Børns Vilkår

BørneTelefonen åbner i Aarhus: Nu kan endnu flere børn få hjælp

Del

Ingen børn skal stå alene med deres problemer - hvad enten de synes, det er svært at gå i skole, forelskelsen ikke er gengældt, eller mor og far skændes. Nu åbner Børns Vilkår en afdeling af BørneTelefonen i Aarhus, så endnu flere børn kan få hjælp.

Sidste år tog BørneTelefonens frivillige rådgivere imod 49.345 henvendelser fra børn, der havde brug for at tale med en voksen. Desværre var der også mange børn, der ikke kom igennem, fordi der var kø på linjen, og derfor åbner Børns Vilkår nu med støtte fra TrygFonden en afdeling af BørneTelefonen i Aarhus.

”Vi ved, det kræver et stort mod at række ud efter hjælp, og vi vil rigtig gerne sikre, at alle børn, der kontakter os, også kommer igennem. Det er derfor fantastisk, at vi nu kan åbne i Aarhus og give endnu flere børn mulighed for at dele det, der er svært, med en voksen, som lytter,” siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

BørneTelefonen er ikke bare en telefon. Faktisk er BørneTelefonens chat børnenes foretrukne måde at henvende sig på. Næsten halvdelen af alle samtaler i 2019 har været over chat, og derfor er det også i første omgang en chatrådgivning, der åbner i Aarhus.

Alle BørneTelefonens rådgivere er frivillige med børnefaglig baggrund. Målet er, at der i løbet af 2019 bliver tilknyttet 50 frivillige i Aarhus, mens det inden udgangen af 2023 er ambitionen, at 150 frivillige har base i Aarhus.

Forventningen er, at det samlede antal rådgivninger dermed vil stige fra de nuværende ca. 50.000 til 75.000 frem mod 2023.

Børn kontakter BørneTelefonen med alle slags problemer. Oftest er henvendelserne knyttet til forelskelse og relationen mellem børn og forældre. Problemer forbundet med venskaber, mobning, ensomhed og seksualitet fylder også meget, og et stigende antal henvendelser handler om selvskade og selvmordstanker.

Hvor: Lokalerne ligger i hjertet af Aarhus på adressen Frederiksgade 79.

Den officielle åbning finder stedi dag, onsdag d. 6. november 2019, kl. 15.00 til 17.00 i Turbinehallen. Programmet for åbningen kan ses her: https://bornsvilkar.dk/aabning-aarhus/

Kontakter

Billeder

Links

Information om Børns Vilkår

Børns Vilkår
Børns Vilkår
Trekronergade 26
2500 Valby

35 55 55 59http://www.bornsvilkar.dk/

Følg pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Børns Vilkår

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum