L&F

Bred aftale er til gavn for forbrugerne

Del

Den netop vedtagne pesticidstrategi er godt nyt for de danske forbrugere, der også i fremtiden vil være sikre på, at kunne købe danske fødevarer i topkvalitet.

Med indgåelsen af den brede aftale om en ny pesticidstrategi, bliver det ikke længere muligt at sprøjte såkaldte konsumafgrøder, det kan være afgrøder som fx havre, med glyphosat før høst. Det er godt nyt for forbrugerne.

- Vi har i arbejdet med pesticidaftalen lyttet til forbrugernes bekymringer. Det er fuldstændig afgørende for dansk landbrug, at forbrugerne kan stole på de fødevarer, de køber. Det har de også kunnet før aftalen, men aftalen slår med syvtommersøm fast, at dansk landbrug har en styrkeposition på verdensmarkedet, når det kommer til fødevaresikkerhed, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Aftalen er også god for danske landmænd, der nu får nogle klare rammevilkår at arbejde indenfor. Landbruget har længe kæmpe for at få adgang til flere midler, for at kunne bruge de rigtige midler, hvilket i sidste ende fører til et mindre brug.

- Landbruget har brug for nogle klare rammer, så vi ved, hvilke vilkår, vi skal konkurrere på. Denne aftale er derfor god for både landmænd og forbrugere, fordi den sikrer forbrugerne og skaber ordentlige arbejdsvilkår for landmændene. Vi vil med flere midler bruge mindre, det er godt for både lanmændene og miljøet, siger Karen Hækkerup.

Kontakter

Søren Andersen, pressechef, Landbrug & Fødevarer, 21567011, sand@lf.dk

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra L&F

L&F: Vi står klar til at levere, Løkke3.10.2017 13:05pressemeddelelse

Fødevareklyngen kan og vil levere et endnu større bidrag til Danmarks vækst og velfærd. Sådan lyder det fra Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, efter statsministerens åbningstale. - Vores erhverv er en massiv vækstmotor i hele Danmark. Uanset om det handler om at skabe arbejdspladser, eksport, udnytte muligheder inden for digitalisering, innovation eller bæredygtighed, så er fødevareklyngen en af regeringens vigtigste samarbejdspartnere. Og vi kan levere endnu mere, hvis vi får de optimale vilkår, siger hun. Fødevareklyngen beskæftiger 186.000 personer og eksporterer årigt for 156 milliarder kroner. Fødevareklyngens nettovalutaindtjening opgøres til 84 mia. kroner, som går til dansks forbrug og velfærd. - Made in Denmark er et kvalitetsstempel. Men det er også et kvalitetsstempel, som vi skal fremtidssikre, så fødevareerhvervets eksport også fremover kan sikre tusindvis af arbejdspladser på tværs af Danmark. Men det kræver, at regeringen fortsætter af reformsporet, fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum