penge til mad fra selv samme forsikringsselskab som mit. Mit næste spørgsmål er, om det er normalt, og om jeg kan tillade mig at kontakte forsikringsselskabet omkring det? For det første for at høre, om jeg kan få noget refunderet, og for det andet, hvorfor de ikke har informeret mig om den mulighed.

Det skal siges, at vi blev tilbudt genhusning, men vi sagde nej, da vores børn går i skole i nærheden, og vi skulle køre for langt.

Hilsner fra

Den trætte husejer

Svar:

Hej trætte husejer

Muligheden for at få genoptaget din skade afhænger altid af de konkrete omstændigheder. Det har betydning, hvor lang tid efter skaden, at problemet viser sig, og om det løse gulv har direkte forbindelse til den gamle vandskade.

Der er ikke andet for end at kontakte dit forsikringsselskab og se, hvad de siger. Du skal nok indstille dig på, at de har brug for flere oplysninger end dem, du har givet her. Derfor kan det være nødvendigt at få en fagmand ud for at se på dit gulv.

I forbindelse med en større skade dækker forsikringen rimelige og nødvendige merudgifter til genhusning. Der kan i stedet for genhusning være mulighed for alternative løsninger, som fx en skurvogn på egen matrikel, godtgørelse af ekstra udgifter til kost, når man ikke har eget køkken osv. Men det er alt sammen noget, man skal aftale med sit forsikringsselskab. Dit eventuelle tilgodehavende er dog formodentlig forældet, da du som hovedregel skal anmelde dine krav inden for 3 år efter skaden.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen


Ring til os på 41919191
Skriv til os på Facebooksiden Forsikringsnørden eller
http://www.forsikringsoplysningen.dk/

Kender du Forsikringsoplysningen?
Videokanal

Nøgleord

Billeder

Jeff Greenberg/Ritzau Scanpix
Jeff Greenberg/Ritzau Scanpix
Download
Foto: Konsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen                  
               Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring
Foto: Konsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring12.6.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvilken forsikring der dækker, hvis deres børn ødelægger noget, mens de er i børnehave? Ved de, hvordan man er stillet, når der opstår fejl og mangler efter en forsikringsskade, eller hvorfor man ikke er dækket af arbejdsskadeforsikringen, hvis man arbejder i sin mands firma?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum