Billund Kommune

”Børns Smutveje”: Sjove stier sender børn trygt rundt i Billund

Del

Børnenes Hovedstad får trygge og sjove stier. Grønningen og Skolestien bag Søndermarksvej bliver de første etaper i projekt ”Børns Smutveje”.

Det bliver endnu mere trygt, nemt og sjovt for børn og unge at bevæge sig fra A til B i Børnenes Hovedstad. Sådan er ambitionen i ”Børns Smutveje”, som er overskriften på det kommende net af stier og ruter, der er særligt målrettet børn og unge i Billund By.

Første etape bliver ved Grønningen, hvor beboerne har ønsket sig nye og bedre stiforbindelser gennem det grønne område til Kærvej. Ønsket bliver nu opfyldt, og samtidig kommer en ny bro over det lille vandløb.

Omkring stierne ved Grønningen vokser et nyt landskab frem med små bakker skabt af overskudsjord fra anlæg af stierne, hvor man kan rulle ned ad bakkerne, slå sig ned og nyde solen eller lege gemmeleg. Børn er med til at skabe området, hvor der f.eks. kan arbejdes med planter, der fremmer vild natur og biodiversitet.

Den nye sti ved Grønningen bliver etableret allerede nu, og hen mod sommeren vil bakkerne blive formet og en del af børns smutveje blive etableres. Anden etape er en forbedring af stien bag Søndermarksvej, og børnene er allerede i gang.

”I Børnenes Hovedstad skal det være trygt og spændende at bevæge sig rundt som barn. Med Børns Smutveje tager vi næste skridt mod en endnu mere børnevenlig by,” siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Per Nyhus.

”Børns Smutveje” bliver til i etaper

Smutvejene er stier mellem hjem, skoler og fritidstilbud, så børn nemt, trygt og sjovt kan komme rundt i Billund. Børns Smutveje bliver til i etaper, som efterhånden bliver til et sammenhængende net af stier i Billund. Børn er med til at skabe ”Børns Smutveje” sammen med beboerne i de områder, smutvejene ligger.

”Børns Smutveje” et af mange tiltag, der gør Billund til Børnenes Hovedstad, og projektet er netop blevet godkendt i byrådet. Arbejdet med at fremme børns muligheder og udvikling har gjort, at Billund Kommune af UNICEF er blevet certificeret som Danmarks første ”Børnevenlige By og Kommune”.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum