Børns Vilkår

Børns Vilkår samler ekstraordinært ind til børnetelefonerne i Ukraine og i landene omkring

Del

Som følge af krigen har den ukrainske børnetelefon La Strada bedt den internationale sammenslutning af børnetelefoner, Child Helpline International (CHI), og dens medlemmer, om akut hjælp. Børns Vilkår lancerer derfor en indsamling til fordel for La Strada Ukraine og børnetelefoner i de omkringliggende lande, som netop nu modtager opkald fra ekstremt udsatte ukrainske børn og unge.

Børnetelefonen i Ukraine prøver under kaotiske forhold at opretholde sin rådgivning, men er under hårdt pres – og derfor har de rakt ud efter hjælp i den internationale sammenslutning af børnetelefoner, Child Helpline International, som den danske BørneTelefonen også er en del af.

Det får nu Børns Vilkår til ekstraordinært at samle ind til børnetelefonerne i Ukraine og i landene omkring, så de krigsramte børn på flugt får bedre hjælp og støtte.

De penge, der samles ind i Danmark, skal understøtte børnetelefonen i Ukraine og i nabolandene, hvor mange ukrainske børn og unge er flygtet til.

”Børnetelefonen i Ukraine forsøger under fortvivlende forhold at rådgive angste og ulykkelige børn, men det bliver stadigt sværere og farligere at opretholde rådgivningen. Gennem Child Helpline International kan vi understøtte indsatsen, hvor det aktuelt giver mest mening. Vi ønsker samtidig at styrke børnetelefonerne i de omkringliggende lande, hvor der er store udfordringer som følge af de mange flygtninge, heriblandt børn, som har mistet forældre og søskende i krigens kaos,” siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Børns Vilkår vil også lave målrettet indsats for ukrainske børn i Danmark
Herhjemme har BørneTelefonen allerede fået den første henvendelse fra et ukrainsk barn, som er flygtet til Danmark. Børns Vilkår er ved at undersøge, hvordan BørneTelefonen bedst kan støtte de mange børn, som forventes at komme til Danmark i de kommende dage og uger.

Desuden vil Børns Vilkår nu aktivere sin deltagelse i netværket ’Missing Children Europe’, som på tværs af Europa hjælper med at spore forsvundne børn. Dette initiativ, som vil ske i samarbejde med andre humanitære organisationer, har ligesom BørneTelefonen et fælleseuropæisk nummer 116 000, som både børn og voksne i Ukraine er fortrolige med.

”BørneTelefonen skal også i kriser være der for alle børn og unge. Vi håber, at mange vil hjælpe os med at yde den nødvendige støtte,” siger Rasmus Kjeldahl.

FAKTA
BørneTelefonen i Ukraine hedder La Strada og har samme nummer som BørneTelefonen i Danmark, 116 111.

La Strada er den eneste nationale hjælpelinje til børn og unge i Ukraine og er en del af det internationale netværk af børnetelefoner Child Help International.

Siden krigens start har flere end 500 børn og unge fra alle regioner i Ukraine kontaktet La Strada. Det er særligt teenagere i alderen 12-15 år. La Strada oplyser, at mange børn og unge kontakter dem, fordi de f.eks. har været tvunget til at sige farvel til deres far og storebror og er bange for aldrig at se dem igen. De bekymrer sig om fremtiden og om deres liv. En del er blevet væk fra deres familier eller er blevet forældreløse efter bombardementer.

De midler, Børns Vilkår indsamler i Danmark, vil gå til sikre:
• At børnetelefonernes telefonnummer 116111 forbliver aktivt i Ukraine, Moldova, Rumænien, Polen, Ungarn og Slovakiet
• De penge, der samles ind, vil blive sendt videre til Child Help International, der koordinerer den internationale indsats.

Kontakter

Billeder

Information om Børns Vilkår

Børns Vilkår
Børns Vilkår
Trekronergade 26
2500 Valby

35 55 55 59http://www.bornsvilkar.dk/

Følg pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Om natten fylder selvmordstanker i dobbelt så mange af samtalerne på BørneTelefonen24.5.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I timerne fra 02 til 07 er det i høj grad de tunge tanker, spørgsmål og bekymringer, der fylder hos børn og unge, når de kontakter BørneTelefonen og HØRT. Knap hver femte samtale om natten handler om selvmordstanker og selvskade, viser en analyse af samtalerne i det første halve år med døgnåben rådgivning. Rådgiverne har flere gange måttet hjælpe med at tage kontakt til politi, ambulance og andre myndigheder.

Flere end hver femte elev i 8. klasse har været udsat for vold i hjemmet26.4.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det er 25 år siden, at det blev forbudt for forældre at slå deres børn, og siden 2019 har også psykisk vold i nære relationer været strafbart. Alligevel melder flere end hver femte elev i 8. klasse om at have været udsat for fysisk vold i hjemmet inden for det seneste år, viser ny undersøgelse fra Børns Vilkår. Næsten hver fjerde melder om at have været udsat for en eller flere former for psykisk vold.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum