Børns Vilkår

Børns Vilkår udvider markant i Aarhus – nu kan endnu flere børn og unge få hjælp

Del
Børns Vilkår rykker i dag officielt ind i Æggepakkeriet i Aarhus. Det betyder, at organisationen nu kan hjælpe endnu flere børn og unge på bl.a. BørneTelefonen. Oprustningen understøttes af et nyt treårigt partnerskab mellem Børns Vilkår og Aarhus Kommune, der har fokus på den mentale trivsel blandt kommunens børn og unge.

Den 28. februar rykker Børns Vilkår officielt ind i Æggepakkeriet i Aarhus, som organisationen har købt og renoveret med støtte fra en række fonde.  

Indflytningen markerer Børns Vilkårs betydelige udvidelse af fremtidige indsatser for børn og unge. Æggepakkeriet vil fremover danne ramme om en styrket indsats med flere tilbud til skoler og institutioner samt kunne tiltrække flere frivillige på BørneTelefonen, så endnu flere børn og unge kan få hjælp.   

”Vi åbnede for første gang kontor i Aarhus i 2019, og siden da har vores indsatser taget så meget fart, at vi er ved at vokse ud af vores rammer. Med Æggepakkeriet får vi bedre plads og derfor mulighed for at engagere flere medarbejdere og frivillige kræfter, der kan gøre en forskel for børn og unge”, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår. 

Trivsel er et fælles ansvar 
Når Børns Vilkår rykker ind i de nye lokaler i Aarhus, indleder organisationen samtidig et nyligt indgået partnerskab med Aarhus Kommune. Et samarbejde, der i første omgang løber over en treårig periode med formålet om at styrke børn og unges mentale sundhed og trivsel i kommunen. 

Partnerskabet vil det første år have fokus på børn og unges digitale liv. Derudover skal det styrke eksisterende tilbud med gratis børne- og ungefaglig rådgivning. Målet er, at der bliver udviklet indsatser til specifikke målgrupper såsom børn og unge i mistrivsel og pårørende til forældre med psykisk sygdom eller skilsmisse.  

”Den mentale trivsel er under pres, og det kan vi i den grad mærke på BørneTelefonen. Der er ingen simple løsninger på den psykiske mistrivsel, og det kræver en fælles indsats at knække den støt stigende kurve af børn og unge, der på den ene eller anden måde mistrives psykisk”, siger Rasmus Kjeldahl. 

Fakta: 

 • Æggepakkeriet ejes af Børns Vilkår og har modtaget støtte fra blandt andre Salling Fondene og Louis-Hansen Fonden.

 • Æggepakkeriet er renoveret og indrettet med bæredygtighed for øje. Der er fokus på bl.a. miljøvenlige byggematerialer, brug af genbrugstræ, upcyclede møbler, svanemærkede køkkener mv.

 • Børns Vilkår har planer om, at Æggepakkeriet skal rumme:
  • En afdeling af BørneTelefonen med fortsat vækst i antal frivillige til et niveau på 300 inden udgangen af 2025.

  • Arbejdspladser for mere end 30 faste medarbejdere.

  • Ny base for arbejdet med undervisningsaktiviteter og bisidning af børn og unge i Jylland.

  • Lokaler til undervisning af frivillige, forældre, fagpersoner m.fl.

Kontakter

Billeder

Information om Børns Vilkår

Børns Vilkår
Børns Vilkår
Trekronergade 26
2500 Valby

35 55 55 59http://www.bornsvilkar.dk/

Følg pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Børns Vilkår

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum