Aarhus Teater

Bowie-musical på Aarhus Teater åbner Aarhus Festuge 2019

Del

Aarhus Teater og Aarhus Festuge bygger bro - igen - og David Bowie leverer musikken. Aarhus Festuge afholder for anden gang den officielle åbning af byens fest i Hack Kampmanns smukke hus, og Aarhus Teater leverer det kunstneriske indhold med Danmarkspremieren på David Bowie-musicalen LAZARUS. Festugens gallaåbning 2019 finder sted fredag 30. august.

Lazarus af David Bowie + Enda Walsh inspireret af romanen The Man Who Fell to Earth af Walter Tevis
Lazarus af David Bowie + Enda Walsh inspireret af romanen The Man Who Fell to Earth af Walter Tevis

Sidste år med Bridging-tema

2019 er tredje og sidste år Aarhus Festuge har temaet ’Bridging’, hvor der på tværs af kunstarter vil blive bygget bro mellem bydele, alder, viden, interesser, genrer og oplevelser. Med gallaåbningen og LAZARUS bygges der samtidig bro for anden gang mellem to af byens markante kuturinstitutioner. Aarhus Festuge og Aarhus Teater samarbejdede også om gallafestugeåbningen i 2017 med den Reumertvindende forestilling Lyden af de skuldre vi står på

Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge fortæller:

- Det synes helt oplagt, at vi tager hul på det sidste år med ’Bridging’ samme sted, som vi indledte det hele i 2017. ’Bridging’ handler ikke kun om at skabe nye forbindelser, men også at styrke og udvikle dem, der var der i forvejen. Det gør vi på bedste vis i år med en tankevækkende og musikalsk teateroplevelse i byens smukke teater, og vi glæder os over endnu et forrygende samarbejde.

Trine Holm Thomsen, teaterdirektør Aarhus Teater fortsætter:

- Vi har længe haft en drøm om at lave en musikforestilling med Bowies ikoniske sange. Den drøm går nu i opfyldelse med Danmarkspremieren på musicalen Lazarus, som vi producerer sammen med Det Kgl. Teater. At Aarhus Festuge så ovenikøbet har valgt atter at henlægge den officielle åbning af byens fest på Aarhus Teater med åbningsforestillingen Lazarus gør mig bare ekstra glad og stolt. 

LAZARUS - David Bowies mesterlige og medrivende musikforestilling

En af Bowies sidste gaver til fansene
David Bowie døde af kræft i 2016 kun to dage efter udgivelsen af sit album ”Black Star”. Videoen med nummeret ”Lazarus” blev delt over hele verden: ”Look up here, I’m in heaven,” sang han, mens han greb ud efter verden fra sit dødsleje.

Det var Bowies bevægende jordiske exit, men hans reelle testamente er den overlegent originale musikforestilling ”Lazarus”.

Poetisk science fiction som bog, film og musical
I Lazarus ankommer Thomas Newton til jorden. Han leder efter vand, som han kan tage hjem til sin tørkeramte planet. Snart finder han dog sig selv sølet ind i gin og discount-tv, sex og medicinal-forsøg. Lazarus bygger videre på bogen ”The Man Who Fell To Earth” af Walter Tevis, der i 1976 blev filmatiseret med David Bowie i rollen som Thomas Newton.

18 fantastiske Bowie-numre og liveband på scenen
Vi byder på en spektakulær og surrealistisk billedstrøm, vævet ind i en perlerække af Bowie-hits som ”Changes”, ”Heroes”, ”This Is Not America”, ”Life on Mars” og svanesangen ”Lazarus”. Anmelderne i New York og London var enige: Det er magisk og hypnotiserende, overvældende og rørende, vildt poetisk og forførende.

Tag med ind i éneren David Bowies popunivers. Mærk ham omskabe planeten til en gigantisk dancehall, inden han som en supernova eksploderer og bliver slynget tilbage til Mars.

Fakta om LAZARUS af David Bowie + Enda Walsh 

 • Gallaåbning af Aarhus Festuge med Lazarus 30. august på Aarhus Teater Store Scene.
 • Pressepremiere 29. august 2019
 • Billetsalget til Lazarus åbner i dag.
 • Lazarus er en coproduktion med Det Kgl. Teater, som opfører forestillingen i foråret 2020.
 • Forestillingen produceres i samarbejde med Mikkel Rønnow efter aftale med Robert Fox og Jones / Tintoretto Entertainment og The New York Theatre Workshop.
 • 18 sange fra David Bowies fantastiske sangkatalog indgår i forestillingen, fx hits som "Changes", "Heroes", "This Is Not America", "Life on Mars" og svanesangen "Lazarus".
 • Heinrich Christensen står for iscenesættelsen og scenedesign skabes af duoen Christian Albrechtsen og Mathias Hersland, der fik en Reumert for scenografi og scenedesign med Lyden af de skuldre vi står på. Søren Graversen er kapelmester og hovedrollen som Thomas Newton spilles af Aarhus Teaters Jacob Madsen Kvols.
 • Lazarus er skrevet af Enda Walsh og David Bowie - inspireret af romanen "The Man Who Fell to Earth" af Walter Tevis.
 • Lazarus-forestillingen har gået sin sejrsgang i bl.a. New York og London.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger hos kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk

Billeder

Lazarus af David Bowie + Enda Walsh inspireret af romanen The Man Who Fell to Earth af Walter Tevis
Lazarus af David Bowie + Enda Walsh inspireret af romanen The Man Who Fell to Earth af Walter Tevis
Download
Lazarus af David Bowie + Enda Walsh inspireret af romanen The Man Who Fell to Earth af Walter Tevis
Lazarus af David Bowie + Enda Walsh inspireret af romanen The Man Who Fell to Earth af Walter Tevis
Download

Information om Aarhus Teater

Aarhus Teater
Aarhus Teater
Teatergaden 1
8000 Aarhus C

89 33 23 00http://www.aarhusteater.dk

Aarhus Teater er en moderne og kreativ arbejdsplads, hvor vi brænder for at skabe unikke oplevelser. Som Danmarks største landsdelsscene opererer vi med 4 scener og 12-15 egenproduktioner årligt og omkring 100.000 publikummer om året.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Teater

3.2 mio. til Aarhus Teaters Læringsafdeling14.9.2018 10:06:32 CESTPressemeddelelse

Aarhus Teater styrker tilbuddene til østjyske børn og unge. Flere børn og unge i Aarhus og Østjylland får nu mulighed for at møde teatret på scenen, bag scenen og i klasseværelset. Ikke blot som et afbræk fra undervisningen, men som en del af den. Det er resultatet af en ny fondsdonation på 1.6 mio. kr. fra Spar Nord Fonden til Aarhus Teaters lærings-afdeling – Aarhus Teater Læring (ATL). Donationen vil både gå til videreførelse af forskningsprojektet Ej blot til lyst, der også støttes af Aarhus Kommune, og til udvikling af nye teaterpædagogiske tilbud til lærere og elever i grund- og ungdomsuddannelserne. Dermed er ATL teaterpædagogiske tilbud sikret frem til og med 2021.

Anmeldere skal være til stede på flere formater29.5.2018 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Med podcast kan du nå dybt i kritikken, imens lytteren vasker op – og med YouTube kan du ramme nye målgrupper. Anmeldelsens fremtid ligger ikke nødvendigvis kun i det skrevne ord. Det er nogle af pointerne i Gentænk Teateranmeldelsen - et samarbejde mellem Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), Aarhus Teater og Have Kommunikation, som blev gennemført i 2017 i samarbejde med Aarhus Europæisk Kulturby 2017 og Region Midtjylland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum