Forsikring & Pension

Brevkasse: Giv dine læsere bedre styr på forsikringen med råd fra Forsikringsoplysningen

Del

Ved dine læsere for lidt om, hvordan forsikringen dækker ved fx sygdom før en planlagt ferie, flyvning med droner, eller når naboens håndværker laver skade på hus eller hjem, så kan de nu få gode råd af Forsikringsoplysningens faste brevkasse.

Foto: OXFORD UNIVERSITY IMAGES/Ritzau Scanpix
Foto: OXFORD UNIVERSITY IMAGES/Ritzau Scanpix

Er dine læsere i tvivl, om eller hvordan forsikringen dækker? Så kan de få råd og vejledning af Forsikringsoplysningens brevkasse, som udkommer hver måned. 

Landets redaktioner kan frit benytte brevkassen med angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen plus angivelse af fotograf og bureau billeder. Denne pressemeddelse indeholder den fjerde brevkasse med tre breve, som omhandler blandt andet sygdom før en planlagt ferie, og skader som andre er skyld i.     

Fakta om Forsikringoplysningen:

Forsikringsoplysningen har gennem mere end 85 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.

Du kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 hverdage mellem 10-13, på vores hjemmeside www.forsikringsoplysningen.dk eller på vores Facebook-side https://www.facebook.com/Forsikringsnoerden/

Brevkasse for marts:

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Min mand og jeg skal om tre uger til Sydamerika i en hel måned. Det er en rejse, som vi har planlagt gennem et helt år, og som vi virkelig har glædet os til.

For ca. 14 dage siden blev min mand utilpas og gik til lægen. Hans læge konstaterede, at hans blodtryk var alt for højt, og min mand blev kortvarigt indlagt.

Lægerne mente, at han havde haft en blodprop, og han skal nu tage noget blodfortyndende medicin. Sygehuset har ikke sagt, at det var et problem at rejse. Men forleden var vi inde hos vores nabo, som var ret sikker på, at vi kan få et problem med vores rejseforsikring, hvis vi tager afsted, fordi min mand lige har været indlagt.

Vi har da flere venner, som tager blodfortyndende medicin, og som rejser flere gange om året. Men vi er alligevel nu blevet nervøse for, at vi ikke kan komme afsted. Har vores nabo ret?

Hilsen de aldrende globetrotter

Svar:

Kære globetrotter

Jeg kan godt forstå, at det er noget, I har set frem til. Desværre har jeres nabo ret i, at det ikke er sikkert, at jeres rejseforsikring dækker på den kommende rejse.

Generelt er det sådan, at en rejseforsikring kun dækker akut sygdom, der opstår under rejsen. Den dækker ikke forværring af eksisterende sygdom, som er opstået 2 måneder inden rejsen. I jeres situation er det derfor en god ide at kontakte jeres forsikringsselskab og få en forhåndsvurdering, dvs. få afklaret om eller hvordan forsikringen dækker på jeres rejse. Det forventede behov for behandling på rejsen har betydning for, om selskabet vil dække din mand på den kommende rejse.

Det er i alles interesse, at I er helt parat til at rejse. En ting er, hvordan I er dækket af jeres forsikring, noget andet er, at det ikke er nogen rar situation at blive meget syg og samtidig være langt væk hjemmefra.

Der er stor forskel på, at have levet med sygdom længe uden problemer og så lige at have fået konstateret en sygdom inden afrejse. Lever man med en kronisk sygdom, er man typisk dækket, hvis sygdommen er stabil, dvs. at den ikke har krævet behandling, ændret medicinering og lignende. Det er årsagen til, at jeres venner kan rejse uden problemer med deres forsikring.

De bedste hilsner
Forsikringsoplysningen

Spørgsmål:

Hej Forsikringsoplysning

Min søn har fået en legetøjsdrone i fødselsdagsgave. Nu er vi kommet i tvivl. Dækker min familieforsikring, hvis han fx flyver ind i nogen med sin drone, eller hvis den flyver ud foran en bil?

MVH.

Faderen til en dronegal dreng

Svar:

Hej far til den dronegale dreng

Tillykke med den nye drone.

Selvom de fleste synes en drone er legetøj, er den efter loven en flyvemaskine. Derfor er flyvning med en drone som hovedregel ikke dækket af en almindelig indboforsikring.

Når det er sagt, så er der alligevel nogle forsikringsselskaber, der dækker droner op til en vis størrelse. Da der forskel på de enkelte forsikringsselskabers vilkår og vægtgrænser, er det en god idé at tjekke med dit selskab, hvordan I er dækket.

Der er i øvrigt særlige regler for, hvor din søn må flyve med sin drone. Fx må han ikke flyve med dronen i byområder. I skal også huske at registrere jer og få et dronetegn, hvis din søns drone vejer mere end 250 g.

Læs mere om reglerne for flyvning med droner på www.droneregler.dk.

De bedste hilsner
Forsikringsoplysningen

Spørgsmål:

Til Forsikringsoplysningen

For et par måneder siden havde vi en kortslutning i vores hus, fordi vores nabos håndværker gravede et fælles elkabel over. Efter kortslutningen er vores fjernsyn og nogle andre elektriske installationer blevet ødelagt. Håndværkeren siger, at vi skal melde det til vores egen forsikring.

Vores forsikringsselskab vil gerne betale for de ødelagte ting, men de trækker vores selvrisiko fra i erstatningen. Kan det være rigtigt, at vi skal betale for noget, som en håndværker er skyld i?

Venlig hilsen

Den uheldige nabo

Svar:

Kære uheldige nabo

Har du købt dine forsikringer med en selvrisiko, skal du selv betale det beløb, der fremgår af din forsikringsaftale. Det gælder som hovedregel også, selvom andre er skyld i din skade. Dit forsikringsselskab lægger med andre ord ikke ud for selvrisikobeløbet.

Det, du kan gøre, er at forsøge at få dækket din selvrisiko hos håndværkeren. Få ham til at anmelde skaden til sit forsikringsselskab.

Hvis håndværkeren ikke har en forsikring, eller han også har en selvrisiko på sin forsikring, der er større end din, er det en sag mellem dig og håndværkeren.

De bedste hilsner
Forsikringsoplysningen

Ring til os på 41919191
Skriv til os på Facebooksiden Forsikringsnørden
http://www.forsikringsoplysningen.dk/

Nøgleord

Kontakter

Forsikringsoplysningen
Anja Lintrup Sørensen
Konsulent i Forsikringsoplysningen
41919114

Billeder

Foto: OXFORD UNIVERSITY IMAGES/Ritzau Scanpix
Foto: OXFORD UNIVERSITY IMAGES/Ritzau Scanpix
Download
Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring. FOTO: Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen
Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring. FOTO: Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring15.3.2019 11:23:48 CETPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvad der sker, hvis man bliver påkørt af et el-løbehjul? Ved de, hvilke forsikringer der er behov for, hvis man skal på en længere rejse uden for EU, eller om en dyr racercykel er dækket af en almindelig indboforsikring?

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring9.1.2019 11:27:35 CETPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om forsikringen dækker brandmærker efter brug af stjernekastere? Ved de, om man skal betale selvrisiko ved fyrværkeriskader på bilen, eller hvorfor man selv skal betale, når der opstår forskelle på badeværelsesfliserne efter en rørskade?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum