Region Hovedstaden

Bornholms Hospital indvier teleambulatorier

Del

Teknologi fjerner afstand. Det er blevet lettere at være patient på Bornholm. Fredag den 30. oktober åbnede to nye teleambulatorier, som bringer speciallæger fra københavnske hospitaler tættere på bornholmerne.

To nye teleambulatorier danner fremover ramme om videokonsultationer, hvor speciallæger fra de københavnske hospitaler kommer til bornholmske patienter via video. På den måde undgår de bornholmske patienter at bruge en dag på at rejse til konsultation på et hospital i København. Projektet hedder ’Digital Ø’ og skal bruges for at gøre det mere smidigt for bl.a. kronikere.

- Vi ser flere og flere muligheder med teknologien, som gør det nemmere at være menneske i sundhedsvæsnet. I det her tilfælde er der en geografisk barriere, da rejsen til København kan være udmattende, når man skal bruge en hel dag på at rejse for en konsultation på 10 minutter. Måske endda i syg og svækket tilstand. Derfor glæder det mig, at vi med teleambulatorierne gør det nemmere og smidigere for det enkelte menneske at være i vores sundhedsvæsen, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fakta om Projekt Digital Ø

Region H har afsat midler i 2020-22 til udvikling af digitale værktøjer omkring patienters indlæggelser og ambulante forløb. Projekt Digital Ø skal gøre det lettere at være bornholmsk patient ved at inddrage eksisterende og ny teknologi, herunder at:

  • understøtte videokonsultation på andre hospitaler ved fremmøde på Bornholms Hospital.
  • tilbyde telefon- og videokonsultationer til udvalgte patientgrupper fra patientens hjem.
  • udlevere udstyr til hjemmemonitorering af borgere.
  • tilbyde webinarer for kronisk syge patienter med f.eks. KOL eller diabetes.
    udvikle virtuelle indlæggelser i eget hjem.
  • udbygge faglig dialog mellem specialister på BOH og andre hospitaler.

Yderligere oplysninger

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), via pressevagten, tlf.: 70209588
  • Pernille Gjede, kommunikationskonsulent, Bornholms Hospital, mobil: 20510479

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Sundhedshuse skal tage imod gravide, børn, unge og ældre med kronisk sygdom22.9.2021 09:51:16 CEST | Pressemeddelelse

​Tirsdag godkendte regionsrådet i Region Hovedstaden, hvilke regionale patientgrupper, der skal tilbydes behandling i de nye sundhedshuse i Helsingør og Frederikssund. Gravide, småbørnsfamilier, børn og unge og patienter med kroniske sygdomme kan se frem til at kunne komme til kontrol og ambulant behandling i sundhedshusene og dermed slippe for en længere tur til Nordsjællands Hospital i Hillerød. Samtidig vil sundhedshusene have en akutklinik.

Politikere i Region Hovedstaden lander budget for 2022: 24 mio. kr. ekstra til fødsler og børn2.9.2021 22:56:45 CEST | Pressemeddelelse

​Alle partierne i regionsrådet blev her til aften enige om Region Hovedstadens budget for 2022. Der bliver ingen sparerunder på hospitalerne. Som en del af aftalen afsætter politikerne 24 mio. kr. om året til fødsler og børn; herunder til fødselsforberedelser i mindre hold. Politikerne har også afsat 10 mio. kr. til at nedbringe ventetiderne på behandling for hovedpine og demens.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum