Guldborgsund Kommune

Børnene i Søruphus får ny svanemærket børnehave

Del

Snart kan børnene i Skovbørnehaven Søruphus boltre sig i helt nye og bæredygtige omgivelser. Den lokale entreprenørvirksomhed BO HUS skal sammen med de lokale arkitekter DAN-PROJECT ApS bygge et nyt hus til børnene og lokalsamfundet i Eskilstrup. Byggeriet bliver svanemærket og forventes at stå klar i løbet af efteråret næste år.

Børnene i Skovbørnehaven Søruphus skal have nye lokaler.  Byggeriet får Svanemærket og skal understøtte børnehavens fokus, skov og natur. Foto: DAN-PROJECT ApS.
Børnene i Skovbørnehaven Søruphus skal have nye lokaler. Byggeriet får Svanemærket og skal understøtte børnehavens fokus, skov og natur. Foto: DAN-PROJECT ApS.

Selvom børnene i Skovbørnehaven Søruphus er ude i naturen meget af tiden, så er der også behov for plads og rum indenfor. Og nu får både børn og voksne snart helt nye og bæredygtige lokaler at boltre sig i, for i slutningen af september begynder BO HUS og DAN-PROJECT ApS byggeriet af den nye, svanemærket børnehave.

Hidtil har skovbørnehaven brugt den gamle skovløberbolig i Hannenov skov, men den er nedslidt og ikke egnet til formålet. Derfor har det også længe været hensigten, at der skulle bygges et nyt hus til børnehaven. Nu er de sidste midler afsat, så byggeriet kan gå i gang.

”Jeg er meget glad for, at vi kan skabe de helt rigtige rammer for børnene i Søruphus. Vi har fra begyndelsen valgt, at byggeriet skulle være bæredygtigt og leve op til kravene for svanemærket byggeri, og med den plan og de tegninger, der ligger nu, får børnene helt fantastiske muligheder for at udfolde sig både ude og inde. Med byggeriet sætter vi trumf på børnehavens fokus, nemlig skov og natur,” siger Simon Hansen, der er formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget.

Udover selve bygningen bliver der etableret gode udefaciliteter rundt om huset. Der kommer blandt andet fast bålplads, udekøkken og handicaptoilet. Desuden kan huset bruges til foredrag, arrangementer og andet uden for børnehavens åbningstider.

”Vi vil gerne etablere et sted, som også kan bruges og lånes af lokalsamfundet i og omkring Eskilstrup. Placeringen er helt unik midt i en fredet skov, og det skal vi udnytte,” siger Simon Hansen.

Også blandt forældre og pædagoger glæder man sig til det nye byggeri. Udover bedre forhold og et bæredygtigt byggeri, bliver der ifølge afdelingsleder Marianne Olsen langt større mulighed for at tage det, børnene laver udenfor med ind til nærmere undersøgelse, leg og læring.

”Når vi går på opdagelse i skoven, studerer vi dyr, planter, træer og insekter. De dage, hvor vi på grund af vejr eller andet ikke kan være så meget ude, får vi nu mulighed for at tage skoven med ind i et slags eksperimentarium, hvor vi sammen med børnene kan undersøge det, vi finder derude. Det er også i tråd med, at vi som personale er ved at dygtiggøre os i natur og science. På den måde kan vi pædagogisk integrere det, vi laver udenfor, med det, vi laver indenfor,” siger Marianne Olsen.

Sammen med skovbørnehavens øvrige personale og bestyrelse har hun været med til at udvikle og sætte præg på bygningen og dens muligheder i et udvalg bestående af arkitekter, entreprenører og repræsentanter fra kommunen.

”Det har været en rigtig god proces, og det er spændende, at vi bringer alle fagligheder sammen, så både det pædagogiske, det arkitektoniske og det bygningsmæssige kommer i spil,” siger hun.

I slutningen af september etablerer BO HUS byggepladsen, og det sker, så man fortsat kan være i den gamle bygning på sikker og forsvarlig vis. Indtil huset står klar til indflytning i løbet af efteråret 2021 er skovbørnehavens høns og kaniner i kærlig pleje hjemme hos Sørupshus’ børn og voksne.

Kontakter

Billeder

Børnene i Skovbørnehaven Søruphus skal have nye lokaler.  Byggeriet får Svanemærket og skal understøtte børnehavens fokus, skov og natur. Foto: DAN-PROJECT ApS.
Børnene i Skovbørnehaven Søruphus skal have nye lokaler. Byggeriet får Svanemærket og skal understøtte børnehavens fokus, skov og natur. Foto: DAN-PROJECT ApS.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune er med i stor undersøgelse om borgernes bevægelsesvaner20.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Syddansk Universitet har sat gang i den hidtil største undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner. I Guldborgsund Kommune har cirka 6000 tilfældige borgere over 15 år fornylig modtaget et brev i deres e-boks med en spørgeskemaundersøgelse. Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse håber, at kommunens borgere vil afsætte tid til at besvare spørgsmålene, fordi det vil give Guldborgsund Kommune en unik mulighed for at få indblik i borgernes motions- og bevægelsesvaner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum