home a/s

Bornholm slår Gentofte - og alle andre - på prisstigning

Del

Salgspriser: Husene på Bornholm er blevet næsten en halv gang mere værd fra Corona-nedlukningen for godt to år siden til nu

Foto: home Bornholm
Foto: home Bornholm

’POST’CORONA: Bornholm er prisvinder!

Stigningen i salgspriserne på ’Solskinsøen’ overstråler alle andre kommuner i det ganske land.

Det viser en opgørelse, som ejendomsmæglerkæden Home har lavet på basis af kvadratmeterpriser fra Boligsiden for udviklingen fra marts 2020, hvor Corona ramte Danmark, og to år frem til marts i år.

På de to år er den gennemsnitlige salgspris for huse på Bornholm steget med hele 44,5 %. Det svarer til, at et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter er blevet ca. 470.000 kr. dyrere.

Dermed slår Bornholm Gentofte på andenpladsen, hvor huspriserne er steget med 43 %. Her batter den procentvise stigning dog langt mere end på øen i Østersøen. Et gennemsnitshus i Gentofte kommune kostede i marts i år over 2,7 mio. kr. mere end i marts 2020.

Ejendomsmægler Per Kofoed, der er indehaver af Home-butikkerne i Rønne og Nexø bekræfter udviklingen i de bornholmske huspriser.

”Vi har oplevet en markant stigning i efterspørgsel og salg – især i 2020 men også i løbet af 2021 - og det har været med til at sende salgspriserne på optur,” siger den erfarne Home-mægler.

Flere har fået øjnene op for Bornholm
Han peger dog på, at huspriserne på Bornholm kom fra et forholdsvist lavt leje, som giver god basis for den store procentvise fremgang.

Per Kofoed oplever, at flere danskere har fået øjnene op for Bornholms mange kvaliteter - og attraktive huspriser - under Corona.

”Folk kunne ikke rejse og holdt ferie i Danmark og tog på udflugter – ikke mindst til Bornholm. Her var der mange, der besøgte os for første gang i deres liv og fik en wow-oplevelse over Bornholms charme og fremmedartede smukke natur. Nogle af dem har købt et hus, og det har betydet opblomstring på det bornholmske boligmarked, fortæller Per Kofoed.

Han oplever også, at flexbolig-ordningen spiller en rolle i væksten i boligsalg og -priser.
”Muligheden for at benytte et hus i mange af øens mindre byer som fritidsbolig har været en væsentlig faktor til, at mange har valgt at købe hus på Bornholm.”

Endelig fremhæver den lokale Home-mægler færgeforbindelsen til Bornholm.
”Den er blevet mere stabil, og der er mange afgange til meget fornuftige priser – det spiller også ind, når køberne vælger at købe et hus her, uanset om det er et helårs- eller et sommerhus.”

Flere tilflyttere i ’20 og ’21
Tal fra Danmarks Statistik  viser, at tilflytningen til Bornholm er vokset med op til ca. 15 % de seneste to år – mest i 2020, hvor der var ca. 200 flere tilflytninger end i 2019.

”En del i de store byer – ikke mindst i København – fandt under nedlukningen ud af, at de gerne ville bo lidt mindre tæt med mere plads omkring sig, lige som hjemmearbejde blev taget i brug i stor stil, og mange fandt ud af, at et arbejdsliv med flere online muligheder kunne kombineres med et liv her,” fortæller Per Kofoed fra Home på Bornholm.

Om prisstigningerne fortsætter, tør han ikke sige.
”Mest sandsynligt flader de ud, for boligmarkedet begynder igen at minde om tiden før Corona men med højere renter og energiudgifter, der gør det dyrere for især førstegangskøberne at købe hus. Men huspriserne her hos os er – trods stigningen – fortsat yderst rimelige sammenlignet med mange andre kommuner,” påpeger Home-mægleren.

Flere øer i top-5
Langeland følger efter Bornholm og Gentofte på tredjepladsen med en stigning i salgspriserne på 40,9 % i snit svarende til næsten 260.000 kr. i løbet af de to år.

Dragør snupper 4.pladsen i husprisvækst i løbet af Corona med en fremgang på 39,4 % - ca. 1,6 mio. kr. i snit for et hus på 140 kvadratmeter.

Endelig sniger endnu en ø-kommune, Ærø, sig også ind i top-5 med en stigning i salgsprisen på 37,4 % - i snit 320.000 kr. højere end i marts 2020.

Nøgleord

Kontakter

Per Kofoed
Indehaver, ejendomsmægler MDE
home Nexø - home Rønne
Tlf: 40378089
E-mail: kofoed@home.dk

Billeder

Foto: home Bornholm
Foto: home Bornholm
Download
Foto: home Bornholm
Foto: home Bornholm
Download

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.