DI - Dansk Industri

Bred politisk life science-aftale styrker Danmark som life science-nation

Del

En bred politisk aftale om en national life science-strategi er netop landet. DI hilser aftalen velkommen. Den vil gavne danske patienter, sundhedsvæsenet og en af Danmarks største eksportsektorer.

Klokken 16 blev det offentliggjort, at Folketinget har indgået en bred politisk life science-aftale. Det glæder DI.

- Regeringen og forligspartierne skal roses for at blive enige om en life science-aftale, der vil være med til at løfte det danske sundhedsvæsen, og give branchen bedre vilkår for fremtidig vækst. Aftalen tager fat om langt de fleste politiske udfordringer for branchen, så det er godt arbejde, siger Peder Søgaard-Pedersen, chef for DI Life Science.

DI er særligt tilfreds med, at aftalen nu har et stærkere fokus på innovative indkøb.

- Regeringens strategi var et rigtig godt udgangspunkt, men vi er særligt glade for, at man med bred politisk opbakning nu også har prioriteret innovative indkøb i sundhedsvæsenet. Det gavner danske patienter, og Danmark kan blive udstillingsvindue for innovative sundhedsløsninger i resten af verden, siger Peder Søgaard-Pedersen og fortsætter.

- Hvis vi skal have verdens bedste sundhedsvæsen, så er det vigtigt, at sundhedsvæsenet bliver bedre i stand til at indkøbe ny og bedre medicin, medicinsk udstyr og sundhedsteknologi. Den politiske aftale har heldigvis et stærkt fokus på medicinsk udstyr og sundhedsteknologi, men ikke på lægemidler som har et enormt potentiale i forhold til bedre patientbehandlinger i både Danmark og resten af verden. Vi håber, at puljen til innovative indkøb også kommer til at omfatte innovative prisaftaler på medicinområdet.

ALife science-aftalen indeholder 38 initiativer. Ét af de helt afgørende initiativer for DI er forlængelsen af det forhøjede forskning- og udviklingsfradrag til og med 2022.

- Det kræver massive investeringer i forskning og udvikling at kunne tilbyde danskerne – og resten af verden – bedre sundhed. Derfor er det enormt vigtigt med gode, langsigtede investeringsvilkår, så virksomhederne trygt kan lægge deres forskningsaktiviteter i Danmark. Vi ser derfor gerne, at forskningsfradraget gøres permanent, og også at loftet på merfradrag hæves markant eller fjernes helt,” forklarer Peder Søgaard-Pedersen.

Se hele den politiske aftale om life science her: Aftale om strategi for life science (002).pdf (sum.dk)

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger og kommentarer kontakt chef for DI LIfe Science Peder Søgaard-Pedersen via kommunikationskonsulent Cecilie Skjelmose på 5213 2377

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum