Faxe Kommune

Brancherettet virksomhedsindsats skal få flygtninge i job i Faxe og Ringsted Kommuner

Del

Flygtninge i Faxe og Ringsted Kommuner vil fremover få en målrettet og virksomhedsrettet indsats for at komme i job. I samarbejde med en række virksomheder, vil flygtningene fremadrettet få opkvalificering i forhold til arbejdsmarkedets behov.

Faxe og Ringsted Kommuner har indledt et ambitiøst samarbejde om at sikre, at virksomhederne i Faxe og Ringsted kommune kan rekrutere kvalificeret arbejdskraft.
LG Insight har i den forbindelse lavet en arbejdsmarkedsanalyse med fokus på, hvilke brancher der har jobåbninger med relevans og værdi for flygtninge i målgruppen for branchepakker i Faxe og Ringsted Kommuner.

Nyankomne og kommende flygtninge, bortset fra højtuddannede og unge, der skal i uddannelse, vil fra september og fremover få tilbud om en kort introduktion til fire brancher, nemlig detail, bygge & anlæg, transport og industri.

I forlængelse af introduktionen deltager de i en brancherettet praktik. Antallet af brancher kan udvides efter arbejdsmarkedets behov. Projektet skal derved sikre, at flygtningene får en introduktion til og opkvalificering indenfor fagområder, hvor der er behov for arbejdskraft.

Virksomheder i de udvalgte fire brancher bliver i øjeblikket kontaktet af kommunernes medarbejdere, som informerer om projektet og om de muligheder, virksomhederne her får for at skaffe sig ny arbejdskraft og samtidig bidrage til integration af de nye medborgere i kommunerne.

Jobcentrenes virksomhedskonsulenter laver et såkaldt kompetencekort på hver borger. Her vil det fremgå, hvilke kompetencer borgeren har inden for branchen, og hvilke kompetencer den enkelte virksomhedspraktik skal medvirke til at øge.

En række af Faxe Kommunes virksomheder har allerede givet tilsagn om samarbejde - heriblandt: Kvickly, Fakta, Netto, Rema1000, Jem & Fix, Tømrermester Nicolai Gaardsøe, AK Entreprise 2011 ApS, Brdr Lauritsen ApS, Sandholt & Pedersen ApS, Finn L & Davidsen A/S, Madsynergi, Ørslev Turisttrafik A/S, JK Tryk, Murermester Tim Nielsen, Brolæggerteamet, Oscar A/S, J H Byg A/S.

Flere virksomheder fra Ringsted Kommune har ligeledes givet tilsagn.

- Der er grund til at være optimistisk omkring dette samarbejde af flere grunde. På det menneskelige plan er det positivt, at forløb bliver skræddersyet og tilrettelagt, så vejen til arbejdsmarkedet er brolagt med det ene succesfulde skridt efter det andet for den enkelte borger. På det erhvervsmæssige plan er det fantastisk, at virksomheder får mulighed for at kvalificere arbejdskraft. Det får de selvfølgelig noget ud af på bundlinjen, men det viser også samfundssind og medansvar, siger Finn Hansen, formand for Faxe Kommunes beskæftigelsesudvalg. 

Projektet sparkes i gang ved en Kick off Konference, som afholdes på torsdag den 17. august klokken 16.00 på Danish Crown Ringsted.

Udlændinge- og Integrationsministeriet har givet knap en million kroner til projektet som gennemføres med processtøtte fra Foreningen Nydansker og Konsulentfirmaet LGInsight.

Byrådene i Faxe og Ringsted Kommuner har godkendt projektet og det er målet, at flygtningene vil gå i job eller påbegynde en uddannelse i løbet af projektperioden, som løber til marts 2019. 

 - - - - - - -

Til orientering

Kick off-arrangemnt torsdag den 17. august

Arrangementet afholdes den 17. august klokken 16-18 hos Danish Crown i Ringsted.

Her deltager repræsentanter fra forskellige virksomheder i kommunerne, sagsbehandlere fra Team job & integration & mentor, Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten og formand for Faxe Kommunes beskæftigelsesudvalg, Finn Hansen.

Det foreløbige program ser således ud:

16:00-16:10      Velkomst

16:10-16:25      Danish Crown som aktiv spiller i integrationsindsatsen

Oplæg v. Jesper Frandsen, Fabrikschef på Danish Crown i Ringsted.

16:25-16:45      Hvad er Branchepakker?

Præsentation af konceptets baggrund, dogmer og metoder ved LG Insight

16:45-17:00      Hvad er mulighederne i Faxe & Ringsted Kommuner?

Præsentation af valgte brancher ved LG Insight

17:00-17:10      Hvad er erfaringerne?

Præsentation af erfaringer fra andre kommuner ved Foreningen Nydansker

17:10-17:20      Hvad er planen for samarbejdet mellem Faxe og Ringsted Kommune?

Præsentation af målgruppe, målsætninger og plan for implementering ved Foreningen Nydansker

17:20-17:30      Spørgsmål

17:30-18:00      Kaffe og netværk

Kontakter

Finn Hansen, formand for beskæftigelsesudvalget i Faxe Kommune, 30 50 86 13
Vibeke Dyhr, jobcenterchef Faxe, mobil 40 80 22 75

Information om Faxe Kommune

Faxe Kommune
Faxe Kommune
Frederiksgade 9
4690 Haslev

56 20 30 00http://www.faxekommune.dk/

Følg pressemeddelelser fra Faxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Faxe Kommune