Furesø Kommune

Børnesagsbarometret: Udsatte børn og unge i Furesø Kommune bliver hørt

Del

Børnesagsbarometret fra Ankestyrelsen undersøger hvert år, om kommunerne overholder centrale krav i serviceloven i sager om udsatte børn og unge. Sager fra Furesø Kommune indgår i det netop offentliggjorte ”Børnesagsbarometret 2022”.

Furesø Kommune har indsendt 12 sager til Ankestyrelsens Børnesagsbarometer 2022. Resultaterne viser, at Furesø Kommune generelt ligger på eller over landsgennemsnittet i de sager, der er indgået i undersøgelsen.

Børn og unge bliver inddraget i deres egen sag

I alle de børnefaglige undersøgelser har Furesø Kommune talt med barnet eller den unge. Forældrenes oplysninger er også blevet inddraget i alle sagerne.

”Jeg glæder mig over, at vi får inddraget barnet eller den unge og forældremyndighedsindehaveren i sagsbehandlingen. Det er meget indgribende for både barnet/den unge og forældrene at have en social sag i kommunen. Derfor er det særligt vigtigt, at de bliver inddraget i behandlingen af sagen”, siger Matilde Powers (A), udvalgsformand for Handicap, Social og Psykiatri.

Gode resultater på eller over landsgennemsnittet

Børnesagsbarometret viser, at Furesø Kommune i 91 procent af de udvalgte sager har udarbejdet en børnefaglig undersøgelse, hvor landsgennemsnittet ligger på 63 procent. Furesø Kommune har også været gode til at udarbejde en begrundet stillingtagen på baggrund af den børnefaglige undersøgelse og til at afslutte undersøgelsen inden, kommunen har truffet afgørelse. Ingen af de sager, der er indgået i undersøgelsen, har dog overholdt sagsbehandlingsfristen på 4 måneder for børnefaglige undersøgelser.

Undersøgelsen viser også, at alle handleplanerne indeholder den indsats, der er nødvendig for barnet, og at der i 75 procent af sagerne er lavet handleplaner for en aktuel indsats, inden Furesø Kommune traf afgørelse.

Furesø Kommune har i 10 ud af 11 sager vurderet den seneste underretning om barnet eller den unge inden for fristen på 24 timer.

”Det er vigtigt, at familierne ikke venter for længe på en afgørelse og en børnefaglig undersøgelse. Derfor har vi det seneste år arbejdet målrettet på at kvalificere sagsbehandlingen og overholde fristerne, bl.a. i de børnefaglige undersøgelser. Den seneste opgørelse fra maj 2022 i 75 aktuelle sager viser, at vi nu overholder sagsbehandlingsfristen for børnefaglige undersøgelser i 89 procent af sagerne. Vi arbejder løbende på at styrke kvaliteten i sagsbehandlingen, og der vil i de kommende år fortsat være et særligt fokus på at overholde frister og udarbejde handleplaner”, fortæller Charlotte Kruse Lange, centerchef for Børn og Voksen i Furesø Kommune.

Kontakter

Matilde Powers (A)

Formand for Handicap, Social og Psykiatri
Personlig stedfortræder, Børn- og Ungeudvalget

Tlf:7216 5646map1@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum