E.ON Danmark

Bornholm tager endnu et skridt i den grønne omstilling

Del

Skriften på væggen er klar. Bornholm har besluttet sig for at blive en bæredygtig ø. På Bornholm vil man køre grønt og for at understøtte omstillingen åbner energiselskabet E.ON nu en ny hurtigladestander i Rønne. E.ON har i dag opstillet 15 ladepunkter på Bornholm, og har planer om at opstille endnu flere.

Foto: E.ON
Foto: E.ON

Danskerne vil i stigende grad gerne køre elbiler. Faktisk er interessen for elbiler så stor, at flere bilproducenter har svært ved at følge med efterspørgslen. Alligevel udgør elbiler mindre end én pct. af den danske bilpark, og det er bl.a. bekymringen om, hvorvidt ladeinfrastrukturen er på plads, der afholder det store flertal af danskere fra at købe elbil.

E.ON tilføjer derfor nu en ny hurtigladestander i Rønne til sit bornholmske ladenetværk. Med den nye hurtiglader bliver det muligt at oplade elbilen i 10 minutter og køre yderligere 50 km, hvilket gør det lettere for eltaxier, turister og borgere at køre i elbil på øen.

”Bornholm er som skabt til elbiler. Med korte afstande og klare klimaambitioner har Bornholm nogle af de bedste forudsætninger for at blive den første ø, der vrister sig fri fra olieafhængigheden. Bornholm kan blive et eksempel til efterfølgelse for resten af Danmark,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON, og påpeger, at E.ON i mange år har stillet gratis og grøn strøm til rådighed under Folkemødet i Allinge.

Bornholm skal være et flagskib

Sidste år tilsluttede både regionskommunen og lokale brancheforeninger samt by- og borgerforeninger sig otte nye bornholmermål. Bornholmermålene indeholder bl.a. mål om, at øen skal være affaldsfri i 2032, al strøm skal komme fra vedvarende energikilder i 2025 og at man på Bornholm kører grønt.

"Kommune, såvel som branche- og borgerforeninger, er nu ved at lave handlingsplaner for, hvordan vi opnår de otte bornholmermål. Når vi taler om at køre grønt på land er det fra kommunens side ikke nok at se på den offentlige transport. Vi må ind og se på persontrafikken bredt for at finde en holdbar samlet løsning. Skal vi også på dette område nå de ambitiøse mål, så bliver det i samarbejde med spændende udviklingspartnere. For de færdige løsningerne er slet ikke fundet endnu. Der kan vi som klog grøn ø få en vigtig rolle," siger viceborgmester Anne Thomas (ALT), der er formand for kommunes klima- og bæredygtighedsudvalg.

Hun forklarer, at klima- og bæredygtighedudvalget i april skal diskutere grøn mobilitet

Den nye hurtiglader er opstillet i samarbejde med Region Hovedstaden, som også har etableret seks nye hurtigladere i København og Frederiksberg sammen med E.ON.

Fakta om E.ONs hurtigladestander i Rønne:

  • Den nye hurtiglader står på Nordre Kystvej 30A (ved busstoppestedet foran Normal)
  • Har tre udtag: CCS, Mennekes type II og CHAdeMO
  • Har en kapacitet på 43 kW AC og 50 kW DC (afhængig af biltype) og kan lade to elbiler samtidigt (en AC og en DC)
  • Afhængig af biltypen kan man oplade op til 50 kW, svarende til, at man kan køre 50 km efter 10 minutters opladning. Det tager 20-30 min. at lade batteriet op til 80 pct. (afhængig af batteristørrelse)
  • Al strøm i E.ONs offentlige ladenetværk kommer fra vedvarende energikilder
  • Ladestanderen er opsat af elektriker Knud Jensen & Søn, Aarkirkeby

Nøgleord

Kontakter

Karen Marie Jensen
Communications Manager
tlf.: +45 3038 6183
mail: karen.jensen@eon.dk

Billeder

Foto: E.ON
Foto: E.ON
Download
Foto: E.ON
Foto: E.ON
Download
Foto: E.ON
Foto: E.ON
Download

Information om E.ON Danmark

E.ON Danmark
E.ON Danmark
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

70 27 05 77https://www.eon.dk

Et af Europas største privatejede energiselskaber

E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 42.000 medarbejdere og 33 millioner kunder. Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har vi investeret massivt i udviklingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne elektrisk transport med strøm fra egen havvindmøllepark, Rødsand II, til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg. Vi driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fire biogasanlæg sammen med lokale partnere. E.ON sælger og rådgiver om el, gas, varme og energieffektivisering og ejer og drifter cirka 30 lokale kraftvarmeværker og fire fjernvarmeværker.

Følg pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra E.ON Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum