BØRNEfonden

BØRNEfonden og BLUETOWN i samarbejde om internet i Afrika

Del

BØRNEfonden og det danske it-firma BLUETOWN har sammen taget første skridt til at udbrede internet i Burkina Faso og dermed på sigt også at hjælpe børn, unge og deres lærere i flere andre afrikanske lande. Det nye samarbejde har store potentialer for at hæve indlæring og vidensniveau i en udsat del af Afrika.

En ny synergi er skabt mellem BØRNEfonden og det danske it-firma BLUETOWN til gavn for Afrikas børn, unge og deres lærere. Ideen er i korthed, at BLUETOWN via deres tilpassede teknologi sørger for internet, mens BØRNEfonden har indsigt i skolesystemet og knowhow til gavn for elever og lærere i de lokalsamfund, hvor BØRNEfonden er til stede. Når projektet er etableret i Burkina Faso kan metoden udvides til andre afrikanske lande, i første omgang Benin i Vestafrika.

”BLUETOWN’s vision er at udbrede internet i den fattige verden, hvor viden og markedsoplysninger ikke er tilgængelige i dag. Samarbejdet med BØRNEfonden i Burkina Faso bidrager til at forbedre vilkårene for børn og deres lærere i fjerne og ofte isolerede områder,” siger Peter Ib, som er BLUETOWN’s direktør.

Parterne er enige om, at det skal være et større projekt, der understøtter en national strategi for internet i Burkina Faso. Foreløbig er der en samarbejdsaftale for rammerne. BØRNEfondens lokale medarbejdere involveres i projekterne, der bl.a. handler om, at master skal sættes op til lokale BLUETOWN-hotspots. Når BØRNEfondens projekt- og programmedarbejdere har tilegnet sig BLUETOWN’s ekspertise, kan teknikken tages videre i regionen. Omvendt kan BLUETOWN få tilført BØRNEfondens viden om projekter i skoleregi, og hver af parternes lokale kontakter er gensidigt til gavn.

”At medvirke til udvikling af bæredygtige samfund i verdens fattigste hjørne, kræver mere end adgang til vand og skolegang. Derfor er det en stor fornøjelse at kunne berette om vores banebrydende samarbejde med BLUETOWN. Et eksempel på hvordan en teknologivirksomhed og en NGO hånd i hånd kan arbejde for, at selv sårbare samfund med teknologiens hjælp hurtigere kan blive bæredygtige,” siger Stine Bosse, som er formand for BØRNEfonden.

”Det er vigtigt for BLUETOWN at arbejde med en partner som BØRNEfonden, der kender lokalbefolkningens vilkår. Vi udvikler løsninger på kontoret i PARKEN i København og har stor erfaring i udviklingslande. Vi ved, at lokale kontakter får tingene til at ske,” siger Peter Ib.

Finansieringen skal komme fra myndigheder, private fonde og virksomheder samt større internationale donorer. BLUETOWN´s løsning består af 6-24 meter høje maste-systemer med paraboler. De kommunikerer med andre paraboler ved internetknudepunkter eller får netforbindelse via lyslederkabler eller satellitter. Maste-systemerne drives ved solceller og genopladelige batterier. Derved forsyner BLUETOWN selv fjerne landsbyer med internet. 

BØRNEfonden har i 45 år arbejdet i nogle af verdens fattigste lande og er i dag en af Danmarks største privatfinansierede udviklingsorganisationer. I samarbejde med lokalsamfund, organisationer og myndigheder arbejder BØRNEfonden i 15-20 år i hvert lokalområde for at sikre en bæredygtig fremtid for børn, unge og familier.  


Yderligere oplysninger: BØRNEfondens formand, Stine Bosse via kommunikationskonsulent Gitte Meyer Madsen på tlf. 29 42 15 14 samt CEO hos BLUETOWN Peter Ib: 20 81 58 28, pi@bluetown.com
Information om BØRNEfonden

BØRNEfonden
BØRNEfonden
Otto Mønsteds Gade 5
1571 København V

70 22 12 11http://bornefonden.dk/

Følg pressemeddelelser fra BØRNEfonden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra BØRNEfonden