Breve til borgere skal være bedre og lettere at forstå

Del

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i København sætter nu spotlight på skriftlig kommunikation til borgerne for at undersøge, hvordan og hvor godt de forstår indholdet.

Skal jeg svare? Hvor skal jeg møde op? Trækker de mig i kontanthjælp?

Erfaringen viser, at den skriftlige kommunikation med borgerne ikke altid er så snorlige, at alle forstår de budskaber, som kommer fra det offentlige.

Derfor starter Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen nu et brevprojekt, for at undersøge, hvordan - og hvor godt - københavnerne opfatter forvaltningens breve. Ideen er, at tilpasse brevene på de punkter, hvor borgerne har svært ved at forstå dem, og hvor der er mulighed for at ændre.

”Kvaliteten af de breve vi sender til borgerne, er noget, som optager mig meget, og de må under ingen omstændigheder gøre borgerne bange. Vi er selv usikre på, hvor godt de virker - både vores egne og de fælles kommunale breve. De indeholder alle de korrekte oplysninger, men er de også letforståelige og anviser de præcist over for borgeren, hvad vedkommende skal gøre?”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Spørger borgerne og retter til
Brevprojektet er en del af Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens strategiske fokusområde om servicekultur og medarbejdertrivsel.

I den forbindelse vil forvaltningen altså undersøge, om borgerne oplever kommunikationen, som ofte tager udgangspunkt i skabeloner, som forståelig, respektfuld og handlingsangivende.

Det sker ved, at et konsulentbureau testerforvaltningens skriftlige kommunikation på en række borgere for at få viden om, hvordan borgerne oplever og forstår henvendelsen. Derefter gennemskrives udvalgte breve, og bureauet tester så de nye breve.

Det skal bl.a. undersøges om sproget er forståeligt, om tonen er venlig og respektfuld, om brevet giver unødig utryghed, og om det klart fremgår, hvilke handlinger borgeren eventuelt skal gå i gang med.

”Resultatet kan bruges i det videre arbejde med vores breve, skriveguider og kommunikation. Det kan også være, at der skal rulles et endnu større brevprojekt ud senere hen. Vi skal give borgerne den bedst mulige service, men hvis ikke vores breve er gode nok, risikerer vi jo, at aftaler glipper, borgeren misforstår, hvad han eller hun skal, eller vedkommende tror noget, der ikke passer. Det går ikke”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Forvaltningen regner med at gennemføre første undersøgelse i februar/marts, anden undersøgelse i april/maj og have den endelige afrapportering klar i maj 2019.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt pressechef Claus Bøggild på 22 82 84 37 eller jw9k@bif.kk.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Presseinvitation: København åbner Danmarks mest moderne jobcenter12.4.2019 11:01:32 CESTPressemeddelelse

Fredag eftermiddag indvier Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) et nyt, moderne jobcenter på Gammel Køge Landevej i Valby. Dermed er seks tidligere jobcentre, der var spredt ud over København, nu samlet under ét tag i et hus, hvor 2500 københavnere forventes at møde op hver dag. Det glæder Cecilia Lonning-Skovgaard at kunne give københavnerne og medarbejderne de bedst mulige rammer til den fælles opgave at få flest mulige ledige i job og uddannelse. ”Jeg er glad for, at vi nu byder københavnerne indenfor i topmoderne og indbydende rammer. Jeg er overbevist om, at de dygtige medarbejdere får gavn af at rykke ind i samme hus, fordi de får bedre mulighed for at udveksle erfaringer og sparre med hinanden,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard. Pressen er velkommen ved indvielsen, der finder sted fra kl. 14:15 – 15:00 på Gammel Køge Landevej 43, 2500 Valby. Arrangementet holdes i medarbejderkantinen i bygning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum