Folkekirkens Nødhjælp

Børnenes U-landskalender støtter Folkekirkens Nødhjælps projekt i Kenya

Del

Den traditionsrige U-landskalender hjælper i år med at sende flere børn i skole i Turkana, Kenya. Samtidig får danske børn en unik mulighed for at lære, hvordan livet i de hårdeste egne af Kenya kan være.

Foto: Jakob Dall
Foto: Jakob Dall

Alle Danmarks børn kan i år hjælpe med at vende udviklingen i Turkana i Kenya. Her rammer klimaforandringerne hårdt, og lange tørkeperioder sender flere og flere familier ud i ekstrem fattigdom. 95 procent af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen, og mange børn kommer ikke i skole.

Pengene fra årets U-landskalender skal hjælpe familier i Turkana til at stå stærkere overfor klimaforandringerne og skabe et trygt børneliv med plads til at leve i fred, lege og gå i skole.

”Jeg er meget stolt over, at Danida i år har valgt vores projekt til Børnenes U-landskalender. Vi har mange års erfaring med at skabe udvikling for de fattigste i Kenya, hvor Turkana-regionen er hårdt ramt af klimaforandringerne. Nu får vi en unik mulighed for at give flere børn et trygt og bedre liv,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Mens salget af årets lågekalender bidrager til bæredygtig udvikling i Turkana, får danske børn samtidig et unikt indblik i hverdagen hos kenyanske børn – mere end 6000 km væk.

Danida laver i år en faglig opdagelsesrejse til børn i 1.-5. klasse, hvor eleverne kommer helt tæt på hverdagen hos Turkana-folket og oplever fiskere og nomader i det nordlige Kenya. De får samtidig et indblik i børnelivet i kæmpebyen Nairobi og i de frugtbare Nakuru-bjerge, og de kan opleve tefarmen, kurvefletteren og perlemageren og møde en masse fantastiske dyr.

Undervisningsmaterialet vil rumme masser af faglige og kreative opgaver, bøger, film, billeder, madlavning, leg og bevægelse, som alt sammen giver et indblik i Kenyas kultur, natur og historie.

I 2020 havde op imod 150.000 danske skoleelever en emneperiode, hvor de arbejdede med U-landskalenderens materiale. Danida håber, at det vil lykkes at engagere lige så mange skoler og børn i år, når det handler om Folkekirkens Nødhjælp og Kenya.

Læs mere om undervisningsmaterialet her, hvor det også kan bestilles af skolelærere.

Som noget helt nyt har Folkekirkens Nødhjælp valgt at bakke op om undervisningsmaterialet med en digital oplevelse. Den går under navnet ’Kenya-kortet’ og bliver et supplement til Danidas undervisningsmateriale.

’Kenya-kortet’ er et interaktivt 3D-kort over Kenya. Her kan danske børn tilgå quizzer, live-events med spændende gæster, videoer og medrivende historier – alt sammen i underholdningens tegn.

”Jeg glæder mig meget til, at vi senere på året kan præsentere ’Kenya-kortet’ for danske skolebørn, lærere og forældre. Uden at løfte sløret for meget kan jeg godt love, at vi med ’Kenya-kortet’ giver børnene en helt ny og anderledes digital oplevelse,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Nøgleord

Billeder

Foto: Jakob Dall
Foto: Jakob Dall
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum