Børns Vilkår

Børns Vilkår og Skolelederforeningen: Akut brug for sociale løsninger for de ældste elever

Del

Få de ældste skoleelever tilbage i fællesskabet hurtigst muligt og giv samtidig skolerne mulighed for at skabe fysisk socialt samvær. Sådan lyder appellen fra Børns Vilkår og Skolelederforeningen, der er alvorligt bekymrede for de unges trivsel.

I snart to måneder har de ældste elever været sendt hjem fra skolen hver for sig. To måneder uden sociale arrangementer og med fjernundervisning i det virtuelle klasseværelse.

Det kan føles som rigtig lang tid for et ungt menneske, og mange unge mistrives i den sociale isolation fra vennerne. Sådan lyder det fra Børns Vilkår og Skolelederforeningen, der derfor appellerer til akut handling for at få de ældste elever tilbage i de sociale fællesskaber.

”Vi hører fra unge, der føler sig hægtet af fællesskabet, føler ensomhed og går med selvmordstanker. Mange ser kun deres familie - ikke engang med kammerater i mindre grupper. Vi opfordrer på det kraftigste til, at der oprettes skoleorganiserede sociale løsninger i hele landet, som sikrer et fællesskab og frirum for alle elever. Det er der i høj grad brug for,” siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

I en ny spørgeskemaundersøgelse på BørneTelefonens hjemmeside svarer seks ud af ti unge, at de føler sig bekymrede under coronakrisen. For én ud af tre unge skyldes bekymringerne, at de oplever, de har mistet kontakten til deres venner. Undersøgelsen viser desuden, at mange unge lige nu føler sig ensomme.

“Uanset hvilke retningslinjer sundhedsmyndighederne sætter fremadrettet, er det nødvendigt, at politikerne giver grønt lys til, at der rundt omkring i kommunerne og på skolerne arbejdes på at finde lokale, kreative løsninger, der åbner for, at elever kan mødes fysisk. Det skal ske i rammer, der sikrer, at alle elever er med - især de udsatte, som risikerer at ryge helt ud af deres normale fællesskaber. Jo længere tid vi venter, jo større er risikoen for, at den psykiske mistrivsel bider sig fast,” siger Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen.

Kontakter

Billeder

Information om Børns Vilkår

Børns Vilkår
Børns Vilkår
Trekronergade 26
2500 Valby

35 55 55 59http://www.bornsvilkar.dk/

Følg pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Undskyldning til Godhavnsdrenge var en vigtig milepæl – men også starten på en ny kamp13.8.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Siden statsminister Mette Frederiksen for et år siden gav en officiel undskyldning til Godhavnsdrengene og andre svigtede børnehjemsbørn, har Børns Vilkår modtaget 80 henvendelser fra tidligere anbragte, der søger om hjælp til erstatningssager. Det er dog svært at løfte bevisbyrden i sager, der går langt tilbage, og Børns Vilkår efterlyser derfor et politisk alternativ.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum