Folkekirkens Nødhjælp

Bred folkelig opbakning til klimalov er en sejr for verdens fattigste

Del

På rekordtid har flere end 50.000 danskere skrevet under på et borgerforslag om en dansk klimalov. Det er et tydeligt signal om, at borgerne ønsker en øget dansk klimaindsats.

Den store opbakning glæder Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp og en af de 11 medstillere bag borgerforslaget.

”Det er de fattigste og mest sårbare lande, der står med de største udfordringer, når tørke, oversvømmelser og uvejr rammer. De har brug for, at rige lande som Danmark tager klimaudfordringerne alvorligt,” siger hun.

”Vi kan gøre noget ved klimaforandringerne, men vi skal handle nu. Det handler både om grøn omstilling herhjemme men også om støtte til ulandene, så de også kan gå i gang med deres del af arbejdet. Jeg håber, at politikerne vil lytte til danskerne og vedtage forslaget om en klimalov.”

Forslaget om en klimalov inkluderer blandt andet en vigtig opfordring om, at Danmark skal øge sit internationale klimaengagement. Det betyder, at Danmark bør øge den økonomiske støtte til ulandene. Udviklingslandene har brug for både grøn omstilling og tilpasning til klimaforandringerne og deres voldsomme konsekvenser.

”Jeg er sikker på, at vores partnere rundt om i verden er lige så glade i dag, som vi er. Klima er en global udfordring, og når et rigt land som Danmark øger ambitionen, er det ikke kun godt for danskerne, men også for mennesker i fattige og sårbare lande, ” fastslår Birgitte Qvist-Sørensen.

Nøgleord

Kontakter

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

33 15 28 00https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum