Esbjerg Kommune

Bredt samarbejde vil hente klimaerhvervsskole til Esbjerg

Del

Centreret omkring erhvervsskolerne i Esbjerg Kommune er der opstået en stærk alliance, som nu går sammen om at sende en fælles henvendelse til regeringen med flere tungtvejende argumenter for at placere en af de tre kommende klimaerhvervsskoler i Esbjerg.

Tre attraktive placeringer, herunder Esbjerg Strand, er i spil, når der skal findes et egnet sted til en måske kommende klimaerhvervsskole i Esbjerg.
Tre attraktive placeringer, herunder Esbjerg Strand, er i spil, når der skal findes et egnet sted til en måske kommende klimaerhvervsskole i Esbjerg.

I september offentliggjorde regeringen forslaget om at etablere tre nye klimaerhvervsskoler, der skal udbyde uddannelser til de sektorer, der især bidrager til at opfylde klimamålsætningerne i 2030 og på længere sigt i 2050. Den bold griber erhvervsskolerne og flere parter i Esbjerg nu og går sammen i bestræbelserne for at tiltrække en klimaerhvervsskole til byen.

Der er således rettet henvendelse til statsminister Mette Frederiksen, børne- og undervisningsministeren, uddannelses- og forskningsministeren og beskæftigelsesministeren med netop dette budskab. Herudover er det lykkedes at få foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg den 25. november.

Bred kreds af aktører

Bag henvendelsen til regeringen står en gruppe af forskellige interessenter. Ansøgningen udgår fra samarbejdskredsen omkring Green Skills, der består af en kreds af aktører, der ser Esbjerg som en naturlig placering for en fremtidig klimaerhvervsskole. Green Skills består Rybners, AMU-Vest, SOSU-Esbjerg og Jobcenter Esbjerg. Parterne DI, 3F og Metal indgår i samarbejdet som partnere.

”I Esbjerg ligger en af landets største ungdomsuddannelsesinstitutioner, Rybners, som har landsdelens største erhvervsuddannelsescenter med et bredt udbud af erhvervsuddannelser og EUX samt desuden STX, HHX og HTX. På Rybners har ca. 2.000 elever hver dag deres gang på en erhvervsuddannelse eller på det store voksen- og efteruddannelsescenter. For en klimaerhvervsskole i Esbjerg vil det være oplagt at drage nytte af tætte samarbejdsrelationer med Rybners, som allerede i dag har en række erhvervsuddannelser indenfor områder som er centrale for den grønne omstilling, herunder elektriker, smed og VVS-energiuddannelsen”, siger administrerende direktør Olaf Rye, som er medunderskriver på henvendelsen.

Klimaerhvervsskolen hører til i Esbjerg

Selvom Esbjerg allerede i dag har et stærkt fagligt miljø og et solidt udbud af erhvervsuddannelser, er parterne bag materialet enige om, at klimaerhvervsskolen vil tilføre Esbjerg et rekrutteringsgrundlag indenfor de områder, der forventes størst efterspørgsel og mangel på i forbindelse med den grønne omstilling.

”I Esbjerg har vi en lang tradition for at justere udbuddet og indholdet i uddannelserne, så de passer til behovene, som erhvervslivet har. En klimaerhvervsskole i Esbjerg vil blive en naturlig del af et dynamisk og bredt funderet fagligt miljø omkring uddannelse og opkvalificering til den grønne omstilling,” siger Torben Pedersen, direktør for AMU-Vest.

En klimaerhvervsskole kunne fx udbyde uddannelser indenfor landbrugs-, transport-, energi-, byggeri-, industri- og affaldssektoren. Den nye konstellation skal formå at skabe kraftcentre med fagligt stærke miljøer for grøn omstilling og bæredygtighed, og det matcher særdeles godt med de ambitioner og styrkeområder, der præger Esbjerg.

”I Esbjerg vil vi gå foran som den bæredygtige EnergiMetropol. Den grønne omstilling er højaktuel både hos eksisterende virksomheder og de, som er på vej hertil. Samtidig har vi en ambition om, at kommunen bliver CO2 neutral i 2030. En klimaerhvervsskole placeret i Esbjerg åbner mange spændende muligheder for synergier og samarbejder på tværs til gavn for erhvervslivet og de, der vil uddanne sig og være med til at bidrage til den grønne omstilling”, siger Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune. Han har også sikret sig, at Varde Kommune og Fanø Kommune bakker op om Esbjergs henvendelse.

Parterne bag henvendelsen ser nu frem til at uddybe det skriftlige materiale.

 

Kontakter

Direktør for Rybners Olaf Rye, mail orj@rybners.dk eller telefon 2179 8555

Direktør for AMU-Vest Torben Pedersen, mail tp@amu-vest.dk eller telefon 79 14 03 01

Formand for styregruppen i Green Skills og direktør i Borger & Arbejdsmarked i Esbjerg Kommune Lise Plougmann Willer, lipw@esbjerg.dk eller telefon 29 64 47 53

Billeder

Tre attraktive placeringer, herunder Esbjerg Strand, er i spil, når der skal findes et egnet sted til en måske kommende klimaerhvervsskole i Esbjerg.
Tre attraktive placeringer, herunder Esbjerg Strand, er i spil, når der skal findes et egnet sted til en måske kommende klimaerhvervsskole i Esbjerg.
Download

Vedhæftede filer

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum