Børns Vilkår

Børns Vilkår: Positivt at regeringen vil knække kurven af psykisk mistrivsel – men hvorfor er det ikke en akut indsats?

Del
Adskillige undersøgelser har slået fast, at stadigt flere børn og unge mistrives. Børns Vilkår har længe efterspurgt en national handlingsplan på området. Regeringens svar på dette er bl.a. en kommission, og det er positivt – men trivselskrisen er akut og burde prioriteres som sådan.

Den nye regering har fremlagt sin politik, og Børns Vilkår bemærker, at børn og unges trivsel er nævnt i regeringsgrundlaget med fokus på forebyggelse. Det er positivt.

Bl.a. vil regeringen nedsætte en kommission, der skal foreslå anbefalinger til, hvordan mistrivsel kan forebygges og afhjælpes, hvilket kan danne grundlag for den nationale handlingsplan, Børns Vilkår længe har efterspurgt. Det er i den forbindelse vigtigt, at kommissionen sammensættes med repræsentanter fra civilsamfundet.

Børn og unges trivsel er desværre ikke nævnt som en af de akutte indsatser i regeringsgrundlaget, og det er bekymrende.

”Der er ingen tid at spilde, når det gælder kampen mod den stigende mistrivsel. Vi anerkender, at der er opmærksomhed på det her område, men det står ikke tydeligt frem, hvordan regeringen her og nu vil hjælpe de tusindvis af børn og unge, som er i mistrivsel. Det er afgørende med en styrket tidlig indsats, så vi undgår, at så mange børn og unge får brug for hjælp i psykiatrien. Vi skal se på de rammer og regler, der presser børn, både i dagtilbud, folkeskolen, fritidslivet og på ungdomsuddannelserne,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Børns Vilkår mener også, det giver anledning til bekymring, at regeringsgrundlaget ikke nævner betydningen af kvaliteten af landets daginstitutioner, ligesom inklusion ikke er nævnt – på trods af, at den i flere nylige undersøgelser har vist sig at have slået fejl.

”Børn og unge fylder for lidt i regeringsgrundlaget. Børns Vilkår vil kæmpe for, at børn og unges stemmer kommer til at fylde langt mere,” siger Rasmus Kjeldahl.

Kontakter

Billeder

Information om Børns Vilkår

Børns Vilkår
Børns Vilkår
Trekronergade 26
2500 Valby

35 55 55 59http://www.bornsvilkar.dk/

Følg pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Børns Vilkår

1 ud af 4 børn i Danmark oplever at have en forælder med psykisk sygdom – for første gang er de samfundsmæssige omkostninger undersøgt19.1.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Ny rapport undersøger for første gang de samfundsmæssige omkostninger, der følger med det faktum, at hvert fjerde barn i Danmark oplever at have en forælder med psykisk sygdom, inden de fylder 16 år. Det svækker børnenes muligheder i livet og er dyrt for samfundet. Syddansk Universitet har lavet rapporten for Spørg mere – et partnerskab mellem Børns Vilkår, Psykiatrifonden og Ole Kirk’s Fond.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum