Lolland Kommune

Bredt flertal bag årets budget i Lolland Kommune

Del

Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Lokallisten Lolland har 4. oktober indgået budgetforlig. Den brede budgetaftale tager afsæt i, at det går godt i Lolland Kommune, og at fremgangen giver mulighed for både at investere i en fortsat positiv udvikling, samtidig med at den kommunale velfærd sikres og løftes.

"Det går godt på Lolland, pilen peger op. Virksomhederne i kommunen har travlt. Vi står midt i og overfor store anlægsinvesteringer i området, og vi oplever et kraftigt fald i ledigheden", forklarer borgmester Holger Schou Rasmussen om baggrunden for den gode udvikling.

"Det er en udvikling, som vi støtter op om og skubber på med dagens aftale. En af de største udfordringer for vores virksomheder er, at det er svært at skaffe den nødvendige arbejdskraft. Derfor fortsætter og forstærker vi med årets budgetforlig også bosætningsindsatsen og indsatsen for at få flere af de borgere, der i dag er udenfor arbejdsmarkedet, i job."

"Vi giver Nakskov Havn et rigtigt stort løft med en 57 mio. kr. stor modernisering. Vi styrker vores erhvervsfremme og turisme ved at investere yderligere 3,6 mio. i Business Lolland-Falster. Og vi investerer i det klima- og miljøpolitiske samarbejde med København igennem Ren Energi Lolland (REEL). Alt sammen for at udnytte de store muligheder, som Lolland står med i disse år", forklarer borgmesteren.

Udviklingen giver også mulighed for at prioritere den kommunale kernevelfærd. Det gælder ikke mindst på børne- og skoleområdet ud fra ambitionen om at skabe en stærk næste generation. 

"Det handler om at give kommunens børn og unge den bedste bagage med videre i livet. Både så de får mulighed for at forfølge deres drømme og mål. Men også som et led i en social omstilling, hvor vi på Lolland løfter os selv. Så vi også kan stå stærkt om 20, 50 og 100 år, og så vi kan udnytte de muligheder, som fremtiden bringer."

"Vi afsætter derfor 16 mio. kr. til børne- og ungeområdet. Til at styrke undervisningsmiljøet, det kan f.eks. være flere lærere og pædagoger i klasserne, og til at fastholde det niveau, som vi har i dag. Både for de mange fagligt stærke elever, men også for de børn, der har brug for en hånd," siger Holger Schou Rasmussen.

Foruden børne- og ungeområdet fremhæver borgmesteren ældre- og sundhedsområdet, hvor der afsættes bl.a. 2,3 mio. kr. til velfærdsteknologi.

På social- og arbejdsmarkedsområdet udvides ungeindsatsen for én mio. kr., ligesom der afsættes en halv million til tandpleje til socialt udsatte. En i det store regnskab lille post, men også en post, som kan gøre en stor forskel for gruppen af udsatte, og som bl.a. også kan hjælpe dem til en tilbagevenden til arbejdsmarkedet. 

På teknik- og miljøområdet fortsætter Lolland Kommune med at renovere sine veje og broer. Der afsættes 5 mio. kr. til arbejdet, og på kultur- og fritidsområdet øges puljen til støtte af børn og unges fritidsaktiviteter fra 300.000 til 500.000 kr.

"Vi skubber på den gode udvikling, som Lolland Kommune er inde i, og som griber ud efter fremtiden - og vi vil have alle med. Det er omdrejningspunktet for årets brede aftale", siger Holger Schou Rasmussen, som afslutningsvis tilføjer, at arbejdet for at sikre et mere rimeligt tilskuds- og udligningssystem også vil fortsætte i 2019. Skævhederne i systemet er de samme som hidtil, også selvom det er skævheder, der i år ikke rammer Lolland helt så hårdt som tidligere. 

Budgetforlig 2019 for Lolland Kommune er vedlagt.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

SOSU-elev i Lolland Kommune er blandt Danmarks bedste2.4.2019 06:05:00 CESTPressemeddelelse

Ikke alene går Simone Hansen op i sin uddannelse som social- og sundhedsassistent med liv og sjæl. Hun er også mere end almindeligt dygtig til sit fag. Det har hun vist i sine praktikperioder i Lolland Kommune, og det blev slået fast med syvtommersøm, da hun og hendes makker fra SOSU-skolen i Nykøbing Falster sidste år vandt Regionsmesterskabet i Skills for social- og sundhedsassistentelever. Nu er turen kommet til DM i Skills, der løber af stablen i Arena Næstved 4.-6. april, hvor Lolland Kommune er med for at heppe.

Folkesundhedskonsulenter fra hele landet kommer til Lolland27.3.2019 06:05:00 CETPressemeddelelse

WHO’s nationale netværk Sund By Netværket har inviteret deres 53 medlemskommuner til netværksdage 3.-4. april i Factory Lodge i Holeby. Her skal de fordybe sig i den nyeste viden om unges trivsel ud fra temaet ”Vores unge – vores fremtid!”. I løbet af de to dage vil der blive holdt en række oplæg om emnet, og deltagerne får mulighed for at udveksle erfaringer og gode ideer. Som eksempel på et lokalt, succesfuldt sundhedsinitiativ for unge skal de blandt andre møde Lolland-Falster Brandvæsens brandkadetter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum