BØRNEfonden

BØRNEfonden: HKH Kronprinsessens besøg i Burkina Faso er vigtigt

Del

HKH Kronprinsessen og udenrigsminister Kristian Jensen indleder her til morgen et todages besøg i det vestafrikanske land, Burkina Faso. På dagsordenen er bl.a. kvinders og pigers rettigheder og Danmarks udviklingspolitiske engagement i Burkina Faso. BØRNEfonden glæder sig over HKH Kronprinsessens besøg i landet, hvor BØRNEfonden har arbejdet siden 1996.

Over halvdelen af Burkina Fasos befolkning lever under fattigdomsgrænsen. Overfyldte klasseværelser og dårlig læreruddannelse skaber lav kvalitet i grundskolen og et massivt skolefrafald.

”BØRNEfonden arbejder bl.a. med forbedring af uddannelsesmuligheder i Burkina Faso, og på sundhedsområdet opfører vi latriner og brønde, mens mødre med små børn bliver tilbudt træning i ernæring og børnepleje,” siger CEO Bolette Christensen og fortsætter:

”Vi er utroligt glade for, at HKH Kronprinsessen med sit store engagement i kvinders sundhed vælger at rejse med udenrigsministeren til Burkina Faso og give landet den vigtige opmærksomhed. Burkina Faso er et af verdens allerfattigste lande, og der er brug for vores fokus for at forbedre forholdene i landet.”

Udenrigsminister Kristian Jensen vil i forbindelse med besøget underskrive et nyt femårigt landeprogram fra 2016-20. BØRNEfonden vil gerne understrege vigtigheden af et ungefokus i den danske indsats.

”For mange unge i BØRNEfondens områder i Burkina Faso er det vanskeligt at finde et meningsfuldt arbejde, når de forlader skolen. For dem, der dropper ud af skolen, er det endnu sværere. De unge spiller en vigtig rolle i den fremtidige udvikling i Vestafrika,” siger Bolette Christensen og fortsætter:

”I Afrika er halvdelen af befolkningen under 25 år, og ungdomsarbejdsløsheden er høj. Disse børn og unge vokser op og skal have mad, job, bolig og et håb om en anstændig tilværelse, så deres liv bliver værd at leve. De unge skal være en del af samfundet, og derfor har BØRNEfonden påbegyndt et mere fokuseret arbejde for unge i alle vores fem programlande i Vestafrika, herunder Burkina Faso, med det mål at give unge kompetencer til at løfte udviklingen på vej.”

Flere kommentarer:
CEO i BØRNEfonden Bolette Christensen via kommunikationschef Anna Rørbæk, mobil 2621 0326

BØRNEfondens programlande er Benin, Burkina Faso, Kap Verde, Mali og Togo. Med medarbejdere i Vestafrika og København arbejder BØRNEfonden for at sikre en bæredygtig fremtid for børn og lokalsamfund ved at understøtte børn og unges udvikling, sikre sundhed, uddannelse og stimulere de lokale økonomier. Vi tror på langsigtede løsninger for at opnå bæredygtig udvikling og skabe robuste samfund. Derfor er vi til stede i lokalområderne i 15-20 år og overdrager løbende alle aktiviteter til lokale borgere og myndigheder.

Information om BØRNEfonden

BØRNEfonden
BØRNEfonden
Otto Mønsteds Gade 5
1571 København V

70 22 12 11http://bornefonden.dk/

Følg pressemeddelelser fra BØRNEfonden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra BØRNEfonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum