Børns Vilkår

Børns Vilkår giver børnene en stemme ved kommunalvalget

Del

Børns Vilkår sender Børnenes Valgbus rundt til udvalgte kommuner i ugerne op til kommunalvalget den 16. november. Målet er at invitere borgere og kommunalvalgskandidater til dialog og sætte fokus på dem, der ikke selv kan stemme til kommunalvalget, nemlig børnene.

Højt skolefravær, lave normeringer i dagtilbud og besparelser. Det er hverdag i mange kommuner i hele landet, og kommunalpolitikerne har muligheden for at gøre noget ved problemerne.

Frem mod kommunalvalget den 16. november vil Børns Vilkår sætte fokus på udfordringerne ved at gå i dialog med borgere og kommunalpolitikere. Børnenes Valgbus kører fra Valby den 4. november og besøger i alt seks af landets kommuner.

”Kommunalpolitikerne har stor betydning for børns hverdag og trivsel. De kan beslutte at løfte kvaliteten i dagtilbuddene og give skolerne de optimale rammer for at hjælpe børn, der mistrives og har fravær. Derfor skal vælgerne vide, hvad kandidaterne vil, inden de sætter deres kryds 16. november,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Skolefravær skal ned
Med Børnenes Valgbus vil Børns Vilkår blandt andet sætte fokus på skolefravær. Mere end 61.000 børn havde sidste skoleår et fravær på over 10 procent.

Ifølge en ny undersøgelse fra Børns Vilkår og Egmont Fonden efterspørger mange lærere mere tid, viden og hjælp udefra til at forebygge og håndtere fraværet. Samtidig har forældre fortalt, at de føler, de skal være tovholdere på deres barns fraværssag.

Kommunerne har mulighed for at skabe en mere klar rolle- og ansvarsfordeling, så hverken pædagoger, lærere eller forældre skal stå alene med håndteringen af bekymrende skolefravær og ved præcis hvor, hvordan og hvornår de kan få den rette hjælp.

Dagtilbud af højere kvalitet
Under turen rundt i landet vil Børnenes Valgbus også sætte fokus på de mindste børn og kvaliteten af kommunernes dagtilbud.

Der er mange steder stor mangel på pædagogisk personale med tid og kompetencer til at møde børnenes behov. En undersøgelse fra Børns Vilkår viser, at mere end hvert sjette barn mange gange har oplevet, at en voksen i børnehaven har råbt vredt ad dem, og at det gør dem bange og kede af det. Skæld ud kan opstå, hvis der er for få voksne eller for lidt opkvalificering og efteruddannelse af personalet.

”Børnene har brug for, at vi som voksne sætter vores kryds hos de kandidater, der vil prioritere børn og unges trivsel og udvikling. Børnenes Valgbus kører ud for at sikre, at så mange som muligt giver børnene deres stemme ved det forestående kommunalvalg,” siger Rasmus Kjeldahl.

Her stopper Børnenes Valgbus
Torsdag den 4. november: Taastrup Station kl 7-9 og Torvet i Kalundborg kl. 13-15

Onsdag den 10. november: Byens Plads i Billund kl. 7-9 og Store Torv i Holstebro kl.15-17

Torsdag den 11. november: Skanderborg station kl 7-9 og Springvandspladsen i Hjørring kl. 15-17

Fakta om Børnenes Valgbus
Børnenes valgbus besøger frem mod kommunalvalget seks udvalgte kommuner, som står med nogle af de udfordringer på børneområdet, som mange af landet kommuner oplever.

Valgbussen sætter kommunalpolitikerne i stævne og medbringer politiske anbefalinger til et godt børneliv.

Valgbussen taler også med borgerne om, hvordan de kan være med til at give børnene en stemme ved kommunalvalget den 16. november.

Valgbussen er bl.a. bemandet med frivillige fra BørneTelefonen, som hver dag taler med børn om deres tanker og udfordringer.

Kontakter

Børns Vilkårs politiske arbejde: Ingrid Hartelius Dall, juridisk seniorrådgiver, +45 26816512

Praktiske detaljer omkring Børnenes Valgbus: Tine Lund-Bretlau, kampagneansvarlig, tine@whitecloud.dk, +45 26830970

Billeder

Information om Børns Vilkår

Børns Vilkår
Børns Vilkår
Trekronergade 26
2500 Valby

35 55 55 59http://www.bornsvilkar.dk/

Følg pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Børns Vilkår

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum