Børns Vilkår

Børns Vilkårs landsindsamling slår endnu engang rekord

Del

Over 10.000 danskere samlede ind ved Børns Vilkårs landsindsamling søndag d. 27. marts. Nu er pengene talt op, og resultatet er landet på 13,8 millioner kroner, hvilket slår sidste års rekord. Pengene går til at sikre, at BørneTelefonen kan være der for endnu flere børn og unge – også de mange ukrainske børn, der kommer til Danmark.

Flere danskere end nogensinde før valgte at gå på gaden for at samle ind til Børns Vilkår søndag den 27. marts. Det har resulteret i 13,8 millioner kroner, som overstiger rekorden fra sidste år, hvor der blev indsamlet 13,6 millioner, hvilket var en stigning på 60 procent fra året før.

”Det er helt fantastisk, at vi igen i år kan slå rekord. Stor tak til alle, der har samlet ind, og alle, der har støttet vores landsindsamling. Det er takket være jer, at vi fortsat kan gøre en vigtig forskel for børn og unge i Danmark,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Pengene fra årets landsindsamling går til at drive og udvikle BørneTelefonen, som for fem måneder siden blev døgnåben, og som netop også har udvidet rådgivningen til at kunne hjælpe ukrainske børn og unge, der kommer til Danmark.

”To års corona-pandemi og krigen i Ukraine har skærpet behovet for, at alle børn og unge har et sted, hvor de anonymt og trygt kan række ud efter hjælp. Vi kan se, at mistrivslen blandt børn og unge desværre er meget udbredt, og at mange bekymrer sig om fremtiden. BørneTelefonen skal være der for dem, uanset om det er i et frikvarter eller midt om natten, og uanset om det handler om mobning, angst eller overgreb,” siger Rasmus Kjeldahl.

Samarbejde med butikskæder har spillet vigtig rolle
Mange banker tager ikke længere imod kontanter, men da en stor del af donationerne ved Børns Vilkårs landsindsamling kommer fra mønter og sedler, har Børns Vilkår indledt et samarbejde med landets Bog & idé butikker og som noget nyt i år også Legekæden og Imerco. Dermed havde indsamlerne i år flere steder end nogensinde, de kunne aflevere og få optalt deres indsamlingsbøtte.

”Det skal være nemt at aflevere sin indsamlingsbøtte, for det betyder noget for, om man rent faktisk kommer afsted og samler ind på dagen. Vi er i den forbindelse også meget taknemmelige for den indsats, medarbejderne i Imerco, Bog & ide og Legekæden har lagt i opgaven med at tælle op. De har i høj grad bidraget til det flotte indsamlingsresultat,” siger Rasmus Kjeldahl.

Fakta
- Det er sjette gang, at Børns Vilkår afholder landsindsamling

- Over 10.000 tilmeldte indsamlere gik på gaden 27. marts, hvilket var flere indsamlere end nogensinde før.

- I 2021 blev der samlet 13,6 millioner kroner ind ved Børns Vilkårs Landsindsamling, hvilket var 60 procent mere end året før. Resultatet betød, at Børns Vilkår kunne fremrykke planerne om at gøre BørneTelefonen døgnåben, hvilket skete den 1. november 2021.

- Pengene fra landsindsamlingen 2022 går blandt andet til at rekruttere og uddanne flere frivillige rådgivere til BørneTelefonen, så der altid sidder en lyttende voksen klar, når børn og unge har brug for det. Det gælder også ukrainske børn og unge, som kommer til Danmark, som siden 5. april har kunnet tale med ukrainsktalende rådgivere på BørneTelefonen.

Kontakter

Billeder

Information om Børns Vilkår

Børns Vilkår
Børns Vilkår
Trekronergade 26
2500 Valby

35 55 55 59http://www.bornsvilkar.dk/

Følg pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Flere end hver femte elev i 8. klasse har været udsat for vold i hjemmet26.4.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det er 25 år siden, at det blev forbudt for forældre at slå deres børn, og siden 2019 har også psykisk vold i nære relationer været strafbart. Alligevel melder flere end hver femte elev i 8. klasse om at have været udsat for fysisk vold i hjemmet inden for det seneste år, viser ny undersøgelse fra Børns Vilkår. Næsten hver fjerde melder om at have været udsat for en eller flere former for psykisk vold.

Børns Vilkår samler ekstraordinært ind til børnetelefonerne i Ukraine og i landene omkring9.3.2022 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Som følge af krigen har den ukrainske børnetelefon La Strada bedt den internationale sammenslutning af børnetelefoner, Child Helpline International (CHI), og dens medlemmer, om akut hjælp. Børns Vilkår lancerer derfor en indsamling til fordel for La Strada Ukraine og børnetelefoner i de omkringliggende lande, som netop nu modtager opkald fra ekstremt udsatte ukrainske børn og unge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum