Furesø Kommune

Bredt flertal bag Farumgårdfredning

Del

Byrådet godkendte på onsdagens byrådsmøde en redegørelse om Farumgård-sagen. Samtidig bakker et bredt flertal i byrådet op om det forslag til en revision af fredningen for Farumgård, som forvaltningen har sendt til Fredningsnævnet.

”Fredningsnævnet arbejder i disse uger med en revision af den gældende fredning af Farumgård. Vores håb er, at der med Fredningsnævnets kendelse kommer en løsning, der lever op til fredningens formål og samtidig tager hensyn til ejers ønske om at kunne værne om privatlivets fred. Vi samarbejder meget gerne med ejeren om dette. I mere end 70 år har en fredning givet borgerne mulighed for at opleve de enestående natur- og kulturværdier ved Farumgård. Det må der også kunne findes en løsning for i fremtiden,” siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A).  

”Jeg har hele tiden haft den holdning, at vi fra byrådets side bør være fleksible i spørgsmålet om den fremtidige stiføring gennem Farumgård. Derfor er jeg også tilfreds med, at forvaltningen har præsenteret forskellige alternative stiføringer for Fredningsnævnet. Jeg vil desuden slå fast, at Konservative står ved byrådsbeslutningen fra 2019 om, at sagen skal behandles i Fredningsnævnet og ikke i byrådet. Vi afventer nu Fredningsnævnets afgørelse og indtil da, bør vi som byråd ikke blande os i sagens udfald. Vi ser meget gerne denne sag løst hurtigst muligt og ser frem til et godt samarbejde med ejeren om at få den fremtidige løsning til at fungere,” siger Furesøs viceborgmester Lars Carstensen (C).

Byrådet besluttede på onsdagens byrådsmøde at godkende forvaltningens redegørelse og afvente Fredningsnævnets behandling af sagen i overensstemmelse med Byrådets beslutning i november 2019.

I 70 år har en fredning ved Farumgård givet offentligheden mulighed for at bevæge sig til fods gennem Farumgård for at opleve naturen, parken og de smukke bygninger. Stien er en del af et sammenhængende stiforløb gennem Mølleådalen fra Fiskebækken til Bastrup sø. 

I 2017 lukkede ejeren af Farumgård for adgangen, og siden har Furesø Kommune arbejdet for at finde en løsning, der kunne åbne adgangen samtidig med at tage hensyn til ejerens privatliv.

Byrådet godkendte i november 2019 et forslag til revision af fredningen, som blev sendt til Fredningsnævnet. Forslaget indeholdt også alternative stiforløb. Furesø Kommune afventer nu Fredningsnævnets afgørelse.

Kontakter

Lars Carstensen (C)

2. viceborgmester; Formand for Udvalg for digitalisering og innovation; Medlem af Økonomiudvalget

Tlf:7216 3997lnc1@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum