BØRNEfonden

BØRNEfonden med i ny guide til partnerskaber

Del

Partnerskaber mellem virksomheder, civilsamfund, myndigheder og andre institutioner er en af de mest effektive tilgange til at løse globale humanitære og miljømæssige udfordringer. Ny guide præsenterer erfaringerne fra en række fremtrædende danske eksempler, hvor målet er at kombinere humanitære løsninger, udviklingsarbejde og sund forretning.

BØRNEfonden har deltaget som partner i projektet sammen med 30 andre organisationer og virksomheder fra hele landet. Erfaringer er blevet delt fra både globale og lokale partnerskaber, hvori humanitære organisationer og virksomheder har brugt deres respektive kernekompetencer til at udvikle nye løsninger, nye forretningsmodeller, nye markeder og ny viden.

BØRNEfonden har bl.a. deltaget gennem sit partnerskab med Falck i det vestafrikanske land Benin. Partnerskabet handler om undervisning af sundhedspersonale og gennem BØRNEfondens tilstedeværelse i det yderste led, helt lokalt, har BØRNEfonden kunne overføre højt kvalificeret know how sammen med Falck til den mest udsatte del af befolkningen. BØRNEfonden og Falck har også samarbejdet med Benins sundhedsministerium om opgaven.

”Benins sundhedsministerium sætter pris på, at BØRNEfonden har introduceret et strategisk samarbejde med Falck i Benin. Falck har tilført landet unik og ny viden på områder som f.eks. ambulancekørsel og førstehjælp særligt i forhold til at træne lokalbefolkningen, hvilket er nyt i Benin,” siger CEO i BØRNEfonden Bolette Christensen og fortsætter:

”NGO'er og private virksomheder kan sammen med offentlige myndigheder lokalt udvikle løsninger på de komplekse problemstillinger, udviklingslandene står overfor. Det er Falck-partnerskabet et levende bevis på. Derfor er partnerskaber ét af de nye 17 SDG mål, og det vil BØRNEfonden rigtig gerne være med til at støtte op om.”

BØRNEfonden har deltaget som partner i projektet sammen med 30 andre organisationer og virksomheder fra hele landet. Det har resulteret i en guide, der fokuserer på ni centrale temaer og en række inspirerende cases. Målet er at hjælpe virksomheder og organisationer udenom de værste faldgruber, der ofte opstår, når sektorer skal arbejde sammen på tværs.

Guiden er gratis tilgængelig for alle på www.access2innovation.com/theguide sammen med en række cases, skabeloner og andre redskaber

Partnerskaber på tværs af sektorer er sat øverst på den globale dagsorden og ses som en essentiel del af implementeringen af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling (SDGs).

Mere info: CEO Bolette Christensen via kommunikationschef Anna Rørbæk på 26210326

Information om BØRNEfonden

BØRNEfonden
BØRNEfonden
Otto Mønsteds Gade 5
1571 København V

70 22 12 11http://bornefonden.dk/

Følg pressemeddelelser fra BØRNEfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BØRNEfonden